Hur mycket granskning tål Näthatsgranskaren?

NÄTHAT. Ska man ha hög svansföring och jaga andra människor för brottslig verksamhet, så anser jag att man bör vara en oklanderlig medborgare som själv håller sig inom lagens gränser.

Annars riskerar man att hamna i en Kapten Klänning-situation, där vanliga medborgare lätt tappar respekten för lagens långa arm om denna arm visar sig ha fingrarna i oegentliga kakburkar. Därför gäller också strängare regler för vad till exempel en polis får säga och göra. Sitt ämbete som representant för samhället bär man nämligen med sig 24 timmar om dygnet. Det åker inte av bara för att man klär av sig uniformen.

På samma sätt är det med dem som agerar moraldomstol och pekpinne åt andra människor. De bör sjäva ha helt rent mjöl i påsen – annars faller ju förtroendet för dem. Vad mer, det är lätt att börja misstänka att den ihärdiga jakten på andra bottnar i till exempel frustration, hämndlystnad, eller annan, inte helt sund agenda. Och det är aldrig några bra motiv. Sådant skapar misstänksamhet och polarisering. Därför blir jag nu bekymrad när jag från flera olika källor får information att en de tongivande inom organisationen Näthatsgranskaren är en person med problematisk bakgrund. Långt ifrån den mönstermedborgare som han uppenbarligen kräver att andra ska vara. Bland annat ska personen 2013 ha fått djurförbud av Länsstyrelsen för misskötsel av de djur vederbörande hade hand om. Saxat ur artikeln i Sydnärkenytt 24 maj 2013: “38-åringen “har under en lång tid visat sig olämplig som djurhållare genom att inte förstå eller ta till sig information om skötsel av hjortar och jakar.” Enligt Länsstyrelsen har flera olika aktörer försökt att få honom att förstå att djuren behöver foder i rätt mängd och sort och vatten, samt att de måste skötas på ett för djuren lämpligt sätt. “Trots detta har han fortsatt med bristfällig utfodring och skötsel och istället skyllt djurens underhull och dåliga hälsa på sjukdomar och parasiter.”

– Han saknar helt spärrar och gränser, berättar den före detta arbetskollegan. Han är en fullfjädrad mytoman som det är bäst att hålla sig så långt ifrån som möjligt. Så fort hans namn nämns skakar alla kollegor på huvudet. Han borde aldrig fått den anställning han hade.

Mannen har även, kan berättas, bytt efternamn, så att det efternamn han hade då han arbetade inom den verksamhet som den före detta kollegan nämner, är nu ett annat, vilket förstås gör det svårare att identifiera hans förflutna. 

“De är inget annat än ett digitalt medborgargarde som agerar under en osynlighetsmantel, samtidigt som de godtyckligt avgör vad som får sägas, och av vem, en verksamhet som stöttas av Sveriges makthavare. Är det verkligen så här demokrati ser ut?”, har författarinnan Katerina Janouch skrivit i en kritisk artikel om Näthatsgranskaren.

Läs vidare på Katerina Magasin…

En individ med ett skumt förflutet står som initiativtagare till det statligt finansierade Projekt Valfrid, som uppger att man anser sig vara en av de “enskilt viktigaste nyckelåtgärderna i landet för att stävja hat och hets i sociala medier under valåret”. Syftet sammanfattas som följande: “Att uppsöka, inhämta tips, granska och polisanmäla hatbrott i sociala medier, och särskilt försöka stävja hatbrottens inverkan på de demokratiska processerna under valåret 2018.”

Att Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, MUCF:s handläggare som beviljat bidraget på 600.000 kronor till Näthatsgranskaren, Helena Bunner, samtidigt är medlem av åsiktsnätverket #jagärhär, är givetvis också intressant i sammanhanget.

Observera att man här inte enbart talar om “hat och hets”, utan även en självpåtagen uppgift att “komma framåt om just falska nyheter”. En av referenspersonerna man uppger är Eskilstuna-Kurirens chefredaktör, även denna person medlem i #jagärhär, och har som exempel jagat Petterssons blogg.

-Pettersson undrar varför en ideell förening som står på “de godas” sida väljer att vara anonyma och varför de är registrerade i en stuga i skogarna utanför Högsjö?

En svensk myndighet, MUCF, Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, betalar alltså ut 600.000 kronor i bidrag till en förening som gömmer sig bakom hemlig adress/anonym postlåda mitt ute i skogen utan registrerat telefonnummer och anonyma styrelsemedlemmar.

Det åter närmast som en kriminell organisation, inte en som uppmuntrar demokrati, yttrandefrihet och en fri diskussion.

De är politiskt oberoende skriver de och det borde väl innebära att vi “svenskvänner” kan bidra med tips om kommunister och invandrare som ägnar sig åt näthat.

 • Firmanamn: Näthatsgranskaren 
 • Organisationsnummer 802511-3310
 • Bolagsform Ideell förening
 • Gatuadress Tysktorpet 145
 • Postadress 640 10 Högsjö
 • Bolaget registrerat 2017-09-21

På Flashback skrivs en hel del

-Pettersson vill påminna Näthatsgruppen om FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, artikel 19

“Envar har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet för envar att utan ingripanden hysa åsikter och frihet att söka, mottaga och sprida upplysningar och tankar genom varje slags uttrycksmedel och utan hänsyn till gränser.” 

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran 8:an är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

23 thoughts on “Hur mycket granskning tål Näthatsgranskaren?

 1. Vilket namn”Jag är här” tror majoriteten skiter högaktningsfullt i
  var dessa figurer befinner sig? Ujngefär som om någon skulle bli impad?

 2. Kan det vara Socialdemokraternas egna spionorganisation bakom detta, högst troligt. Det kommer samtidigt som zåzzarna vill ändra i grundlagen, de vill ha ett generellt kod 291, dvs mörka viktig samhällsinformation om massmigrationens konsekvenser när det gäller grova brott!
  Lasse Wilhelmsson beskriver detta bra, han har även en blogg, finns en intervju här på petterssonsblogg, lyssna och lär något om de allvarliga konsekvenser den politik sossarna bedriver kommer att få.
  Sådana här löss som Näthatsgranskarna ska vi röka ut och det kan vi när vi är tillräckligt många! Det måste bli ett TOTALSTOPP för den kriminella massmigrationen till Sverige och för de som stödjer att politikerna får fortsätta förstöra vårt fosterland!

 3. Å, Pettersson!
  Du och Dina skickliga medarbetare tar verkligen andan ur den saligt leende läsaren.
  Din blogg framträder tveklöst som den mest tillförlitliga, sakliga och förtroendeingivande bland de alternativa nyhetsplattformarnas utbud, och den beundrarskara som sjunger Din välförtjänta lovsång blir alltmer månghövdad och röststark.
  Mitt råd till de engagerade och seriösa bloggbesökarna är att ta tillfället i akt att notera vissa väsentliga uppgifter och nyttja dessa som gott referensmaterial.
  Till vad som härstädes går i tryck kan vi sätta vår fulla tillit!
  Andreas 🙂

 4. Lite OT, men är det andra som reflekterar över hur många nya twittrare och flashbackare med samma vänsteråsikter som uppstått. Dom är väldigt aktiva, och nästan alla har uppstått 2017. Mystiskt, har nog mina funderingar vilka det är, Kanske tillomed att dom får betalt för att vara aktiva. Det är nog Stasi 2 aktivister i partiets tjänst, förmodar jag.

 5. I morgon den 5/3 börjar Stefan Löfvens nyutnämnde åsiktspolis Dan Eliasson sitt nya ämbete på Myndigheten för samhällsskydd och beredskap. Världen håller andan när Sverige tystnar …

 6. “Vi är en partipolitiskt obunden grupp “……….skriver Näthatsgranskaren.

  Hur kollar man upp ett sådant påstående, om man som förening är anonym?

  Man skriver……….

  “Varför är vi anonyma?

  Vi vill rikta fokus mot punkterna ovan. Inte mot vår grupp eller specifika medlemmar i den.”

  Se punkterna här………

  http://näthatsgranskaren.se/

  Man vill alltså inte, att de “ljusskygga” i föreningen ska kunna granskas.

  Om det är något “fokus” som är viktigt , så är det väl att få veta vilka människorna är. Som granskar och synar andra människors skriverier och åsikter.

  Så då en favorit i repris om vänsterextrema, som inte tål att granskas.

  “Granskare som inte tål en granskning.

  Den omtalade Researchgruppen har byggt upp ett åsiktsregister över medborgare som medverkar på internetforum. Expressen och Aftonbladet har i samarbete med gruppen avslöjat namn, adress och rasistiska kommentarer från lokalpolitiker och privatpersoner. Men vilka kretsar tillhör Researchgruppen själv?”

  https://www.dagenssamhalle.se/nyhet/granskare-som-inte-tal-en-granskning-14461

 7. Det finns all anledning till att granska dessa självutsedda åsiktspoliser och tankebrottsjägare som verkar för censur och kvävande av det fria ordet.
  “Jagärhär” och “näthatsgranskaren” är exempel samma sorts STASI som fanns i DDR men nu i privat regi med statsstöd.
  Låt oss hata och granska dessa samhällets dödgrävare in på bara skinnet.

 8. Tack för den infon Pettersson…
  Då sitter dessa självutbildade vänsterspioner mitt ute i vildmarken.
  En exakt kopia av samma mönster andra kriminella brukat.Tänker då på de båda riksbekanta Bildsköne Bengtsson,och hans kompis tatuerade Johanssons gömställe från 30-talet.Absurdistan i all sin skepnad.
  Vet inte om man skall skratta eller gråta ?
  Tyska torpet har utformats till/för deras avlyssnings-station,och blivit Sörmlands eget NSA/CIA !!! Kriminella angivare som tjänar grova kosan på skatteslavarnas bekostnad.
  Ja, herredj-lar vilket dårhus landet blivit.Nu utbetalas hundratusentals kronor,till dessa arbetsskygga extremister,som sitter där ute i ödemarken och ugglar !

Kommentera