Stäng

Upp som en sol, ned som en pannkaka

INSÄNDARE. Till slut blev EU ense om det stora Coronastödet. Stefan Löfven slår sig för bröstet – trots att han fått lägga sig platt på alla punkter. Totalt överkörd. Större delen av de 8 tusen miljarderna delas ut som bidrag till de mest behövande länderna. Inte som lån, vilket Löfven krävde. Sverige får lite högre rabatter på EU-avgiften, dock 6 miljarder högre medlemsavgift än nu. Man tvingas betala sin del av miljardlånen och sätter oss och våra barnbarn i obetalbar, evig skuld. Det kostar oss 390 miljarder!

Rolf Malm

Löfven påstår sig ha fått igenom krav på att mottagarländerna lever upp till rättstatens principer. Den delen av avtalet urvattnades dock kraftigt i förhandlingarnas slutfas. Utan att informera riksdagen skrev han på ändå. Vänsterpartiet anmäler honom nu till KU. Det är inte ofta jag applåderar Sjöstedt, men nu gör jag det. Det Lövfen nu gör är att råna svenska folket nu och i all framtid. Vi ska alltså betala hyran för ekonomisk mindre effektiva länder samtidigt som vi själva måste skära ner på allt vad välfärd heter. Vi blir fattigpensionärer när vi är 75. Men vi ska bidra till spanjorernas pensioner som betalas ut efter man fyllt 55 år. Men enligt Löfven är vi alla lika värda. Han påstår sig ju vara klimatkämpe. Men med detta enorma stödpaket sinar pengarna till den fåfänga jakten på koldioxid. Man kan misstänka att det också gäller för terrorbekämpning, kamp mot narkotika och brottslighet, beredskap inför kriser och pandemier etc. Trots allt finns ju även för skattepengar ett tak.

Att det är Frankrike och Tyskland som driver på är inte konstigt. Frankrikes banker har lånat ut enorma belopp till Italien, Tysklands industrier har Italien, Spanien m.fl. som stora exportmarknader. Pengarna från denna ”återhämtningsfond” kommer till slut att hamna där. Övriga bidragsgivare kommer aldrig att kunna återhämta sig. Inte heller Grekland, Spanien, Italien och övriga som ska få slussa pengarna vidare. Det blir Sverige, Holland, Österrike, Danmark som blir sittande med Svarte Petter. Löfven är för EU den nyttige idioten. För Sverige är han bara idiot.

Norge och Storbritannien slipper ju dessa ofantliga kostnader. Norge för att de var kloka nog att aldrig ansluta sig. Engelsmännen för att de i grevens tid insåg att de skulle bli en federal del av ett Förenta Europa. Med all makt samlad hos odemokratiskt tillsatta byråkrater i Brüssel. Med den ekonomiska makt EU nu skaffar sig tar man ett långt kliv mot detta. Det lilla som finns kvar av vårt självbestämmande kan vi aldrig återfå. Var säker på att EU snart kommer att kräva att få ta in våra skatter direkt och bestämma dess storlek. Löfven har verkligen sålt smöret, men tappat pengarna. Samtidigt som Coronakrisen blev en dödlig varningssignal om att demokrati bara kan existera inom nationalstaters gränser och i frivilligt samarbete mellan dessa.

Löfven kunde ha stoppat detta med ett veto. Istället valde han att sätta vår sista potatis i grannarnas trädgård. Nog är han naiv alltid. Beredskapen är kanske inte så god säger han. Han såg det inte komma. Närsyntheten tycks ha förvärrats. För att stärka beredskapen har han nu överlämnat redskapen till främmande makt. Snart står han med byxorna nere och rumpan bar. Corona har redan tvingat honom på knä. Han är den bästa fågelskrämman för de investeringar som svensk industri skulle behöva. Den som nu sakta slocknar i brist på den energi som vi inte ska producera. Där strömmen av oupplysta migranter vars bidragskarusell snurrar så mycket fortare än vindsnurrorna och när tanken hos beslutsfattarna är helt tom – då blir det jobbigt att ständigt streta mot strömmen.

Rolf Malm

Ps. I minst 50 år har regeringen sopat sina misstag under mattan. Angående detta fatala beslut om Coronafonden har de börjat sopa redan innan bläcket på avtalet hunnit torka. T.o.m. Löfven inser nog vad som komma ska. Men bättre sitta vid köttgrytorna i en slavstat än att slava vid de allmänna, magra soppköken. Tack för allt stöd och alla bidrag till min bok ”Sverige 2084”. Om de politiska bedrägerier som i snart 100 år lett det gamla folkhemmet till ättestupan.

Swish 0722 – 84 70 52, bankkonto 5005 01 187 30. Kontakt; rolflmalm@gmail.com

Steget Efter, Moder Svea

5 reaktioner på “Upp som en sol, ned som en pannkaka

 1. helt korrekt analys, som alltid av dig Roffe!…både gillar
  och ogillar de som du skriver…sanningen kan man både
  ogilla och gilla samtidigt tyvärr…den gemene å nollställde
  Svennen av idag åt arslet för lat att bry sig överhuvetaget
  …det är här å där som felet ligger…Sverige är byfånarnas
  paradis på jorden…oduglingarnas ättlingar som lämnade
  bystan under förra seklet, de som inte kunde försörja sig
  på vad jorden hade att erbjuda…mest pga av loj flathet å
  bristande initiativförmåga…e deras barnbarnsbarns kork-
  skallighet vi nu ser ”gå igen” och briljera,..gener som nu
  legat å slumra och nu åter står i full blomning

 2. Till Kenth Andersson.
  Sluta tugga om att tjänstemannaansvaret är avskaffat. Det återinfördes 1989. Förklara i stället varför Brottsbalken Kap 20 om Tjänstefel inte fungerar.
  Med vänlig hälsning
  Tomas.

 3. Löven är så skadlig att jag tror att tom många sossar börjat inse detta.

  Hans förhandlingsvana kommer från den fackliga sfären. Den typen av ”förhandlingar” kännetecknas bara av en sak. Det är att parterna eftersom de bara är ombud för medlemmar alltid, förr eller senare kommer överens, oavsett vad deras medlemmar tycker om utfallet. På sin höjd kan det vara några medlemmar som lämnar respektive sammanslutning.

  Den här typen av förhandlingar, klarar klåparen inte av. Han har dessutom aktivistiska, förment opolitiska tjänstemän, i kansli och departement. Han är en sprattelgubbe i händerna på dessa.

 4. Som Partiledaren för AFS Gustav Kasselstrand säger i sitt senaste Youtube inlägg !
  Statminister Löfven skall ställas inför riksrätt där en domstol får avgöra om Löfven har haft mandat att åka till Bryssel och skriva på ett ekonomiskt avtal och därmed skuldsätta kommande svenska generationer 30 år framåt.
  Den barnlösa Löfven är hellre kompis med båda barnlösa Mutter Merkel och Macron än tänker på sitt eget folks bästa och svenska barns framtid….
  Sverige hade kunnat lagt in sitt veto men så agerar inte landsförädare.
  Sossarna har historiskt infört Pressstöd avskaffat både tjänstemannaansvaret och Riksrätt vilket genom åren garanterat har gagnat S och även övriga partier i riksdagen.
  I en äkta demokrati utgår makten från folket men inte i dagens Sverige.
  Swexit nu……

Kommentera

%d bloggare gillar detta: