En del av Sveriges gradvisa förvandling från en idyll…

Från Tino Sanandajis Facebook

En del av Sveriges gradvisa förvandling från en idyll mot oigenkännlig är avtrubbning där spektakulär våld snabbt är bortglömd, med medias hjälp. Gängmordet i Örebro fick en notis av SVT-text, medan blodbadet i Kiruna är på väg i memoryhole ersatt av tacos-recept, utan att allmänheten förstod vad som egentligen hände.

Tino Sanandaji. Foto: Tore Sætre CC-licens

En ung man jagas av en pappa och två tonårssöner, söker skydd i en parkerad buss och avrättas bredvid chauffören. Varför? Utan information är det omöjligt att reda ut underliggande orsaker till dessa brott, men i Sverige har journalistkåren gett sig själv makt att avgöra vad som är ”relevant” och vad folk inte får veta.

SVT:s komiska ögonvittnesskildring berättar att de var ”unga” och upprepar att det var ”grabbar”, för de som inte vet vad ung betyder. Aftonbladet pratar om ”svartsjukedrama”, som om det räcker som förklaring att pappor tar ut 15-åring på klanmord i kollektivtrafik och hjälper grabbarna hugga ihjäl sin kärleksrival under Lapplands kvällssol.

Norrlänning Pelle Zackrisson har grävt mer: ”Nyheter Idag har tagit del av häktningframställningarna som visar att pappan och hans söner är afghanska medborgare. Enligt Skatteverket invandrade trion till Sverige 2015 från Iran, likt många andra afghaner som kommit till Sverige under senare år. De två sönerna fick svenskt medborgarskap i mars 2019 och kan inte med nuvarande lagstiftning utvisas vid en fällande dom”

Vad säger ni, blev det hela mer begriplig med mindre censur? Givetvis har bakgrund relevans då forskning visar att kultur kan påverka brott, t.ex. machokultur, hederskultur och klankultur. Faktaförnekan om detta baseras på religiös värdegrund, inte evidens. Invandrarbakgrund i brott har därför alltid relevans så länge Sveriges kriminalpolitik baseras på övertygelsen att kultur saknar koppling till brott, inklusive brott kopplat till sex, heder och övergrepp mot män och kvinnor.

Trots stark kulturell koppling har politiker förnekat detta och läxat upp svenska män, med uttalen i stil Morgan Johansson ”Det viktiga är signalen till Sveriges män och pojkar”

Stefan Löfven ”Vi ska inte koppla det här till invandring”, ”Det är på tiden att vi pratar mer allmänt om det här, både män och pojkar”, medan Ulf Kristersson stämde in ”Vi som är pappor måste prata med våra söner. Vi måsta säga vad som är rätt och fel.”

Detta populistiska budskap bortser från vetenskaplig faktum att kulturer skiljer sig i syn på rätt och fel: den Afghanska pappan liksom Fadimes mördare pratar med sina söner före mordet, det är just det som är problemet. I ett land där detta typ av brott blivit allt vanligare betalar offren ett högt pris för envis kriminologisk okunskap.

Från Tino Sanandajis Facebook

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “En del av Sveriges gradvisa förvandling från en idyll…

  1. Pk folket gör dessa typer av hatbrott att fortsätta i Sverige. Deras totala ovilja att tala klarspråk, medför att denna typ av brott kommer att öka, eftersom invandringen ökat från dessa klansamhällen.
    Våra ledare agerar som förrädare och tillåter allt fortsätta och dessutom mörka allt för folket.
    Hur tusan kan folk fortsätta rösta på dessa hycklande sjuka partier?

  2. Vem gav ”grabbarna” svenskt medborgarskap efter bara fyra år i landet??

    • Till och med 200 miljoner västerlänningar hade varit 199 miljoner för många och det räcker med de invällare vi redan har begåvats med hittills för att få Sverige att förvandlas till ett nytt Libanon eller Somalia.

  3. Jag hade en lugn och trygg uppväxt med två mycket älskade föräldrar och en lika älskad storebror.Vi var alltid många ungar ute på gårdarna och lekte och hade kul.Mammorna var för det mesta hemmafruar och Papporna stod för familjeförsörjningen.Ingen slog någon som låg på marken under dom ibland vilda bataljerna mellan grabbarna.Ingen hade några problem och funderingar med vad dom var för kön.Barn och ungdomspsykiatri var ett okänt begrepp.Jag ser med sorg på hur all trygghet och välfärd försvinner bit för bit.Jag pratar med vänner och bekanta som allvarligt funderar på att emigrera till Ungern eller Polen.Livsglädjen har ersatts med otrygghet och rädsla.Vi har nu fått ett land som befinner sig i en nerförsbacke av sällan skådat slag och det går snabbt.Många känner sig inte heller längre hemma i sitt eget land.Tack till er alla politiker genom olika regeringar som lyckades rasera det mesta för oss.Tack till alla er vänsterblivna för er oförtrutna kamp att förstöra det mesta som ska tillhöra en rättsstat och ett demokratiskt och fritt land……

  4. Vi skriver bara det som är relevant för händelsen, är det inte så våra nyheter presenteras. Är det relevant och för vem, tror de verkligen att det inte är relevant för oss kalasbetalare vem gör vad och varför?
    Om ingenting skrivs så antar vi att det är en arbetslös invandrare vilket ibland ger fel bild av det hela.
    Var uppriktiga ge oss korrekt, saklig information ingenting blir bättre för någon varken för oss eller invandraren, alla förlorar mest budbäraren som ljuger.

  5. Hans inlägg belyser endast en liten del av,vad ras/art-blandningar innebär.
    Skrev för åratals sedan,att ett levande exempel på hur felaktigt de styrande
    importerar.är dessa extrema våldsraser,från Arabländerna.
    Skulle våra Zoo göra på samma sätt,skulle de blandat lejon,tigrar och andra rovdjur,med sina bison,giraffer och liknande arter…
    Samma gäller ju även inom ap-grupperna. Har ni någonsin sett Gorillor och schimpanser i samma hage ??

  6. ”Vi ska inte koppla det här till invandriing” säger vår eminente statsminister. Om inte till invandringen så till vad då ? För det mesta är det just dessa invandrare som dödar. 15-åringar som dödar – är det normalt ?
    Som vanligt flydde familjen (som beskrives i artikeln) från Iran (Afghaner), varifrån behöver ingen fly – det är stor lögn och kliche och att dessa ”små pojkar” fått efter knappa 4 år svenskt medborgarskap. Eftersom de inte är myndiga (trots att de är mördare + deras far) kommer de att gå fria – det är horribelt och skandalöst. Mördare skall straffas hårt och inte belönas med friheten och livsförsöjningen. Ta bort medborgarskapet och utvisa till Afghanistan. Det är falsk humanitet att tycka synd om afghanska mördare.
    Det vore bättre att de mördar varandra i Afghanistan än i Europa.

  7. Visst är det så, men vi, troligtvis alla som skriver ibland här, är pinsamt medvetna om det som Tino skriver. Det här borde ingå i SvT nyhetssidor och text Tv. Gärna på Expressens första sida också. Men det kommer nog dröja, med den här farten så tio år till, innan det blir naturligt att skriva sanningar i tidningar.

    • Tipsa vänner och bekanta, skriv ut och dela ut.

      Lägg i fikarummet på jobbet och liknande.

      Glöm pravdamedia!

      Är det någon som kallar mig rasist för det så blir jag bara stolt.

      Är det någon som inte vill vara min vän för detta så är jag bara glad att slippa dom. Landsförrädare har ingen plats hos mig!

    • Du är verkligen optimist villervalle03. Själv tror jag Sverige är i ett helt annat läge om ett år med tanke på var som förestår.
      Ingen fungerande elförsörjning i södra Sverige till vintern.
      Förmodligen har vi fått ransoneringskuponger.
      Inflationen börjar ta fart.
      Räkna med mycket våld mest i städerna och i dess omgivning.
      Följden blir förmodligen inställt val på grund av det instabila läget.
      Polisen äger inte våldsmonopolet och en icke fungerande arme gör inte saken bättre.

Kommentera