Amir Abdulrahman, 12 år, höggs ihjäl i skolan, gärningsmannen frikänd…

BROTTSLIGHET. Den pojke, nu 14 år som dödade Amir Abdulrahman, 12 år, den 30 mars på Utmarksskolan i norra Kortedala, Göteborg frias. Göteborgs Tingsrätt anser att 14-åringen handlat i nödvärn. 

Amir Abdulrahman, 12, knivdödad i skolan. Foto: Privat

-Pettersson säger att det är alltid tragiskt när folk dör, speciellt 12-åringar men i detta fall ingick tydligen Amir i ett gäng som ägnade sig åt att råna folk. Amir hade tidigare under dagen filmat när 14-åringen blev förnedringsrånad, filmen spreds sedan på sociala medier.

En 16-årig pojke döms för rån till ungdomsvård. Han ska också betala skadestånd till 14-åringen. Att 14-åringen frias innebär att Amir Abdulrahmans anhöriga inte får något skadestånd.

-Pettersson säger att det är nya tider, när jag var 12-14 år rånade vi inte varandra och vi använde kniv till att göra pilbågar, pilar och metspön. Det hände att vi slogs ibland, pojke mot pojke och det värsta som skedde var en fläskläpp och några skrubbsår, men det är nya tider, tryggare tider som Stefan säger…

Göteborgs Tingsrätt pressmeddelande…

 • TIDIGARE 2020-04-01. 12-årig pojke död efter knivattack vid skola i Göteborg

BROTTSLIGHET. Den pojke i mellanstadieåldern som knivhöggs vid Utmarksskolan i norra Kortedala i Göteborg i måndags har avlidit av sina skador. Kammaråklagare Mats Ihlbom arbetar nu med mordutredning. 

Pojken, Amir Abdulrahman, påträffades knivhuggen i halsen i skolan vid lunchtid på måndagen. Han fördes till sjukhus med allvarliga skador men hans liv gick inte att rädda. Senare under måndagen greps en pojke som är under 15 år som nu är misstänkt.

 • TIDIGARE 2020-04-01. 7:e klassare försöker mörda 6:e klassare på skola med kniv men nästan tyst i media

BROTTSLIGHET. I måndags blev ett barn knivhuggen i halsen vid en skola i Kortedala i Göteborg. På eftermiddagen samma dag kunde polis gripa ett annat barn som misstänkt för brottet. Förhör genomfördes under måndagskvällen.

Utredningen bedrivs som en så kallad LUL 31-utredning, dvs. en utredning då någon som är under 15 år kan misstänkas för ett brott. Eftersom det handlar om en så ung gärningsperson som misstänks så finns för närvarande ingen frihetsberövad i ärendet. Brottet har av åklagaren rubricerats som försök till mord.

En LUL 31-utredning syftar att ge socialtjänsten ett underlag för att kunna bedöma behovet av insatser.

-Pettersson noterar att det är illa ställt i Sverige när denna händelse, en 7:e klassare försöker mörda en 6:e klassare med kniv, endast blir till några notiser i media.

 • TIDIGARE 2020-03-30. Pojke knivhuggen i halsen på skola i Göteborg, allvarligt skadad

BROTTSLIGHET. En pojke har blivit knivhuggen i halsen på en skola i Kortedala i Göteborg, skriver polisen på sin hemsida. Pojken har skadats allvarligt och förts till sjukhus med ambulans. Polisen har spärrat av brottsplatsen och inlett en förundersökning om försök till mord. Ingen misstänkt är gripen, men polisen bra uppgifter att gå på.

-Pettersson säger att med en sannolikhet på gränsen till visshet är det är det ”nysvenskar” i farten och det är inte fördomar utan erfarenhet.

Om Kortedala på bloggen…

UPPDATERAT: 15.15 En pojke som är under 15 år är nu gripen misstänkt för mordförsök. Han greps hemma i sin bostad.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Amir Abdulrahman, 12 år, höggs ihjäl i skolan, gärningsmannen frikänd…

 1. Om någon bad om Nåd liggande stoppades slagsmålet. Att sparka på den som låg på marken var fegt och att många nu tillsammans sparkar visar att de är fega kräk.

 2. När jag var liten på 1970-talet, bar nästan alla grabbar kniv (som är ett redskap/verktyg) INGEN högg någon annan!

 3. Det är jättebra med en bild av Löfven vid varje grovt
  brott, han är grovt ansvarig för mycket elände som
  händer i samhället idag med sin slappa inställning,

  Nu när han varit i Bryssel och pantsatt ett par generationers
  tillgångar, är det på tiden att han börjar att förstå hur mycket
  skit här sker i samhället på grund av deras sinnessjuka
  låt gå politik!

 4. Konstigt, när en svensk ostraffad pensionär, hotas t livet av 2 män som
  hotar (de hade besöksförbud) att döda
  honom. Han ringer polisen, de är på väg att
  forcera dörren, då skjuter han genom
  dörren, en av förövarna avlider.
  Pensionären döms skyldig. Han fick
  2 eller 4år, glömt vilket. Fallet visar tydligt
  tillståndet i landet.
  Arma land.

 5. Om ”gärningsmannen” varit etnisk svensk hade det högst troligt inte bedömts som nödvärnsaccess, utan medfört påföljder, skadestånd m.m.da

 6. Antingen var det nödvärn eller hämnd för ett rån. M a o ett rent saneringsmord. Ingen förlust för samhället.

 7. Märkligt, i dagens trygga och heligt mångkulturella Sverige tycks aldrig gärningsmän och offer heta Andersson Pettersson Lundström Nilsson eller någon annat äkta helsvenskt namm utan har bara outalbara namn !
  Vad säger och tycker Steffe ?

Kommentera