Stäng

Kriminella upprättar vägspärrar i Göteborg

BROTTSLIGHET. Flera skottlossningar i Göteborg den senaste tiden visar på en upptrappning i en konflikt mellan kriminella nätverk. I nordöstra Göteborg har personer med anknytning till ett kriminellt nätverk upprättat egna vägspärrar in och ut från bostadsområden, rapporterar P4 Göteborg.

Maskerade män ska ha stoppat bilar och lyst med ficklampor in i fordon på väg in och ut ur bostadsområden i nordöstra Göteborg. Och det här visar på att det finns en stor risk för fler våldsdåd kopplat till konflikten enligt polisen i Göteborg.

– Pettersson undrar när myndigheterna ska börja agera på riktigt, vi här på väg mot inbördeskrig och det ända som händer är mer av det som inte fungerat på 40 år samt en och annan utredning. Ändå är det så svårt att tala klarspråk. Problemen beror på för stor invandring under för lång tid och invandringen från dysfunktionella länder fortsätter.

Vägspärrar och annat kriminellt är det klanen Ali Khan som ligger bakom…

”Bilden som framträtt består av lokala kriminella nätverk med tydlig geografisk förankring som har betydande påverkan på lokalsamhället. Det stora genomslaget i lokalsamhället framstår vara knutet till den sociala kontexten i de utsatta områdena”

Läs gärna polisens utredning om Kriminella nätverk med stor på verkan i lokalsamhället

Det är också egendomligt att även polisen har svårt att tala klarspråk, det är nästan uteslutande babbar som ställer till med det grova våldet, utpressning, osv.

År 2013-2014 fick polisen 80 miljoner extra till en satsning ”Trygg i Göteborg” då skrevs en intressant och ovanligt öppen artikel i Göteborgsposten. Hela HÄR, men några detaljer nedan:

 • En polis talar arabiska med några grabbar och det är alltid lättare att kunna prata med föräldrarna på deras hemspråk när något går snett.
 • De är unga och oerhört aggressiva, med ett högt våldskapital och saknar impulskontrollAlla har invandrarbakgrund och de har också det gemensamt att de har haft det oerhört svårt i skolan.
 • De missbrukar cannabis och säljer amfetamin för att finansiera sitt eget missbruk, säger Pål Sjölander.
 • 27 av de 43 unga män polisen har koll på i Biskopsgården var alla fällda för brott redan som 15- eller 16-åringar. Endast två var över 20.
 • I dag bekämpar minst 75 poliser per dygn de uppskattningsvis 100 unga männen i gängen.

Satsningen ”Trygg i Göteborg” har sedan september gett 16 automatvapen, 67 pistoler och fyra gevär, 30 kilo sprängdeg, 40 kilo amfetamin och en mängd kikarsikten och elpistoler. Hittills har ”Trygg i Göteborg” kostat skattebetalarna 80 miljoner kronor.

Och när de skadade kommer in på akuten med en kula i magen vill de inte ens gå med på att de blivit skjutna. – Vem som helst förstår att det här inte är brott som är lätta att lösa, säger Pål Sjölander.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

17 reaktioner på “Kriminella upprättar vägspärrar i Göteborg

 1. Skall det vara vägspärrar, borde det vara vägspärrar som stänger in de kriminella gängen istället. Vi har öppen laglöshet som brer ut sig, de håller på som om det var en ockuperad del av landet. Och vi har en regering som struntar fullständigt i det.

  Jag vet vad vänstern kommer att säga:
  ”Svenskarna har alltid upprättat olagliga vägspärrar”
  ”Det har aldrig varit så få olagliga vägspärrar som nu”

 2. Har dom 58 tusen patroner delats ut till dom kriminella,
  dom som lämpligt stals på en parkeringsplats på en
  förmodligen anvisad plats? Vad blir nästa beställda
  långtradare lastat med ? >Handgranater, luftvärnskanoner,,
  eller något annat ännu häftigare ?

  Eller vad tror du Morgan, men du har nog inte tid du
  håller nog på med en utredning om alla utredningar som du?
  tillsatt under åren?

  När begriper en människa att han är fullständigt olämplig
  för den post han har, detta som otaliga berättat för honom ?

  1. Det behövs en utredning om ALLA Morgans tillsatta utredningar! (ironi och sanning på samma gång). Och varför inte kalla dem ”utdragningar” – dvs. de drar ut på tiden och drar på innehållet – på samma gång?

 3. Sveriges politiker och journalister har förstört Sverige och svenskarna har dag efter dag och val efter val godkänt detta.

 4. Dags att inrätta och utbilda ett svenskt gendarmeri som lokaliseras till 3-5 platser i landet. Dessa styrkor får i uppgift att säkra och skydda befolkningen samt konstitutionen från det som nu pågår. Grunden för detta förband att kan vara delar av nationella och regionala insatsstyrkan och som byggs ut efterhand. Dessa förband får utökade befogenheter map gripande av misstänkta individer samt bevakning av områden. Tvekar politiker inför detta så blir alternativet för svenska folket att bygga upp egna medborgargarden och skyddsstyrkor eller invänta det totala sammanbrottet i landet utan mer än att rycka på axlarna och upprepa Löfvens ord att situationen är oacceptabel.

 5. Va fan är militären?
  Förlåt vi har ju ingen värd namnet..
  Laddar väll för Priad nästa år.
  Ponnsan
  AFS

  1. Var ÖB:s miltärer med regnbågsmålade naglar är någonstans ?
   Ja, det är en bra fråga……

 6. Fatta varför ingen i hela världen vill ha dessa arabmuslimer. Inte ens länderna i Mellanöstern där de kommer ifrån. Mitt förslag är att dom flyttar men till kompisen Stefan Löfven, så vi slipper dessa hävla idioter i Göteborg.

 7. Det finns lösning!

  – Utlys lokalt undantagstillstånd!
  – Kalla dit militär!
  – Gör en grundläggande identifiering!
  – Sortera ut alla som inte är Ok!
  – Gör fullständig inventering av området!
  – Beslagta allt oklart!
  – ”Inkvartera” dessa tills utredning är klar!
  – Utvisa obehöriga!
  – Sätt övriga i fängelse i väntan på utredn.!
  – Vid minsta motstånd => skjut!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: