Polisen ber allmänheten om tips efter misshandel och dråp

BROTTSLIGHET. En grupp ”ungdomar” som avlägsnade sig från restaurangen Brunnshuset i Helsingfors, Finland orsakade ett slagsmål med misshandel och dråp på parkeringsplatsen framför restaurangen och vid stora allén på lördag kväll 4 juli och tidigt på söndagen 5 juli 2020.

Dom efterlysta ”finska” gärningsmännen är väldigt lika ”svenska” dito. Bilder från finska polisen.

Någon form av gräl började inne i restaurangen. I slagsmålet användes knytnävar, sparkar och skallning. Åtminstone fem män fick skador i slagsmålet.

En man född år 2001 misshandlades två gånger på utomhusområdet cirka kl. 01.40. Han avled måndagen den 6 juli 2020 troligtvis till följd av skadorna han fått från misshandeln. Ärendet utreds som misshandel och dödsvållande.

‒ Polisen ber personer som varit med om situationen, blivit misshandlade samt andra ögonvittnen som varit på plats att kontakta polisen, säger undersökningsledaren kriminalkommissarie Kirsi Kanth vid Polisinrättningen i Helsingfors.

Polisen (finska)

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

19 thoughts on “Polisen ber allmänheten om tips efter misshandel och dråp

 1. finländare

  29 07 2020 at 20:49
  Innan Hbl stängde kommentarsfältet hade de ett visst rikssvensk företag att censurera kommentarerna i alla koncernens tidingar. Företaget var Interaktiv säkerhet från Varberg ….

  Jag var nog deras favorit. Trots att de flesta läsare höll med mig i nästan allt jag skrev blev mina kommentarer bortplockade rätt frekvent.
  Nu minns jag och att det var ett svenskt företag som hyrdes in , där har vi förklaringen . Tackar…

  Hoppas att du kommer fortsättningsvis också att skriva här!

 2. I Finland verkar folk inriktade på det mest naturliga, att först skydda allmänhet och brottsoffer. I Sverige är det fortfarande i flesta fall gärningsmännen media och myndigheter hellre skyddar före brottsoffer och allmänhet. Sverige har mycket att lära och laga.

  • Om de gröna skulle vinna valet i Finland då kan man säga adjö åt hela landet.
   Rädd för Haavisto med flera tomtar som älskar Sverige med detta HBTQ rörelse och allt därikring.

 3. I så fall torka året om i svensk kommunist tv där Trump hatas varje morgon och palestinier hyllas lika stort.
  Vad är det för fel på er vissa ? Du har alltså missat alla utländska rapporter om alla krigshärdar?
  Svensk media är så rött så man mår illa.

 4. Finsk mångkulturell trygghet !
  Tänk att även Finland skulle bädda fel, det trodde man inte för ett antal år sedan men så går det när man går med rikemansklubben EU och dessutom införde man Euro och nu har ju landet en salig blandning av minstrar i regeringen….
  Undrar om inte Ikonen Mannerheim vänder sig i graven idag ?

 5. Pressetiska regler i Finland säger att om man kan bidra till att lösa brotten kan man visa bilderna! Det skrev polisen .
  Så bör det vara i Sverige också men när ni nu så ivrigt vill dölja flyktingarnas brottslighet så är resultatet detta.
  Helt sjukt hur du tänker.
  Om din anhörig skulle drabbas då skulle nog även du tänka om.

 6. Gunvor ! Varför är det inte intressant att veta hur det ser ut överallt där man tar emot alla dessa människor som det är så synd om ??? Jag tycker det är djävligt bra att visa alla problem som uppstår när man importerar dessa idioter till våran värld !!!!

  • Dessa tomtar som valsar här är det ingen idé att besvara med en fråga, för svar får du aldrig. Kossor!

 7. Hufvudstadsbladet hbl.fi skrev inte ett pip om polisens efterlysning medan alla andra tidningar i Helsingfors publicerade polisens material med bilder och allt..

  I fredags knivrånades en matbutik i Esbo, alla tidningar publicerade polisens bilder på gärningsmannen, också ansiktet, medan Hbl bara publicerade en bild på gärningsmannens rygg. Nämnas bör att det verkade som gärningsmannen var mycket svensk till sin habitus…..

  Hbls utrikesrapportering är oftast mycket klen, men inget att undra där inte, deras utrikesartiklar kommer direkt från TT. Lika bra att ögna igenom Aftonslasket ….

   • De presstituerade på de svenskspråkiga tidningarna är goda människor, därför publiceras knappt någonting som denna efterlysning. De anser tydligen att det är illa att peka ut personer med typiskt rikssvensk habitus … Lindberg mfl op Aftonslasket, Expressen mfl skulle känna sig väl hemma på t.ex. Hbls redaktion …

  • HBL är en kommunisttidning av värsta sorten.
   Förr kunde man skriva där sin mening, i dag är det stängt med kommentarer.
   Hoppas de går åt h-te med sin politiska ställningstagande.

   • Typiskt Hbl var t.ex fallet med 81-åringen i Hartola som sköt en av buset (2) som bröt sig in i hans hem för att stjäla vapen mm.

    Hbls eminenta snöflinga ondgjorde sig över att åldringen sköt för att freda sig istället för att låta buset få som de ville. ( Åldringen fick alvarliga skador i handgemäng med bovarna för övrigt, en av buset var beväpnad med ett ringjärn.)

    När sedan åklagaren konstaterade ”självförsvar” i åldringens fall, skrev Hbl inte ett pip om saken medan de finskspråkiga tidningarna berömde både åklagarens integritet samt den rådige åldringen. Hbl skrev inte heller ett dugg om hurudana straff buset fick.

   • Innan Hbl stängde kommentarsfältet hade de ett visst rikssvensk företag att censurera kommentarerna i alla koncernens tidingar. Företaget var Interaktiv säkerhet från Varberg ….

 8. Finsk polis vill ha resultat och efterlyser med bild. I Sverige anses det viktigare att inte kränka någon, även om den på bilden är misstänkt brottsling eller gärningsman.

 9. Finsk polis vill ha resultat och efterlyser med bild. I Sverige anses det viktigare att inte kränka någon, även om den på bilden är misstänkt brottsling eller gärningsman.

Kommentera