Stäng

Boxningsmatch i Australien för att hålla värmen

KLIMATFÖRBÄTTRING. Det förra decenniet var det varmaste någonsin sedan de globala mätningarna började på 1880-talet. Det rapporterar The Guardian och hänvisar till en studie.

Känguru i eld…

Det förra decenniet var 0,39 grader celsius varmare än den långtida genomsnittshöjningen, som är på 0,07 grader, sedan 1880-talet. De senaste sex åren, 2014–2019, är de varmaste någonsin.

– Som tidigare rapporter visar måste vi agera helt annorlunda det kommande decenniet för att minska våra utsläpp några nivåer så att vi kan komma under de 1,5 grader som gör klimatutsläppen ännu värre, säger Michael Mann, klimatforskare vid Penn State University i USA.

Studien är gjord av 520 forskare från mer än 60 länder och är publicerad i ”Bulletin of the American Meteorological Society”.

-Pettersson menar att 0,39 grader varmare måste ses som en liten förbättring av klimatet, med tanke på att man började mäta under en rejält kall period på jorden. Den så kallade Lilla istiden pågick mellan 1300 och 1860, några påstår att den pågick till c:a 1920 i Nordamerika.

Den Lilla istiden som är intressant, slutet på den var rejält kall och det är den tiden dagens experter jämför dagens klimatförbättring och uppvärmning med. Mediernas agenda är vid värme, torka, översvämning rapportera stort, vid kyla var tyst.

Ni ser propagandabilden ovan, en bild som troligen är sann om de fruktansvärda bränder som härjar i Australien varje år men den har inget med klimatet att göra mer än som propaganda.

Nedan en film som visar hur kängurus försöker hålla värmen i dagens väder i South New Wales, där är det vinter nu men det är samma område där bränderna härjade för ett halvår sedan…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 reaktioner på “Boxningsmatch i Australien för att hålla värmen

 1. Lyssna på vad Elsa Widding säger, speciellt ni som har fallit i djup beundran för en skolflicka. Den uppmärksamheten internationellt borde varit för Elsa inte för en tösabit.

 2. Det är faktiskt vinter i Australien just nu. Nog är det mycket väderpropaganda från båda håll, och det är inte alls säkert vilket som är rätt, men jag vill betona att dom som tror på global uppvärmning mäter temperaturen i genomsnitt. Enstaka köldhål eller värmerekord, har inte med saken att göra.

  En sak vet jag dock, den här planeten har alltid varit utsatt för förändring. Så kommer det även att bli i framtiden.

  Tro vad du vill Pettersson, jag vet inte själv vad jag skall tro, men jag tycker att du borde vara lite mindre kategorisk.

  1. Nu är det vinter i Australien Hans, precis som jag skrev i inlägget och du får tro vad du vill, jag också.
   Jag konstaterar utan att vara tvärsäker att temperaturen har stigit lite från en kall period och att som jag skrivit i andra inlägg så är vi på väg mellan två istider och värme är att föredra framför alternativet. Det är ett försök att vara en liten motvikt till den ensidiga propagandan i media.

   https://petterssonsblogg.se/2020/06/30/kan-den-underbara-varmetiden-komma-tillbaka/

   1. Du har definitivt rätt i att det behövs en motvikt till gammelmedia i detta fallet, jag hade inte insett detta.

    Vi får se, eller förhoppningsvis så slipper vi se hur det kommer att bli. Jag ser inte fram emot att skotta mängder med snö i Skåne, eller att använda solskyddsfaktor 42.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: