Stäng

Kritik mot Åsa Linderborg

Åsa Linderborg, känd från Aftonbladet, tilläts nyligen sitta i en finsoffa där hon förklarade att hon drogs med i drevet kring #Metoo som bl.a. ledde till att Benny Fredriksson, vd för Kulturhuset Statsteatern, tog sitt eget liv

Hon har fått utstå kritik för denna pudel och en av de som kritiserar henne allra hårdast, har själv hängts ut i drev som initierades av just Åsa Linderborg.

”Nej, Åsa Linderborg. Du drogs inte med. Du drev på”

Så skriver Helena Edlund, präst och författare, på sin blogg.

Edlund fick utstå ett drev när hon och kollegorna Annika Borg och Johanna Andersson 2016 startade en Facebook-grupp till stöd för utsatta kristna världen över. Gruppen startades efter att den franske prästen Jacques Hamel mördades av två islamister i en kyrka. En händelse i raden av angrepp på kristna världen över.

Åsa Linderborg skrev då på Aftonbladets kultursida en svidande kritisk text där hon försvarade en kollegas jämförelse med ”Mitt kors” och det nazistiska hakkorset. ”Kors, så kränkt man kan bli” var rubriken på denna artikel. Teckningen och hashtaggen både kritiserades och berömdes, men framförallt inledde detta ett drev mot Edlund, Borg och Andersson.

Helena Edlund vittnar nu hur drevet från bl.a. Åsa Linderborg fick ödesdigra konsekvenser för henne och hennes familj. Hon själv förlorade jobbet genom att dåvarande biskopen Eva Brunne såg till att LAS kringgicks. Familjen fick inte längre bo kvar i sin bostad och hon stämplades som nazist. Allt för att hon startade en kampanj till stöd för kristna.

Åsa Linderborg, som nu fick chansen att pudla, var en av pådrivarna i denna häxjakt mot Helena Edlund. Åsa Linderborg, alltså.

Helena Edlunds blogg

19 reaktioner på “Kritik mot Åsa Linderborg

 1. Visst är det märkligt att Jesus, som delade brödet och vinet lika och välte månglarnas bord över ända, samt lämnade sin sekterism, står som inspirationskälla för högervridna kristna.

  De ”kristna” gapar efter mycket och därför arbetar de åt svenskt näringsliv… för ”gåvor”… och därigenom mister de hela stycket…

  De biter sig fast likt panikslagna bävrar i det kors som Jesus själv borde bli ledsen av att se. Jesus hade nog skrattat åt satiren om ”hakkorset” om han hade levat, tror jag. Det gjorde i vart fall jag som har mediterat på Jesu liv.

  Men ni skall nog se att svenskt näringsliv som finansierar DGS kommer lösa skattefrågan åt sin medarbetare. De som har skinnat svensk arbetarklass i tre decennier, medan de propagerar sina villfarelser, har nämligen stora rikedomar.

 2. Åsa Linderborgs ”avbön” är egentligen bara ett tecken på att den röda politiken rämnar. Ett mycket gott tecken.

  På så sätt vet ni nu säkert att det går utför med socialister, kommunister och postmarxister framöver.

  Synd bara att vi alla måste kämpa med att reda upp i kvarlämnade träsket viket borde vara i stort ägnat åt personer som Linderborg, Löfven, Reinfeldt och liknande folk.
  De skulle få jobba med likhämntningar, förortssaneringar, städa på skolor, fängelser och jobba skift med tillverkning av skyddsutrustningar till sjukvården. Eller, jobba tvångsskift inom jordbruket för att producera nåt vettigt innan de går hädan. Nåt produktivt..

  1. Reinfeldt borde ha som straff att sitta vid järnvägen och kolla att sista vagnen är med på varje tågset. Skämt åsido det är förfärligt, det som håller på att ske med Sverige.

 3. Vänsterhycklare har ett ansvar för vad de gör även om de försöker inbilla andra att de själva (och ingen annan) är de enda goda här på jorden.
  Någon annans liv betyder ingenting för denna självgoda avundsjuke-vänster.

 4. Det jag avskyr mest i denna värld är falska,självgoda,egoistiska godhetsknarkare.Man kan inte skylla allt på ” vi”.Vi är en grupp som ingen vet vilka det är så då undviker man sitt personliga ansvar.Dom här människorna håller truten så länge det gagnar dom.När dom sedan hamnar utanför rampljuset är det dags att pudla.Eller så pudlar man för att det finns ett personligt syfte.Man är likgiltig inför andra och allt vad man åsamkat under sin ” karriär”.Detta lilla ord ” vi ”är väldigt gångbart när man inte vill ta ett personligt ansvar.Åsa Lindeborg borde skämmas i sitt hjärta för att ha använt sin roll på ett så medvetet felaktigt sätt.Men,lönen gjorde väl sitt så då förblev munnen stängd trots alla felaktiga hyenedrev.

 5. Ni ser själva hur svenska folket helt plötsligt blir kränkta för det allra minsta. Vi har blivit integrerade med de som kommit, vilka drar det minsta lilla ord de inte förstår rakt upp i näsan och in i de minsta lilla hjärnkapacitet de utrustats med.
  Så säger de dumma politikerna att integrationen går trögt, när vi snart sagt alla av oss är som en välkänd sekt som startade för ca 1200 år sedan.
  Detta kan bara sluta i en sjuhelsikes katastrof för vi har inga oljekällor att ösa pengar ur, vi måste arbeta i vårt anletes svett för att försörja oss och våra räddare.

 6. Alla som har lite tankeförmåga dras inte med i att försvara
  mördarideologierna Kommunism o islamism, det är
  ondskefulla individer som bekänner sig dit, men när fan
  börjar bli till åren börjar ångerkänslan att återvända !

 7. Helena Edlunds blogg är alltid läsvärd.

  Hennes senaste blogginlägg, angående hur vidrigt den enfaldiga ”lynchmobben”, med stöd av Aftonbladet och Åsa Linderborg, agerade mot henne och de andra kvinnorna i ”Mitt Kors”. Är måste läsning för alla människor.

  Förhoppningsvis ”väcker det upp” fler människor, som har tillhört samma skara av enfaldigt tyckande och agerande.

  Värdigheten för demokratin måste återupprättas i detta land.

 8. Pk drevet säger sig stå för humanism och mänskliga värderingar.
  Det är uppenbart att hatet av kritiker till dagens sjuka vänsterpolitik, är normaliserat. Vanliga medborgare förföljs och deras liv krossas av ”de goda”.
  Åsa borde vara den som fördrevs för sitt omänskliga inhumana beteende.

 9. Minns biskopen Eva Brunne en otäck kommunistisk flats SD hatare. Hon borde ha ett svidande straff för vad hon gjort mot andra människor.

  1. Om det nu finns en Gud som de påstår sig tro på kommer denne att straffa dem i all evighet. Jag skriver påstår för visserligen är tron på kommunism/socialism lika utopisk som religiös tro men vänstern har allt sedan Marx varit en rabiat motståndare till religion.

   Nu hade visserligen Marx rätt i sak för en gångs skull att skrupellösa individer utnyttjade utsatta människor men han insåg aldrig att dessa monopolistiska oligarker var lika stora anti-kapitalister som han själv bara på ett annat sätt. Dessa försökte sätta marknadsekonomin ur spel med monopol medan Marx förespråkade planekonomi.

   Intressant är också att drönaren Marx blev försörjd av den besuttne Friedrich Engels. Så de vänsterblivna avoghet mot arbete går ända tillbaka till grundaren. Skillnaden är bara den att Engels trodde på kommunismen medan vi löneslavar i gemen förkastar den.

 10. Måtte straffet bli mycket hårt och kännbart för denna vidriga vänsterextremist !

 11. Kulturapor lever i flock o parar sig med varandra så blir hjärnan förstörd för varje gereration i galenskapen finner dom lugn mot avgrunden i S regimen.

  1. Som min gamle arbetskamrat sade, han som uppfostrat tre döttrar samt var gift med samma käring under hela ungarnas uppväxt :
   ”Om kvinnor tillåts styra världen, kommer det att gå åt hel_ete, rakt av. Minsta lilla som någon avviker från flockens beteende, hackas och mobbas det med full kraft, rent av okontrollerat. Någon logik finns inte. Allt handlar om känslor som åker åt alla håll, hela tiden”

   Det går så här illa när mannen ger efter.

   1. Danmark, Finland, Island och Norge har kvinnliga statsministrar. Du menar alltså att dessa länder styrs sämre än Sverige…

   2. Det är inte jämförbart.
    Norge, Finland, Danmark och Island har statsministrar Sverige har en förståndshandikappad och det är lätt att slå med råge.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: