Politiska aktivister i tingsrätten konspirerar om kommande mål…

DEMOKRATI OCH YTTRANDEFRIHET. ”Näthatsgranskaren” Tomas Åberg lämnat ha lämnat in en stämningsansökan till Göteborgs tingsrätt där han stämmer Joakim Lamotte för grovt förtal, efter att Lamotte granskat och sagt sanningen om Åberg. Det innebär att Lamotte kommer möta Tomas Åberg i rättegång inom en snar framtid.

Elisabeth Norberg representerar Miljöpartiet och arbetar som nämnde vid Södertörns Tingsrätt, hon är också kompis med “Näthatsgranskaren” Tomas Åberg. Norberg har åsikter om Lamotte i egenskap av Nämndeman. Vill ni anmäla Elisabeth Norberg är e-posten till  Södertörns Tingsrätt sodertorns.tingsratt@dom.se

Joakim Lamottes Facebook…

“Visst är det absurt att nämndemän i svenska tingsrätter öppet sitter och konspirerar om min kommande process mot ”Näthatsgranskaren”?

Hur ska man kunna få en rättvis prövning när våra rättssalar befolkas av dessa människor?

Dela gärna detta så att hon blir av med sitt uppdrag. Vi kan inte ha nämndemän som är politiskt styrda och öppet partiska på det här viset. Det underminerar allt vad rättssäkerhet står för i det här landet”.

-Pettersson upplevde samma sak med partiska tjänstemän när jag blev politiskt dömd senast. Tyvärr är inte Elisabeth Norberg ensam, tingsrätterna vimlar av politiska aktivister men de ända de håller efter är Sverigedemokrater.

 • TIDIGARE 2020-04-24. Hjälp Joakim Lamotte mot Näthatsgranskaren Tomas Åberg

DEMOKRATI OCH YTTRANDEFRIHET. Föreningen Näthatsgranskaren drivs av Tomas Åberg som verkar vara en fullfjädrat mytoman som söker och får bidrag på allehanda håll för att försöka tysta debatten. 

Nu har ”Näthatsgranskaren” Tomas Åberg lämnat in en stämningsansökan till Göteborgs tingsrätt där han stämmer Joakim Lamotte för grovt förtal, efter att Lamotte granskat sanningen om honom. Det innebär att Lamotte kommer möta honom i rättegång inom en snar framtid.

Tomas Åberg anser, enligt stämningsansökan, att de granskande reportage Joakim Lamotte gjort om honom aldrig borde ha publicerats och att Lamotte aldrig borde ha berättat om honom som en djurplågare.

Nu har han lyckats samla in ungefär 200 000 kronor och anlitat advokater som arbetar för högtryck för att försöka få Lamotte dömd.

Tomas Åberg har tidigare stämt flera personer som delat Lamottes reportage och nu är det JL:s tur. Men den här gången är det ingen försvarslös pensionär han ger sig på, och Joakim lovar att ge honom ett motstånd han aldrig tidigare upplevt.

När det blir rättegång kommer Joakim Lamotte kunna bevisa att allt jag skrivit om honom är sant och mer därtill. Lamotte kommer även visa att han är en offentlig person och makthavare som skall tåla en journalistisk granskning.

Eftersom han framträder som moralisk förebild i media och får flera miljoner kronor i statligt stöd för att jaga människor på nätet, är det självklart relevant att granska hans bakgrund. Sedan förstår Lamotte att Tomas Åberg inte vill att hans tvivelaktiga beteende lyfts fram i ljuset, men samtidigt har svenska skattebetalare rätt att få veta vem deras pengar går till.

Vid rättegången kommer allt Joakim Lamotte grävt fram om Tomas Åberg att bli allmän handling, vilket sannolikt resulterar i att även andra inser att det är dags att granska ”Näthatsgranskaren”.

Men eftersom detta är ett enskilt åtal måste JL betala advokater och jurister själv, vilket kommer att bli dyrt. I slutändan handlar detta om yttrandefrihet och rätten till att bedriva oberoende journalistik, och därför ber Lamotte nu om mer stöd än någonsin tidigare.

Vill ni hjälpa Joakim Lamotte att samla in pengar till rättshjälp för att vinna över Tomas Åberg så får ni gärna ge valfritt bidrag.

Dela även det här inlägget så mycket det går, så att det når ut till så många som möjligt. Tillsammans kan vi klara detta. Lamotte backar aldrig en millimeter för Tomas Åberg!

Joakim Lamottes konton: 

Swish: 0707760990
Konto: 1375-0365725 (Danske Bank)
Bankgiro: 5431-6872

Ovanstående från Joakim Lamottes Facebook

-Pettersson hoppas det går bra bra för Joakim Lamotte, jag har blivit frikänd flera gånger men även dömd för förtal trots att jag berättade sanningen från offentliga domstolsdokument. Det är så med ett politiskt domstolsväsende.

Pettersson frikänd av Svea hovrätt men ändå dömd att betala skadestånd

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

25 thoughts on “Politiska aktivister i tingsrätten konspirerar om kommande mål…

 1. En kollega som skriver i juristforum har ett antal gånger informerat läsarna om att man alltid har rätt att få namn på nämndemän
  och politiska hemvisten (helst innan) förhandling och lika många gånger blivit anmäld för att den informationen till allmänheten ansetts olämplig!

  Nämndemän är politiska partiers representanter och man ska alltid innan förhandling ta reda på deras namn och politiska partier de representerar.

  I mål med politiska inslag är det ett måste ändå gör övervägande försvarare inte det men det gör vi och vid minsta misstanke att de eller ordföranden är olämpliga “kan åtal tänkas innefatta rättegångshinder”och orubbligt krav är då att de ska,har byts ut, med följd att också ny ordförande automatiskt tillträder.

  Allmänheten i gemen vet inte att man – innan förhandling – alltid ska ta reda på ordföranden/domares namn och nämndemäns namn plus politiska hemvisten och ingen domstol får neka att lämna ut uppgifterna för det är i lagar stiftad rätt att för alla ta del av!

  Sprid gärna ut de facto och det nämns också att om man bara är intresserad av ett mål ska man börja med att via telefon eller e-mail begära att domstolen sänder – Dagbokslistan i Målet – beställ sedan de mest intressanta handlingarna via email så är det gratis.
  robin.

  • Tack så mycket för informationen.Den är värdefull och skall spridas .
   Undrar om man kan påverka i händelse av ett brott om nämndemännen är landsmän till den åtalade? Typ i våldtäktsfall?

 2. Stalkeragent Elisabeth Norberg Miljöpartiet Begravningsentreprenör, Visättra är anmäld
  (igen) och denna gång också till Miljöpartiet Stockholm.
  mvh robin.

  • Tack för det. Det kan väl löna sig att fler anmäler så att hon blir lyft på hatthyllan och damma där eller rosad av sitt parti.

 3. Många människor tror att förtal bara är när man beljuger någon. Men i juridiken kan det vara förtal att berätta sanningen om någon. Jag vet, det verkar koko men så är det faktiskt.

 4. La Motte som säger sanningen om alla skitstövlar som nästlat sig in överallt i samhället kan ju inte va Populär hos sådana som hon som beskrivs här,, kan berätta för henne att hon och hennes parti är ännu mer illa omtyckta av en allt större andel Svenskar, om hon inte förstår det innan?

 5. Och Löfven och hans medlöpare klagar på rättsväsendet i bl a Ungern och Polen. Tänk efter hur ni har det på hemmaplan. Hur ni utser domare. Nämndemän. Hur domare, åklagare och advokater samverkar i informella föreningar.

 6. Nämdeman tillika politiker ?????
  Inte lite fräck är du heller !
  Det kommer nya dagar ..det måste du väl ändå förstå.
  …eller har du inte förståndet till det ?

 7. Sveriges rättsväsende i dag kan mycket väl liknas vid en större fisk vilken kastats upp på land och sedan glömts bort. Den ligger där och ruttnar, luktar f_n, full av maskar och ingen vill ha med den att göra…går omvägar förbi.

  Sedan är det så, och jag har sagt det förut och säger det igen:
  Det är så oerhört fult gjort av makten att använda sig av uppenbart psykiskt störda personer/individer med starkt förvrängd bild av verkligheten, sådana som den ovan nämnde djurplågaren, som vrickade A.Lindberg på Afton-Pravda, rumänskan Pascalidou(definitivt inte grek).

  Lär Er att betrakta en människas ansikte, på vilket sätt han/hon pratar och Ni kommmer att, till slut, känna igen dem. Galningarna.

 8. Detta är ett äckligt beteende från en person som skall vara en del av rättvisan i Sverige.
  Är det detta som Löfven och sozzarna kallar “rättsstatsprincipen” så förstår man mer och mer hur jävla korrumperat Sverige blivit under sozzeriet !
  Jag hoppas att sozzarna aldrig mer talar illa om Ungern och Polen !

 9. “Pettersson frikänd av Svea hovrätt men ändå dömd att betala skadestånd”
  Klingar verkligen falsk. Hur kan en friande dom resultera i skadestånd?

  Kämpa på JL, finns många som kommer att stötta dig.
  Självklart måste vi hjälpa dig ekonomiskt.

 10. Har inte Lamotte någon försäkring? Hemförsäkring täcker till stor del advokatkostnader och antingen allt eller till viss del eventuellt skadestånd!
  mvh nämndeman.

 11. Ja det är illa ställt med rättsväsendet, men nu blev jag nyfiken. Fick rätt i förvaltningsrätten angående rätt till A-kassa. Sen blev det avslag i kammarrätten och nekad prövning i högsta förvaltningsdomstolen. En politisk dom kanske? 🤔

 12. Med tanke på svensk “rättvisa” styrs av vänsteraktivister så har nog Lamotte ingen chans till nån rättvisa. Svin som Åberg har ju företräde.

  • Hur är det möjligt att en skuldsatt man kan störa hela samhällssystemet utan att kronofogde kan komma åt hans extra inkomster.Han är ju skyldig staten ett stort belopp.

   • Precis! Varje gång han “vinner” ett av sina otaliga stämningsmål borde kronkalle vara där och hugga det mesta.

Kommentera