Fruktansvärd klimatkatastrof i Sydamerika

Minst ett hundra tusen får har dött i snöstormar i Sydamerika de senaste dagarna. Snöstormar och frost i de höga områdena i den argentinska provinsen Patagonia Rio Negro har medfört att 70 % har dött!.

Tillsammans med tekniker från Agriculture Technology Institute, INTA, myndigheterna uppskattat att minst 100 000 får och 5000 boskap” har dött.

Mer om denna fruktansvärda klimatkatastrof läser man HÄR

 

8 thoughts on “Fruktansvärd klimatkatastrof i Sydamerika

 1. Liknande hände faktiskt i Norra Halvklotet den gångna vintern. T ex snöade det så mycket på Island att boskapen begravdes under så djup snö att den svälte ihjäl. För att inte tala om vilda djurs överlevnad i nordliga Nordamerika resp Sibirien.

  Lägger vi nu till stark kyla i Södra Halvklotet och överför dessa effekter av solfläcksminimumet till kommande vinter i Norra Halvklotet, så bli inte förvånade om vi får ”riktig” vinter för första gången sedan 70-talet.

  Och Sverige har ju ingen beredskap för i stort någonting, så svenska gräsrötter lär få lida av typ igensnöade vägar, igensnöade järnvägar, de svenska ”tunnelbanetågen” upphör att fungera, el-avbrott, fallande vindsnurror, el-ransonering, drivmedelsransonering, livsmedelsransonering, inrasande tak, skogsfälle etc. Myndigheterna kommer att bortförklara med att de ”inte såg det komma”, eftersom propagandan tutat i syltryggarna att det skall bli varmare, så då kan vi ha samma beredskaper som i Somalia – alltså INGEN!

  • Är det förresten någon som lagt märke till effekterna av det massiva kalla luftlager som f n täcker Skandinavien. Nattemperaturerna verkar ovanligt kalla. Så snart solen täcks av moln, så blir det rejält kyligare, medan I solen det fortfarande blir hett.
   Alltså, CO2 växthuseffekt märks inget av, medan vattenångan (moln) märks direkt.
   Blir intressant att följa hur klimatbedragarna skall förklara en ”nedkylning”? Gissning – beror väl också på CO2?

 2. Vilken hemsk och tragisk katastrof.

  Personligen hoppas jag dock att vi får -30 Dec-Feb/Mars, som det var när jag var liten, i kommande vinter..!

  Kyla bekommer inte mig negativt. Tvärtom!:)

 3. Nu får vi snart veta av pseudovetenskapen att det är för mycket koldioxidutsläpp som har förorsakat vädret i Patagonien. Kan de inte det, då är sötebrödsdagarna för en viss flicka i vårt land över.

 4. Ja den globala uppvärmningen kan
  vara påfrestande!
  Men den har mest varit ansträngande för
  gräsmattorna.

  Jag har inte frusit om fötterna på
  flera veckor!
  Inte ens eldat i kaminen!

Kommentera