Stäng

Är vi bäst eller fullkomligt galna?

SKATTER OCH UTGIFTER. Som ni vet är svenskarna bland de folk i världen som betalar mest skatt, vi kanske betalar allra mest av alla i totala skatter. Vi betalar löneskatter, arbetsgivaravgifter, tobaksskatt, alkoholskatt, energiskatt, koldioxidskatt, miljöskatter, skatt på plastpåsar, skatt på vägtrafik, fordonsskatt, trängselskatt, skatt på trafikförsäkring, och en massa andra punktskatter samt moms som även betalas på skatt. Alltså skatt på skatten!

EU ska ta lån för att finansiera corona-stödpaketet som delas ut som lån och bistånd, det mesta till länder i Syd- och Östeuropa. Tanken är att EU inklusive Sverige ska betala tillbaka fram till 2058. Vi har blivit halva världens socialtjänst, men politikerna drabbas inte.

 • 390 miljarder euro i bistånd men vi har ingen beredskap.
 • 390 miljarder euro i bistånd medan sjukvården jobbar ihjäl sig och ligger efter.
 • 390 miljarder euro i bistånd medan polisen kryper på knä och är dåligt betalda.
 • 390 miljarder euro i bistånd medan vi har flera hundratusen fattigpensionärer.
 • 390 miljarder euro i bistånd men våra politiker drabbas inte.
 • 390 miljarder euro är 4000 miljarder svenska kronor…
Steget Efter

I Sverige betalar till och med en lågavlönad ungefär 50 procent i totala skatter. Andra kan betala 75 procent i total skatt.

I min värld är själva poängen med att tjäna pengar att spendera dem, på boende, bilar, båtar, resor, god mat och dryck eller spara till en skaplig pension. Det blir svårare desto större del av dina pengar som staten staten lägger beslag på.

 • Vi, alltså staten, är bäst i världen på att spendera pengar.
 • Vi, är bland de bästa biståndsgivarna per capita till FN.
 • Vi, är bland de bästa på att betala till EU per capita.
 • Vi är bäst per capita på att ta emot asylsökare och deras anhöriga av alla liknande länder.
 • Vi betalar mest per capita till FN:s gröna klimatfond, GCF, the Green Climate Fund.
 • Vi skänker massor med pengar till terroristerna i Palestina utan krav på motprestation.
 • Vi gör demokratisatsningar i Östeuropa.
 • Vi bidrar till infrastrukturen på ön Tuvalu.
 • Vi medfinansierar ny regnskog på Borneo.
 • Vi betalar massor med projekt över hela världen, en del bra, andra blir katastrofer för lokalbefolkningen.
 • Vi skänker så mycket pengar att Sida inte har en chans att göra av med allt och då skänker de det som blir över till FN utan kontroll eller krav.
 • Vi har betalt många miljarder till bland annat Tanzania i 60 år, för att de skulle bli ett socialdemokratiskt paradis. Nu har de kommit så långt att de upprättat en specialstyrka som jagar bögar i Tanzania.
Steget Efter

Vi kallas internationellt för FN:s jultomte, vi ger FN mängder med pengar som vi sätter en stolthet i att inte ställa några frågor eller krav om, utan litar på att det korrupta FN gör av med pengarna på bästa vis.

Kort sagt, vi alltså, staten är världsmästare på att lägga våra pengar på andra folk.

Däremot finns det inte pengar till skolor, bostäder, vägar, elförsörjningen, järnvägsunderhåll, ålderstigna vattenverk, köerna i vården, pensionerna, polisen, försvaret, fulla häkten och anstalter, rån, skjutningar, våldtäkter osv.

-Pettersson fattar inte, är vi bäst eller dumma i huvudet? Det enda jag vet är att de politiker som säger att det inte finns pengar ljuger…

Steget efter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

9 reaktioner på “Är vi bäst eller fullkomligt galna?

 1. Det är därför som vi är så fattiga!
  Bra förslag från villervalle03 längst ner.
  Lev på tjänster och gentjänster.

 2. Har fått ta del av min fars ”efterlevandeskydd” blir ca 250:- i månaden EFTER skatt. Hurra, jag är rik! …eller inte…Skatt på redan skattade pengar…Detta jävla landet alltså!

 3. Jag tror att det trots allt är viktigt för debatten här på bloggen att vi försöker skilja på miljarder SEK (svenska kronor) och miljarder Euro.
  Annars riskerar det att bli fel information.

 4. Varför betalar vi så mycket skatt? Det gäller mestadels den producerande del av befolkningen och är initierat av politiker för att få så många som möjligt i beroendeställning till den regerande klanen.
  Vi är ej betrodda att hantera våra intäkter själva utan staten ska ha en del av kakan och administrationen kostar pengar och fusk gör det till en ännu sämre affär. Nej ta bort en stor del bidragsformer och sänk skatten och låt administratörerna bli en del av den producerande befolkningen. Även den som då tjänar mindre kan klara sig. Att låta samla in och fördela ger bara de styrande mera makt men till oss skatteslavar skapar det bara vanmakt och misstro.
  Det skulle innebära att vi skulle få en bättre ekonomi med färre tärande och motivationen att utbilda sig öka för att det skulle bli större netto till den som vill.
  Att vi har ett Regeringskansli på 5000 anställda, eller regioner runt om i landet som endast är bra för syltryggar på väg utför gör varje intjänad skattekrona till en reducerad tillgång för exempelvis sjukvården.

 5. Statens behov att skattebetalarna pengar
  saknar Inga gränser. Att föda statsapparaten, EU,FN,Sida samt betala
  250 miljarder/år för att ta hit(inte alla)
  okända människor från Långbortistan.
  Det kan tyvärr bara sluta på ett sätt:kaos,
  krig mellan klaner samt ekonomisk krasch.
  Arma land.

 6. Klädskatten, som nu diskuteras, gör de hånade toapappers-hamstrarna till hjältar i mina ögon. De har koll på framtiden!

 7. Vanligt folk är ju slavarna,dom ska betala!!! regeringen jobbar för helt andra typer..

  Det borde väl vara klart för alla att se detta nu.

  pust..

 8. Regeringen är fartblinda idioter liksom de som röstar på dom. Vi har världens högsta skatter och skänker bort miljarder till länder som inte kan klara sig själva. Den som har förståndet i behåll fattar att detta är kvalificerat vansinne

 9. Därför behövs det en general strejk för lägre skatter och vettigare politik Om de flesta slutar köpa onödigt och låter bli att gå på jobbet ett par veckor,och låta bli bilen, så skulle det få fart på sengångaren Löfven. Med halverad moms och andra avgifter så är staten konkurshotad inom en månad eller två. Hjälper inte det, så fyra veckor till, det kanske skulle få de sk. naiva lögnarna i regering packa ihop och dra. Själv skulle jag vilja säga infantila.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: