Stäng

Löfven ”en sjujäkla satsning på välfärden”

INRIKES. ”Om ni ursäktar mig så är det här en sjujäkla satsning på välfärden. Det är den största satsningen på äldreomsorgen någonsin. Vi ska ha världens bästa äldreomsorg. Den tryggheten förtjänar de äldre som byggt vårt land”, sa statsminister Stefan Löfven (S) vid dagens presskonferens.

Socialdemokraterna vill vara en humanitär stormakt…

Ett permanent tillskott med fyra miljarder kronor årligen ska gå till äldreomsorgen. Ytterligare 1,7 miljarder skjuts till. Totalt handlar det om 9,7 miljarder till svensk äldreomsorg 2021.

– Det här är satsningar av historiska proportioner, säger Löfven.

Han adresserar sedan problemet med sjukvården under våren. Att många operationer hr ställts in. Regionerna ska nu få fyra miljarder kronor år 2021 och 2022.

Annie Lööf (C) säger att pandemin slagit hårt på många fronter och att en lågkonjuktur kan vänta, med ökad arbetslöshet. – Vi behöver rusta omsorg, vård och skola runtom i Sverige. Det har varit en enorm arbetsbelastning runt om i svensk sjukvård. Det finns också vittnesmål om hur elever halkar efter i skolan och hur socialtjänster är hårt belastade, säger Lööf och fortsätter: – För mig är det självklart att vi ska ha en välfärd att lita på i landet. I dag genomför vi därför en generell höjning av statsbidraget till kommuner och regioner på 10 miljarder år 2021 och fem miljarder år 2022.

-Pettersson tycker det är bra att det satsas på välfärden men undrar varför statsministern tar i med sådant han knappast kan hålla ”världens bästa äldreomsorg”…

Vi ska veta att Regionernas totala kostnader per år är c:a 400 miljarder så den sjujäkla satsningen på välfärden är rätt begränsad även om det är mycket pengar.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

36 reaktioner på “Löfven ”en sjujäkla satsning på välfärden”

 1. ”En sjujäkla satsning på välfärden” Kan man ju undra vad han menar med välfärden. Är det för de 5000 kvotflyktingar som ska komma och som våra kommuner senare kommer att få det ekonomiska ansvaret för, eller? Han menar väl aldrig sjukvården och äldrevården?

  Sätt det i relation till de 51 miljarder som SIDA portionerar ut till alla möjliga konstiga projekt utomlands. Eller de ca 150 miljarder som vi svenskar ska bidra med till Eu´s stödfond. För att ta några exempel.

  Finns det verkligen någon i detta landet som verkligen tror på vad Stefan Löfvén säger längre? ”Vi ska ha världens bästa äldreomsorg” Ja pytsan. Hur gick det inte med europas lägsta arbetslöshet och vi ska knäcka gängen?

 2. Åtgärder för att förbättra förhållandena i äldreomsorgen har förhalats och försenats av Socialdemokraterna med c:a 20 år!!!

  Här följer en redogörelse för hur Socialdemokraterna historiskt grovt misskött äldreomsorgsfrågorna, d v s det som Stefan Löfven ställde ut nya fagra löften om i går.

  Detta är vad som har hänt, eller snarare vad som INTE har hänt historiskt med tidigare löften om bättre arbetsinnehåll, mera resurser, utbildningar och ffa högre status genom högre löner mm till de anställda inom äldreomsorgen.

  Läs nedan om hur Kommunal-fackets dåvarande ordförande Ylva Thörn (S) och den tidigare statsministern Göran Perssons (S) samt den dåvarande socialministern Lars Engqvist (S) totalt misslyckades med att förbättra villkoren för både Kommunals medlemmar (vårdgivarna) och för de vårdtagande ålderspensionärerna.

  Fackförbundet Kommunal och dess tidigare ordförande Ylva Thörns (S) verksamhet har kantats av ett oändligt antal skandaler, misslyckanden och lögner. Fackförbundet Kommunal ingår i Landsorganisationen (LO).

  Nedan återges bara ett fåtal i högen av misslyckanden och försummelser: Ordagrant citerat nedan (hämtat av mig tidigare från fackförbundet Kommunals hemsida -http://www.kommunal.se – men numera borttaget därifrån)

  Citat

  Ylva Thörn hos socialministern (Lars Engqvist /S/ på den tiden 2002-02-06):

  ”Förverkliga de äldres rättigheter! Vi vill vara med och höja standarden inom äldreomsorgen. Det finns dock gränser för vad vi klarar. Glappet mellan resurserna och behoven går inte att överbrygga med entusiasm och engagemang hur stort det än är. Det framhöll Kommunals ordförande Ylva Thörn när hon och fyra undersköterskor inom äldreomsorgen uppvaktade socialminister Lars Engqvist.

  Undersköterskorna Anna-Lena Källgren från Dalarna, Mona Hansson från Skåne, Mikael Markgren från Västerbotten och Helena Strandberg från Jämtland är ombud i Kommunals branschråd för äldreomsorg. Vid uppvaktningen överlämnade de drygt 150 000 namnunderskrifterna till stöd för Kommunals tio rättigheter för äldre människor. Uppropets lydelse:

  Svenska folket vill ha en bra äldreomsorg och är beredda att betala för den. Men från arbetsgivare och beslutsfattare saknar vi tydliga mål som vi anställda kan förverkliga. Så kan det inte fortsätta med tanke på larmrapporter om brister, om hur dåligt många anställda mår och äldreomsorgens stora behov att nyanställa. Det rör sig om ca 150 000 personer inom 10 år, framhöll de i en skrivelse till socialministern. Äldreomsorgen måste utgå från det unika hos varje individ. Det är utgångspunkten för Kommunals tio rättigheter som lyder:

  Äldre människor ska ha rätt att:

  1. äta mat de tycker om
  2. känna sig fräscha och snygga
  3. själva bestämma sina tider och rutiner
  4. komma ut när de har lust
  5. träffa andra människor
  6. köpa kläder efter egen smak
  7. gå till sin egen mataffär
  8. utvecklas
  9. hålla sina minnen levande
  10. bo hemma så länge som möjligt

  För att förverkliga de tio rättigheterna behöver vi bli fler och få bättre arbetsvillkor. Det är nödvändigt för att kunna rekrytera och få behålla de undersköterskor och vårdbiträden som är en förutsättning för ett värdigt liv på ålderns höst, skriver Ylva Thörn och undersköterskorna i sin skrivelse. De hemställde att regeringen beaktar namninsamlingen och strävar mot att de tio rättigheterna förverkligas.

  Slut citat

  Källa: Länk

  https://news.cision.com/se/kommunal/r/lo-kongressen-bakom-rattigheter-for-aldre,c28380

  I dokumenten på länken ovan (daterat september 05, år 2000) finns det sista kvarvarande spåret till denna historia som man ännu inte hunnit radera på webben av de inblandade parterna d v s fackförbundet Kommunal, som ingår i LO samt det Socialdemokratiska partiet.

  Vad har hänt ute i verkligheten sedan dess? Svar: Bara försämringar för Kommunals medlemmar och besparingar på gamlingarna i äldreomsorgen.

  Dåvarande socialminister Lars Engqvist (S) hade också förmågan att grundlura alla dessa, d v s ordf. Ylva Thörn + Kommunals övriga hårt arbetande vårdgivare / medlemmar ute i äldreomsorgen samt de sköra vårdtagarna och deras anhöriga + övriga medborgare & väljare.

  (S)-adeln har hittills producerat mest en massa tomt pladder (tomma politiska floskler) men det har knappast blivit något konkret verkningsfullt uträttat. D v s mycket prat men ingen verkstad brukar man säga.

  Under perioden 3 juni – 1 oktober 2004 var Lars Engqvist (S) även vice statsminister. Han utnämndes 2004 till landshövding med skyhög lön och flott landshövding-residens att bo i. Kommunals upprop kastade han sannolikt i papperskorgen när han avgick som socialminister. Senare har han också arbetat som ordförande för Sveriges Radio/SVT-koncernen.

  Efter Lars Engqvists avgång 2004 utnämndes Ylva Johansson (S) till sjukvårds- och äldreomsorgsminister.

  Vad hände med de föreslagna förbättringarna i äldreomsorgen enligt 10-punkts-listan ovan? ABSOLUT INGENTING. År 2003 kom Kommunals ”Vi tar fajten”-strejken som också blev ett totalt fiasko där Ylva Thörn fick vika sig för Wanja Lundby-Wedin (LO & SAP). Det antyddes också att dåvarande statsministern Göran Persson (S) agerade i bakgrunden för att stoppa strejken.

  Nu i slutet på år 2020 är vård- & omsorgs-läget värre än någonsin förut i de flesta kommuner och landsting / regioner inte minst i dem med (S)-styre. Förhoppningar om förbättringar har grusats hela tiden.

  Under statsminister Stefan Löfvens ledning har försämringarna fortsatt i accelererande takt. Fd fackpampen Ylva Thörn (S) är sedan 1 september 2015 landshövding i Dalarnas län / region.

  Statsminister Stefan Löfven (S) och alla hans ansvariga ministrar borde ställas till svars.

  Varför har det Socialdemokratiska partiet och fackförbundet Kommunal fortfarande denna dag INTE förmått infria och genomföra 10-punkts-programmet som ursprungligen överlämnades av Kommunals dåvarande ordförande Ylva Thörn till dåvarande socialministern Lars Engqvist (S) redan år 2002.

  Införandet av de 10 punkterna har nu förhalats och försenats med c:a 20 år!!! Kommer det att dröja ytterligare 20 år innan socialdemokraten Stefan Löfvens nya löfte han gav idag blir infriat?

 3. Lägg ner migrationsverket helt så har vi pengar till allting annat som vi verkligen behöver.
  STOPPA ALLA BIDRAG TILL ICKE SVENSKAR.
  ENDAST DE SOM BETALAR IN SKATT SKA FÅ DEL AV BIDRAGEN. SJÄLVKLAR LOGIK.

 4. 2020 ska vi ha EU:s lägsta arbetslöshet var ett vallöfte.
  Jag ger inte mycket för vad den där mannen säger. Några småsmulor jämfört med vad han öser ut i bidrag till skurkstater och kriminella organisationer.
  Snart kommer skattehöjningarna på slavfolket Svenskarna så han har råd att muta till sig nyinkomna väljare.

 5. Nu dj-klar tog han i! Från tårna så alla skall förstå allvaret i det han säger…. man riktigt hör hur det sjunger i armbågarna på den gamle svetsaren. Nu djävlars, gubbar! Näven i bordet! Tänk vilken karlakarl han är ändå Löfvén som kan slå näven i bordet så att kaffekopparna hoppar. Nu skall det bli ordning och reda för nu satsar sossarna pengar! Det ni!

 6. Och var kommer pengar ifrån till denna ”satsning på välfärden”? Löfven har ju nyligen skuldsatt generationer svenskar för att betala för att Italien och Spanien ska ta sig ur SIN Corona-kris. vi pratar då 8000 miljarder till EU. Dessa 4 miljarder ter sig futtiga i en jämförelse och får mig mest att fundera på om det är val-år.

  1. Men det hjälper väl knappast de gamla.
   Någon mat får de gamla inte, så länge personalen inte förstår svenska.
   Men det är ett bra ställe att bli av med arbetslösa analfabeter.
   Det kommer ju 1000 nya varje vecka.

 7. Jag tror det när jag ser det. Nuvarande politik har visat det rakt motsatta. Lita aldrig på en sosse.

 8. Skamlöst, topp-sossar och övriga toppar i sju-klövern!
  Löven försöker som vanligt byta ämne och Damberg och Annie-Lööf hävdar NU att de vetat om klanerna länge!

  Ni importerade bidragsberoende röst-boskap för KLAN-RÖSTER, så nog visste några av er vad ni gjorde! Trodde ni att klanerna och muslimska brödraskapet skulle nöja sig med bidrag och några moskeer?!
  -Nej, de krävde positioner och INFLYTANDE i politik och näringsliv! De är lika makt-kåta som er, topp-politiker!

  Nu när de fått inflytande, kommer vi alla få se på svåger-politik och gynnande av de egna klanerna och tros-fränderna!

  Skäms på er, topp-sossar, för att ni sålt ut landet Sverige, som inte var ert att sälja ut!
  Och ni andra i sjuklövern är inte bättre, det har ni bevisat!

 9. Vi har redan världens bästa äldreomsorg. Åtminstone för vissa. Eller i vart fall bättre än de länder som de kommit insläntrande ifrån.

  Tänk dig själv. Du har inte betalt ett endaste öre i pensionsavsättning. Du behöver inte lära dig språket, blanketter finns på ditt språk och tolktjänst utan kostnad. Du kan importera och avlöna hela tjocka släkten om du drar en vals för en läkare. När du inte klarar dig själv får du plats på ett äldreboende med personal och mat från ditt hemland. Om du inte vill bo kvar flyttar du helt enkelt hem, bidragen och pensionen fylls ändå på utan att någon ifrågasätter.

  Om du däremot är svensk kommer du så småningom att hämna på ett äldreboende där du inte förstår personalen, maten är oätlig, kommunen tar all din pension och du kommer så småningom att dö mol alena i nergjorda blöjor som borde ha byts för länge sedan. Därför önskar jag alla politiker ett långt liv – hos Carema Care.

 10. man dillar om om klanerna , dem som man inte lotsades
  om tidigare och hur man ska komma tillrätta med dem?

  Hur skulle det va ifall man började med att stoppa tillflödet
  av nya??? Det är märkligt, trots att vi har haft och har en
  pandemi, så fortsätter inflödet av unga grabbar , förmodligen
  ditskickade av klanerna just för att begå brottslighet, ingen
  myndighet har heller koll på ifall någon av dessa är
  smittbärare.

  När man inte när vi har en pandemi kan sätta stopp för inflödet
  av unga , så tror jag inte en sekund på att dom kan
  knäcka någon brottslighet!

  1. Inga lösningar Tony bara svammel.
   Utvisning av alla klanerna så är problemet löst på en månad.
   Ta med dig de som du tycker är viktigt. Du har 24 timmar på dig. När bilen lämnar Sverige avlägsnas registrerings skylten och försäkringen upphör. Klart slut.

 11. Sverige läcker som ett såll. Men ska läckorna tätas ? Nej, öka på flödet istället och höj skatterna för den bleka skara som slavar ihop till den gemensamma pengapåsen. Begreppet ökad välfärd lär knappast komma våra pensionärer och äldrevård till gagn. Möjligen kommer förråden av dödligt morfin att späs på. Huvuddelen av kakan kommer som vanligt att gå till höjda bidrag till de väljare som lovat att ”rösta rätt”. Som vanligt måste alla skattebetalare bekosta såzzarnas valfläsk. Kriminellt så det förslår.

 12. Som vanligt… Ju sämre resultat, ju mer pengar ska kastas i den offentliga gropen. Och som vanligt finns det ingen som helst anledning att nå bättre resultat.

 13. Men inte ett öre till fattigpensionärerna som vanligt, jag
  menar 35 kr som det brukar bli så att dom kanske haft
  råd med en hel ring av den billiga falukorven istället för
  en halv? Men det är viktigare att Mohammed o Abdhulla
  får en höjning då och då! Ej imponerad!

 14. När dessa båda opålitliga politiker säger nu ska vi satsa xx miljarder, då tror de att det är fixat och färdigt. Inga planer inga tankar på att de undersköterskor som steffe lille talade om är inte utbildade och förmodligen glömmer de att svenska är det språk som är nr 1 i vårt land.
  Långt innan C-19 var känt så träffade jag en chef för ett korttidsboende som svarade mig ”jag inte förstå.” Efter att jag långsamt framfört min fråga blev reaktionen densamma hon förstod inte, jag talar tydlig svenska utan dialektalt inslag. Jag sa då högt och tydligt ”om du inte kan svenska ska du inte jobba inom äldrevården och absolut inte som chef.”
  Om de är sådana medarbetare som skall rädda vår äldrevård då är vi verkligen illa ute.

 15. En fabel av La Fontaine. Jag fick läsa dem i skolan då jag lärde mig franska. Det är på vers.
  Det var sättet att gå förbi censuren då.
  Det var grodan som såg oxen. Dåblåste hon upp sig så hons sprack för att bli som den.
  I många länder använder man även idag de la Fontaines fabler för att beskriva företeelser bland politiker mfl.
  I Sv blev det fablernas värld och ingen tanke bakom. Symtomatiskt?
  Googla så ser ni en bra översättning på svenska.
  Syrsan och myran. Syrsan spelade och myran slet i stacken på sommaren. Då hösten kom gick syrsan och knackade på hos myran. Hjälp mig, jag fryser och svälter. Vad gjorde du då jag slet i somras? Jag spelade. Jamen dansa nu då sa myran.
  Löfven delar ut pengar och säger att han satsar på gamlingarna som överlevt. Ca 170 milj sparade man på de som dog. Det är väl skattebetalarna som betalar, de som är myrorna eller? Och syrsorna är…

 16. Så han ska nu satsa på de få personer som finns kvar på våra äldreboenden efter att ha tagit död på de flesta.

 17. Svetmästaren Röve’n var lite otydlig där och vill rätta uttalandet. Den ska lyda: En sjujäkla satning på invandring, och kompetensregnet dessa för med sig.

 18. Vi mins också att mytoman Löfven också sagt att vi ska ha Europas lägsta arbetslöshet Och att alla i Afrika ska ha rent vatten och avlopp.
  Stefan, bara för du säger något ändrar sig inte världen. Jag tycker du ska söka hjälp för dina förvrängda verklighetsbesvär, schizofreni heter det.
  Här kommer en känga till medlöparmedia, följ upp all galenskap mytomanen säger och ställ honom mot väggen när det inte händer något.

 19. 4 miljarder är 0.35% av statsbudgetens inkomster i år. Bristerna i äldreomsorgen är tydligen inte större än så. Den diffusa ”coronakris”-gåvan till EU lär kosta Sverige 400 miljarder.

  Det är viktigt att sätta belopp i relation till varandra, så att man kan urskilja vad som är verkningslös propagandapolitik och var politikernas verkliga prioriteringar ligger någonstans.

 20. När skall svetsarn avgå?Majoriteten av svenska folket vill ha bort honom .Avgå omedelbart eller nyval.

  1. För bara två år sedan röstade 83% på partier som röstade ned SDs misstroendeförklaring mot Stefan Löfvén 2014. Ingen statsminister i västvärlden har stöd av en så överväldigande stor majoritet av sitt folk som Stefan Löfvén har.

   1. Ja för ingen vågade ta ett nyval, för det hade kanske inte gått att manipulera lika lätt, med de nya opinionssiffror fyra månader efter valet.

  2. För bara två år sedan röstade 83% på partier som röstade ned SDs misstroendeförklaring mot Stefan Löfvén. Ingen statsminister i västvärlden har stöd av en så överväldigande stor majoritet av sitt folk som Stefan Löfvén har.

 21. Bluff Bluff Bluff ! Som arbetslösheten vi skulle ha EUs lägsta i år vi är nära den högsta. Dessa 2 bluffmakare måste man vara förståndshandikappad för att tro på.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: