Somalier åtalas för våldtäktsförsök på äldre kvinna i Sölvesborg

BROTTSLIGHET. En 23-årig man, Abdi Fattah Ismail Daher, född 1997 och medborgare i Somalia  åtalas för att ha försökt att våldta en äldre kvinna i Sölvesborg på annandag jul 2019. Brottet ägde rum i närheten av Sölvesborgs slott, och enligt åklagaren var det bara tillfälligheter som gjorde att brottet inte fullbordades.


Abdi ska ha gått till attack mot kvinnan, som är i 70-årsåldern, och dragit ner henne på marken, i vad åklagaren bedömer vara ett våldtäktsförsök.

Brottet ägde rum tidigt på morgonen på annandag jul förra året, och enligt åtalet var det tillfälliga omständigheter som gjorde att det inte fullbordades. Polisen har tidigare sagt att förbipasserande slog larm. Tre dagar senare greps den då 22-årige mannen, som nu åtalas för brottet. Mannen nekar till brottsanklagelserna.

Ur åtalet: ”Abdi Fattah Ismail Daher har med hot och våld försökt att genomföra ett samlag eller annan sexuell handling som med hänsyn till kränkningens allvar är jämförlig med samlag med NN4, som inte deltog frivilligt. Det hände den 26 december 2019 på Slottsallén, Sölvesborg, Sölvesborgs kommun.

Våldet har bestått i att Abdi Fattah Ismail Daher har tagit tag om NN4s armar, hållit en hand över hennes mun, slagit henne i ansiktet så att smärta och blodvite uppstod, samt dragit ner henne på marken och sagt ”jag ska knulla dig” eller ord med liknande innebörd. Hotet har bestått i att Abdi
Fattah Ismail Daher uttalat ”skrik inte för då kastar jag dig i vattnet” eller liknande. Hotet var sådant att NN4 kunde förväntas känna allvarlig rädsla för sin personliga säkerhet. Abdi Fattah Ismail Daher har därefter lagt sig eller satt sig på NN4 och slitit i hennes kläder. Handlingen har varit ägnad att kränka målsägandens sexuella integritet”.

-Pettersson noterar att SVT totalt glömmer att nämna att den åtalade är somalier…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

16 thoughts on “Somalier åtalas för våldtäktsförsök på äldre kvinna i Sölvesborg

 1. Enligt ”Fria tider” var kvinnan 84 år. De ringer upp åklagaren (kvinnlig) och frågar varför hon inte yrkar på utvisning. ”Bra fråga, jag ska titta på det”, svarar hon..?!. Finns det inte regelverk för åklagare? Somaliern var dömd tidigare för liknande brottslighet (förstås).

 2. Somalier ?
  Har kommit hel del det hörs ju på namnet, detta är landet Sverige där etniskt äkta svenskar ska bo och naturligtvis övriga äkta Nordbor !
  Som sagt, lika barn leka alltid bäst…….

 3. jaja Zoomalias begåvningsreserv visar återigen sin betydelse för landet Abzurdistans framtid…

 4. Hur mår damen i dag? Hon vågar väl knappast gå ut . Vad säger Lövén om det ?
  Han kanske rent av ledsen över att pojken åkte fast. Synd att behöva tänka på dom banorna.

 5. Vad har den stackars Gärningsmannen varit med om för traumatiskt undrar Dan Eliasson?

 6. Inte nog med att brottet är en avskyvärd handling så är det också helt absurt att stämningsansökan tydligen är skriven 200812 och brottet skedde 191226. När stämningsansökan skrevs skulle naturligtvis denne Abdi varit dömd, suttit av sitt straff, och varit tillbaka i Somalia med avskedet du får aldrig komma tillbaka till Europa. Någon sorts nytta ska vi väl ändå ha av EU.

  • Somaliska hedersmedborgare umgås gärna sexuellt med flickor, gamla damer, killar och djur – mao spelar ingen roll, bara de få utlopp för sina sexuella drifter gärna med våld. Heja nya Sverige och heja ungdomsförbundet liberalerna som propagerar för nekrofili, pedofili och tidelag – fy f…..Kastrera och ut.med skräpet .

  • Instämmer men några tycks tydligen gilla dessa kackerlackor skarpt eftersom det förekommer en massimport av dem till Sverige !

 7. Abdi Daher, en hedersmedborgare, om Lövén får bestämma.
  Och tanten var för gammal. En tärande , kan man få loss litet till av pensionspengar så är regeringen nöjd.

Kommentera