Aktivism och propaganda för miljarder skattekronor


PUBLIC SERVICE & SKATTER. Den så kallade Gymnasielagen är en lag som antogs 7 juni 2018 som en del av Sveriges asylpolitik från hösten 2015. Den kompletterade men ersatte inte den tidigare antagna Gymnasielagen 2017. Lagrådet sågade regeringens förslag med orden ”Gränsen har nåtts för vad som är acceptabelt i fråga om hur lagstiftning kan utformas”. Trots detta röstade S, MP, V, C och L igenom förslaget som gav många tusen män utan asylskäl rätt att stanna på skattebetalarnas bekostnad. 

Enligt lagen ska männen i huvudsak från Afghanistan och Iran dessutom bjudas på en gymnasieutbildning, men för att få stanna måste gymnasieutbildningen klaras och ett halvår skolans slut ska de unga männen arbeta och försörja sig själva.

Det kravet vill V, C och MP avskaffa med hänvisning till coronaepidemins negativa påverkan på arbetsmarknaden och man får hjälp av media, bland annat skattefinansierade public service SVT och Sveriges Radio

Mohammad Zare var 2015 ett av dom 35.000 ensamkommande barn som sökte asyl i Sverige. Eter att ha fått avslag på sin asylansökan fick han tillfälligt uppehållstillstånd genom den så kallade nya gymnasielagen. Mohammed är orolig, han har fått jobb som vaktmästare men är orolig för att anställningsvillkoren inte är tillräckligt bra och SVT ställer inga frågor om löne- och arbetsvillkor. 

Khodayar Karemi i Rättvik är en av de som omfattas av den tillfälliga gymnasielagen och fick uppehållstillstånd för att hinna gå ut skolan. Han tog studenten i juni och behöver nu hitta ett fast arbete innan december för att inte utvisas, skriver Sveriges Radio.

Public service budget för 2020 ser ut så här: De tre public service-företagen (SVT, SR och UR) anslås – via rundradiokontot – 8.563 miljarder kronor (varav SVT 5.041 miljarder kronor, SR 3.077 miljarder kronor och UR 445 miljoner kronor).

-Pettersson anser att public services budget ska dras ned rejält, skattepengar ska inte användas till politisk propaganda av aktivister.

De ”ensamkommande barnen” som är unga ljugande män utan asylskäl, borde resa hem till Afghanistan och Iran och återförenas med sina mammor, systrar och flickvänner och hjälpa till att bygga upp hemländerna.

 • 0 procent hade giltiga id-handlingar när de sökte asyl.
 • 0 procent har tappat sina mobiler som de har för att kontakta med släkten.
 • 99,4 procent är män.
 • 49 procent har själva uppgett att de bott i Iran i minst ett år innan de kom till Sverige. I snitt uppgav dessa personer att de bott i Iran i 10 år.
 • 2 procent av dem som uppgav att de bott i Iran säger att de någon gång rekryterats av den iranska krigsmakten till kriget i Syrien.
 • 78 procent har fått sin ålder uppskriven av Migrationsverket.
 • 52 av de c:a 9000 är kvinnor.
 • Varför inte följa FN-konventionen och Dublin-förordningen om första asylland?
 • Varför inte följa Sveriges lagar?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


10 responses to “Aktivism och propaganda för miljarder skattekronor

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<span>%d</span> bloggare gillar detta: