Elsa Widding, Klimatkarusellen del 10 – Energipolitiken


KLIMAT. Elsa Widding är civilingenjör från Chalmers i Göteborg och har arbetat i energibranschen under 25 år, bland annat för tre av de fyra största energibolagen i Norden. Då hon arbetade på Näringsdepartementet blev hon känd som Sveriges bråkigaste kvinna – hon försökte nämligen stoppa Nuon-affären, statens största och sämsta affär genom tiderna. Tyvärr misslyckades Widding och det kostade svenska skattebetalare minst 50 miljarder kronor.

Elsa Widding, Klimatupplysningen

Idag arbetar Elsa i sitt eget konsultbolag Elsa Widding AB med klimatfrågan och strävar efter en klimatdebatt baserad på saklighet och vetenskap istället för alarmism och känslor. – Klimatfrågan har utvecklats till en mångmiljardindustri. De alarmistiska budskapen som framförs av media är kraftigt vilseledande mot både beslutsfattare och allmänhet. Det har gått så långt att frågan knappt tål att debatteras, skriver Elsa Widding i förordet till sin bok Klimatkarusellen – vilka frågor kan besvaras?

Elsa Widding har  var med på bloggen några gånger…

HÄR hittar du Elsas Youtube-kanal, där hon samlar alla aktuella och framtida filmklipp. Var noga med att klicka på ”Prenumerera”-knappen, så att du inte missar när det kommer något nytt :)

Nedan följer exempel på varför det är så oerhört viktigt att koordinera den skeptiska kunskapen:

Ide, manus och presentation: Elsa Widding
Introduktionsvideo och musik: Ulf Gabrielsson och Carl Johan Thore
Filmning och redigering: Ulf Gabrielsson

Elsa Widding

-Pettersson är amatör när det gäller energi-politik men tycker att Elsa Widding är lågt räknat tusen gånger mer trovärdig är nuvarande energiminister Anders Ygeman (S)…Elkonsumenterna har subventionerat vindkraften med 100 miljarder kronor…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


4 responses to “Elsa Widding, Klimatkarusellen del 10 – Energipolitiken

 • Stenbock

  Betr. el-bilar uppfanns den första redan 1881….
  Åtta år senare sökte bl.a. några US-bilföretag att lansera sådana. Det hela blev ett stort misslyckande,och tillverkningen lades hastigt om till bensindrift.
  Först därefter blev bilen den största vännen i tider,när uppfinningar inom alla områden blomstrade.
  C:a 140 år senare finns fortfarande de som inte känner till historien,och nu på nytt söker utveckla denna,från början misslyckade produkt.
  Inom sjöfarten finns även ”klimatkunniga” som utrustat bl.a. några färjor över Sundet,med el-batterier.
  Visade sig också vara,att kasta pengar i sjön.
  När detta någon dag fungerar,(som idag) skriver t.o.m. lokalblaskan om den stora nyheten !! 😉

  Gilla

  • Gerhard

   Tesla aktien drog iväg till skyarna 1600 dollar, lätt att räkna om till svenska kronor. samtidigt som vätgas aktierna bubblat och börjat dra iväg en efter en. En rätt ambivalent bisarr konstig situation. Powercell blev en rejäl börsraket! EL-VÄTGAS-HYBRID ??? Nä jag tror det blir vätgas med minimalt utsläpp! Många som ångrat att dem inte köpte powercell aktien för några år sen

   Gilla

 • SVENSK

  Elsa har nog rätt på samtliga punkter, och dessa fakta är kända ända sedan 1980-talet genom analys av bl a borrkärnor i is och berg! Jag har en bok om detta! tryckt i början av 1980-talet!

  Den mycket! kunnige BJörn Gillberg sågar Elbilen vid fotknölarna!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: