Nämndeman och politisk aktivist får sparken…

RÄTTSSYSTEM. Politisk aktivist (MP) och nämndeman som tagit parti mot Joakim Lamotte på sociala medier har fått sparken från sitt uppdrag. Det är ett litet steg i rätt riktning för att befria rättsväsendet jäviga politiska aktivister, twittra Katerina Janouch

-Pettersson kan inte annat än hålla med, men en aktivist av tusentals ger ingen rättvisa…

 • TIDIGARE 2020-07-29. Politiska aktivister i tingsrätten konspirerar om kommande mål…

DEMOKRATI OCH YTTRANDEFRIHET. ”Näthatsgranskaren” Tomas Åberg lämnat ha lämnat in en stämningsansökan till Göteborgs tingsrätt där han stämmer Joakim Lamotte för grovt förtal, efter att Lamotte granskat och sagt sanningen om Åberg. Det innebär att Lamotte kommer möta Tomas Åberg i rättegång inom en snar framtid.

Elisabeth Norberg representerar Miljöpartiet och arbetar som nämnde vid Södertörns Tingsrätt, hon är också kompis med “Näthatsgranskaren” Tomas Åberg. Norberg har åsikter om Lamotte i egenskap av Nämndeman. Vill ni anmäla Elisabeth Norberg är e-posten till  Södertörns Tingsrätt sodertorns.tingsratt@dom.se

Joakim Lamottes Facebook…

“Visst är det absurt att nämndemän i svenska tingsrätter öppet sitter och konspirerar om min kommande process mot ”Näthatsgranskaren”?

Hur ska man kunna få en rättvis prövning när våra rättssalar befolkas av dessa människor?

Dela gärna detta så att hon blir av med sitt uppdrag. Vi kan inte ha nämndemän som är politiskt styrda och öppet partiska på det här viset. Det underminerar allt vad rättssäkerhet står för i det här landet”.

-Pettersson upplevde samma sak med partiska tjänstemän när jag blev politiskt dömd senast. Tyvärr är inte Elisabeth Norberg ensam, tingsrätterna vimlar av politiska aktivister men de ända de håller efter är Sverigedemokrater.

 • TIDIGARE 2020-04-24. Hjälp Joakim Lamotte mot Näthatsgranskaren Tomas Åberg

DEMOKRATI OCH YTTRANDEFRIHET. Föreningen Näthatsgranskaren drivs av Tomas Åberg som verkar vara en fullfjädrat mytoman som söker och får bidrag på allehanda håll för att försöka tysta debatten. 

Nu har ”Näthatsgranskaren” Tomas Åberg lämnat in en stämningsansökan till Göteborgs tingsrätt där han stämmer Joakim Lamotte för grovt förtal, efter att Lamotte granskat sanningen om honom. Det innebär att Lamotte kommer möta honom i rättegång inom en snar framtid.

Tomas Åberg anser, enligt stämningsansökan, att de granskande reportage Joakim Lamotte gjort om honom aldrig borde ha publicerats och att Lamotte aldrig borde ha berättat om honom som en djurplågare.

Nu har han lyckats samla in ungefär 200 000 kronor och anlitat advokater som arbetar för högtryck för att försöka få Lamotte dömd.

Tomas Åberg har tidigare stämt flera personer som delat Lamottes reportage och nu är det JL:s tur. Men den här gången är det ingen försvarslös pensionär han ger sig på, och Joakim lovar att ge honom ett motstånd han aldrig tidigare upplevt.

När det blir rättegång kommer Joakim Lamotte kunna bevisa att allt jag skrivit om honom är sant och mer därtill. Lamotte kommer även visa att han är en offentlig person och makthavare som skall tåla en journalistisk granskning.

Eftersom han framträder som moralisk förebild i media och får flera miljoner kronor i statligt stöd för att jaga människor på nätet, är det självklart relevant att granska hans bakgrund. Sedan förstår Lamotte att Tomas Åberg inte vill att hans tvivelaktiga beteende lyfts fram i ljuset, men samtidigt har svenska skattebetalare rätt att få veta vem deras pengar går till.

Vid rättegången kommer allt Joakim Lamotte grävt fram om Tomas Åberg att bli allmän handling, vilket sannolikt resulterar i att även andra inser att det är dags att granska ”Näthatsgranskaren”.

Men eftersom detta är ett enskilt åtal måste JL betala advokater och jurister själv, vilket kommer att bli dyrt. I slutändan handlar detta om yttrandefrihet och rätten till att bedriva oberoende journalistik, och därför ber Lamotte nu om mer stöd än någonsin tidigare.

Vill ni hjälpa Joakim Lamotte att samla in pengar till rättshjälp för att vinna över Tomas Åberg så får ni gärna ge valfritt bidrag.

Dela även det här inlägget så mycket det går, så att det når ut till så många som möjligt. Tillsammans kan vi klara detta. Lamotte backar aldrig en millimeter för Tomas Åberg!

Ovanstående från Joakim Lamottes Facebook

-Pettersson hoppas det går bra bra för Joakim Lamotte, jag har blivit frikänd flera gånger men även dömd för förtal trots att jag berättade sanningen från offentliga domstolsdokument. Det är så med ett politiskt domstolsväsende.

Pettersson frikänd av Svea hovrätt men ändå dömd att betala skadestånd

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Bloggen är en hobby och vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Nämndeman och politisk aktivist får sparken…

 1. Ja det är märkligt att Sverige så hårt kritiserat Polen och
  Ungern för att dom rensat ut alla gamla politiska företrädare
  i sina domstolsväsende? I Svenska domstolar är det
  övervägande Socialister o Miljöpartister som dömer efter
  sin politiska uppfattning i första hand i Tingsrätter, inte
  konstigt att det ofta blir horribla domar för grova brott?

 2. Bästa nyheten på länge!
  Gillar Lamotte en riktig man…
  Ingen messig feminist utan hjärna.
  ponnsan
  AFS

 3. Elisabeth Norbergs kamrat i MP:s partitopp kommer att avgå när ersättare utsetts …

  110 SVT Text Onsdag 26 aug 2020
  INRIKES PUBLICERAD 26 AUGUSTI

  Isabella Lövin (MP) avgår

  Miljöpartiets språkrör Isabella Lövin
  lämnar sitt språkrörsuppdrag och sin
  ministerpost när ersättare utsetts,
  säger hon till DN.

  -Det är det bästa för mig och det
  bästa för partiet, säger hon vidare.

  Lövin har meddelat MP:s valberedning
  att hon vill lämna politiken att den
  nu får leta efter ersättare.

  Hon hänvisar till att hon vill möjlig-
  göra en ordnad process för att hitta
  ett nytt kvinnligt språkrör i god tid
  före riksdagsvalet. Hon sitter kvar
  tills ett nytt språkrör är på plats.

 4. De politiskt korrupta nämndemännen ska bort och ersättas med helt oberoende jurister om det nu finns några sådana i dagens korrupta och vänsterextrema Sverige !

  • Elisabeth Norberg är med all sannolikhet en Mycket störd människa som borde dömmas i en folkdomstol..

  • Kenth Andersson.
   Med fyrtio år i juridiksfären håller vi med dig till viss del om att ”De politiskt korrupta nämndemännen måste bort”, men de ska absolut inte ”ersättas med helt oberoende jurister” för de är i antal mycket få och övervägande är dessutom politiskt engagerade, förvisso oftast på lokal nivå och i möten med sina politiska partier bestäms vilka fällande domar de ska medverka till, vem som ska bli dömd eller inte!

   Vi har vid flera tillfällen kontaktas av falskt angivna vars försvarare i politiska egenintressen inte ens träffat sina klienter och vägrat ta del av bevismaterial och via telefonen (insp) meddelat och här endast några citat när tilltalade personer ifrågasatt deras rättsvidriga agerande: Du begriper väl att ditt medlemskap i Xparti gör att du blir fälld”, ”medverka med åklagaren (eg kom, vittna falskt) så fixar det sig för de är ingen hemlighet att de här här är politiskt styrt”+++++

   Det har till och med skett att försvarare som är kommunalpolitiker berättat att här endast ett citat: Jag är medlem i X parti och försöker att sakta dra mig ut genom att inte medverka i möten genom att skylla på att min gamla hund är sjuk” och andra har avsagt sig för att de, försvararna utsätts för allt från grova skadegörelser mot egendom och mordbrandsförsök.
   En advokat utsattes för flera egendoms brott, mordbränder, hot mot familj och barn och blev till och med mordhotad med skjutvapen inför fyra vittnen och i kontakt med en överåklagare svarade han, ja och vad fan ska jag göra åt det, avsäg dig målet!

   Medlemskap i Advokatsamfundet innebär endast att juristerna kallas advokater och oavsett vad någon är anmäld för ska de hjälpa och stödja varandra och Advokatsamfundets regler är skrivna så att oavsett fel som begås är medlemmarna skyddade med ett antal fake-regler ”om advokaten själv eller närstående har intresse med anknytning till saken som strider mot dennes eller klientens intressen” –
   ”förhållandet till motpart & domstol” – “om jäv, situationer när advokaten kan få svårt att vara oberoende i förhållande till motparten” och ”en advokat får inte anta ett uppdrag om det föreligger en intressekonflikt eller beaktansvärd risk för sådan” undanröjs automatiskt för ingen säger nej till flera hundratusen kronor till miljoner i arvode!

   Vänskapskorruptionen är dessutom enormt stark inom juristsfären och de få som inte är det är överhopade med att probono granska utredningar avseende oskyldiga dömda (för det mesta män) och det sker under konstanta hot och skadegörelse av egendom av anstiftarna mediaantagonister och metoo-ligister innehållande nämndemän som innan förhandlingarna i internetdrev karaktärsmördar av dem planerade justitiemördade i Sverige politiskt styrda domstolar.

   Oavsett av inte brottsmisstänkt kontakt med advokat för affärsrådgivning eller av brottsmisstänkt tänkt försvarare lämnar Advokatsamfundet inga upplysningar men det gör – JK.
   Kontakta alltid JK och ställ följande frågor per advokat: Är advokat – namn – anmäld, hur många gånger, namn på anmälarna och resultat varnad, utesluten,,, och både anmälningarna och vem som gjort dem är offentliga handlingar hos – JK – som via e mail är kostnadsfria och fritt är att ta kontakt med anmälarna för mer information, eller välj direkt annan försvarare efter att ha gjort samma kontroll
   hos – JK

   Svenska folket bör inse att jurister som på sina hemsidor skriver ”oss kan du lita på till hundra procent, vi gör allt för våra klienter” inte alls går att lita på när de samtidigt är skribenter i sociala forum och i artikel efter artikel redovisar sina politiska åsikter och hatiska åsikter om andra politiska åsikter.
   Politiska fanatiska jurister är livsfarliga att anlita för personer med andra politiska åsikter och enkelt är att undvika att gå i fällan genom att kolla på nätet i allmänhet och i social forum i synnerhet och dr läsa dessa politiskt styrda juristers hat mot till och med namngivna personer med andra politiska åsikter!
   Det krävs endast minimal fantasi för att i varje fall kunna gissa sig till att de juristerna som försvarare kommer att totalt strunta i advokatregeln” de ska inte anta ett uppdrag om det föreligger en intressekonflikt eller beaktansvärd risk för sådan!

   Pettersson eller andra fria medier bör kartlägga på andra forum advokater i Advokatsamfundet och övriga jurister inkluderande åklagare själva skrivna artiklar om deras hat mot politiskt oliktänkande och redovisa resultaten för läsarna vilket med all sannolikhet skulle rädda ett stort antal med andra än dessa jurister politiska åsikter, undgå att bli oskyldiga dömda.
   Mvh.
   Ps, Om något socialt forum oavsett politiska åsikter utan inslag av desamma, objektivt vill ta del och publicera material inkluderande inspelningar som styrker redovisade fakta och mycket mer så medverkar vi till det, ds.

Kommentera