Stäng

Inrikes Damberg (S) om klankriminaliteten: Vi har känt till det i decennier

BROTTSLIGHET & REGERINGEN. I helgens lördagsintervju nämnde biträdande rikspolischef Mats Löfving att 40 klaner utgör en kriminell kärna i Sverige. Enligt Polisen gör tystnadskulturen och den totala lojaliteten hos släkten att den här kärnan blir svår att komma åt.

I dagens Sverige Radio P1 Morgon intervjuades inrikesminister Mikael Damberg av programledaren Mikael Kulle om Polisens bild de kriminella släktnätverken och varför regeringen inte lyckats förhindra utvecklingen.

– Det är ganska vanligt när jag kommer till en stad som har haft gängkriminalitet att polisen berättar om hur de här gängen är uppbyggda. Då är det inte ovanligt att de har ett släktled eller en klanstruktur som gör det lite knepigare att komma åt dem eftersom tystnadskulturen då är ännu tyngre, säger Mikael Damberg och lägger till att det inte är ovanligt att gängen tjänar pengar på flera olika former av kriminalitet.

Därför betonar Damberg vikten av att flera myndigheter arbetar tillsammans för att stoppa gängen.

-Pettersson blir smågrinig av att lyssna på en inrikesminister som säger att han känt till den invandrarrelaterade grova brottsligheten i årtionden, men under den tiden förtalat dem som varnat och nu säger att det är viktigt att flera myndigheter arbetar tillsammans.

Inrikesminister Mikael Damberg. Bild från Twitter/Facebook.

Vem tror inrikesministern (S) har ansvaret för att myndigheterna samarbetar? 

Som vanligt dock inget klarspråk om att stoppa invandringen och repatriera…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

21 reaktioner på “Inrikes Damberg (S) om klankriminaliteten: Vi har känt till det i decennier

  1. Ja med en intelligensen så är det lätt att försäga sig.
   Konstigt att inte fler reagerar. Sverige har myndigheter och överbetalda människor som kallar sig ministrar som inte gör något åt kända problem?

 1. Tjänstefel!
  Regeringschefen säger ju något helt annat.
  Nu får de f-n ge sig.
  Inkompetenta sossefjantar!

 2. Känt till i decennier…..????? Och ingenting gjort???? Kanske för känsligt – någon skulle kunna ropa RASIST. Minns hur det gick till när polisen skulle ta fast gratisåkarna i Sthlms tunnelbana, det s.k. REVA-projektet. Det visade sig till mesta delen vara pojkar med hemortsrätt i de norra och södra orterna och av varierande kulörer som åkte fast. Direkt hoppade de-som-ropar-rasist fram och kallade de som tog fast gratisåkarna för rasister. Vem vill arbeta under de förutsättningarna?

 3. Den enda anledningen jag kan komma på att den rödgröna röran med tjock steffe i spetsen inte agerar eller dröjer att i i det längsta att inte reagerar är för att dessa är tjock steffes väljare. Det är väl känt att i det är i utanförskapsområden och i särskillt utsatta områden är just där som sossarna är som störst i till exempel valtider. Om till exempel ett stort land i öst lägger vantarna på låt oss säga Gotland. Tror ni att vi försvarar oss då? Nej, tjock steffe tillsätter en utredning. Utredningar är bra enligt den rödgröna röran för då kan man begrava obekväma ämnen som bland annat migration, migrationens kostnader, brottslighet kopplat till migrationen och att klaner numera styr rikets andra största stad. I huvudstaden är det nysvenska gäng som bekant styr

 4. Skamlöst, topp-sossar!
  Ni importerade bidragsberoende röst-boskap för KLAN-RÖSTER, så nog visste några av er vad ni gjorde! Trodde ni att klanerna och muslimska brödraskapet skulle nöja sig med bidrag och några moskeer?!
  -Nej, de krävde positioner och INFLYTANDE i politik och näringsliv! De är lika makt-kåta som er, topp-politiker! Nu när de fått inflytande, kommer vi alla få se på svåger-politik och gynnande av de egna klanerna och tros-fränderna!
  Skäms på er, topp-sossar, för att ni sålt ut landet Sverige, som inte var ert att sälja ut!
  Och ni andra i sjuklövern är inte bättre, det har ni bevisat!

 5. Nu jobbas det för högtryck på regeringskansliet för att finna ett sätt att (bort) förklara att det inte är förknippat med invandringen utan troligen är förklaringen klimatet som gör att vissa beteendeförändringar hos vissa har inträffat.

 6. Om knytblusen Dumberg känt till klankriminaliteten i decennier varför har HEN inte gjort något? En utredning som ev är klar någon gång nästa år ? Under tiden går klanverksamheten starkt framåt lägger under sig fler områden. En ny utredning måste nog till då?

 7. Något måste göras åt Andersson, Pettersson och Lundström och deras kusiner samt diverse brorsor samt deras kusiner som styr kriminaliteten och våldet i våra klaner.

 8. Utredningen skall presenteras i september nästa år. Tar det verkligen så lång tid för det stora antalet riksdagsledamöter att behandla och slutföra ett ärende, så är timpenningen alldeles åt helvete!

 9. Detta, om något, borde kvalificera fru Damberg till ett KU-förhör. Finns det några vakna riksdags-ledamöter som kan anmäla ?

 10. Om man ”tjänat” pengar på kriminalitet varför har man inte involverat skatte och kronofogdemyndigheten tidigare att titta på dessa ” företag ” som man ”vetat om har varit involverade i bedrägerierna ?Krogvärlden t.e.x.är en guldgruva att gräva i ? Vittnen pratar inte med Polisen av förståliga skäl så då får man krossa deras imperium på annat vis.Hur svårt kan det vara att använda sig av dom möjligheterna ? Och, snälla kan vi få slippa se denna knytblusvurmare.Man skäms som Svensk av denna syn.

  1. Krog världen? Nä Maya, varför besvära sig med sånt när det är betydligt lättare fylla i några blanketter och få miljontals kronor i olika stöd eller annan påhittad verksamhet.

 11. Vi har känt till klankulturen i decennier, säger Damberg. Då är väl en fråga befogad att ställa, varför i h-vete har ni inte gjort något? Är det ett villkor att vara underbegåvad för att få vara med i regeringen?

 12. Jsså det säger lilla DAM-BERG att man känt till denna kriminalitet i decennier, det har jag och många andra äkta svenskar gjort !
  Är ju bra att landsförrädarna känt till vad de gjort och ställt till med, duktiga idioter men frågan är varför man har gjort det man gjort de senaste 40 åren och fortsätter med i oförminskad styrka, det är den frågan jag i alla fall vill ha et ärligt svar på från hela landsförrädiska 7 klövern men som jag och andra fosterlandsälskande äkta svenskar inte kommer att få svar på.
  Idag 7 September presenterar landsförrädarna Steffe och Annie Lööf en som de säger en sjujäkla storsatsning på s.k välfärd, 4 miljarder ska gå till vård och äldreomsorg, blir intressant och se vad dessa 4 miljarder kommer hamna knappast garanterat inte till personalen på golvet utan mer troligt i fel fickor.
  Inte ett ord om den forsatta okontrollerade massimporten av s.k lönsamma icke kristna flytingar och dess familjer..
  Alla som vill och kan är välkomna till Myntorget imorgon 8 September vid Riksdagens öppnande för att delta i en manifestation annordnat av bland annat Alternativ Media mot allt mer censur och det pågående politiska landsförräderiet som bara fortsätter i Sverige, DET RÄCKER NU EXTREMVÄNSTERN HAR GJORT SITT….

  1. Vänta bara. Löven och Magdalena tillsammans med MP, V, C och L har inte släppt bomben ännu.

   Hur skall kalaset betalas?

   Och inte en enda journalist har reflekterat och frågat om det uppenbara att en budget har både intäkter och utgifter.

  2. Så har vi ju dessa 5000 kvotflyktingar som Sverige ska ta emot. Månne denna välfärdssatsning gå dit. Dessa 4 miljarder kanske inte ens räcker till dem

 13. Sanningen om ”klaner” har varit vida känt hos olika myndigheter i massor av år. Det är inte enbart hos ” klaner” som ”tystnadskulturen” råder.

 14. Damberg är patetisk. Hans chef Morgan är ett skämt. Detta gäller även tidigare politiker som haft motsvarigheten till dessa herrars ansvarsområden (läs Allianspolitiker). Vill inte ns kommentera Löven, hans tystnad får tala för sig själv.
  De kriminella släktstrukturerna har varit kända i decennier. Detsamma gäller ”tugget” om att myndigheter skall arbeta tillsammans.

  Det har satsats miljarder på dessa områden. Högre skolpeng, projekt, fritidsgårdar mm. Det har inte hjälpt ett enda dugg. Snarare har den svarta ekonomin blomstrat som aldrig förr. Dessa satsningar inklusive bidragspaket som en svenne eller pensionär skulle förundrats över är motorn för kriminaliteten.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: