100-tals överklagar salafist-moské i Karlstad

ISLAM. Ett 100-tal personer har hittills överklagat kommunens beslut att ge bygglov för en moské på Rud, Karlstad. De klagande anser att antalet parkeringsplatser inte räcker till, skriver Nya Wermlands-Tidningen, tyvärr bakom betalvägg. 

Skiss på Karlstads muslimska stridle…moské. Det verkar som arkitekten har tänkt sig att muslimerna och besökarna till moskén ska ändra klädstil. Om inte är det propaganda…

Islamiska kulturföreningens planer är att uppföra en moské på 1171 kvadratmeter i två plan med en 22 meter hög minaret för arabiska böneutrop i stadsdelen Rud. Den 17 juni höll stadsbyggnadsnämnden en omröstning som slutade 7-4. De partier som motsatte sig bygglovet var Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Moderaterna som vi tidigare skrivit om.

S lovar att samarbeta med Sveriges Muslimska råd

Den nationalistiska rörelsen Det fria Sverige som ombud. Organisationen har med hjälp av jurister tagit fram en överklagan som kritiserar parkeringsutrymmet för jättemoskén.

Det fria Sveriges ordförande Dan Eriksson kommenterar överklagan:

”För oss är det självklart att inga moskéer ska byggas på svensk mark, men eftersom vi ännu inte har den politiska makten att genomföra en sådan förändring så måste vi hitta andra fronter att arbeta på. Våra jurister har gjort ett fantastiskt arbete och lagt många ideella arbetstimmer på detta, vilket så väl föreningen som alla andra goda svenskar är mycket tacksamma för, och så som vi ser på det bör detta sätta stopp för moskébygget tillfälligt.

Vi kommer fortsätta att arbeta med alla till buds stående, lagliga medel för att förhindra islamiseringen av vårt land, och när det gäller moskébygget i Karlstad har vi förhoppningsvis några ess kvar i rockärmen om de kommer behövas.”

Men Rauf Ahmadi som är föreningens ordförande är inte särskilt orolig över motståndet från mängderna av klagande Karlstadsbor som han menar inte alls stör sig på parkeringen utan egentligen har ”fördomar och oro”.

Ahmadi försvarar den radikala moskén genom att hävda ”religionsfrihet” och menar att inget kan sätta stopp för planerna. – Vi har religionsfrihet, vi har demokrati, och det kommer gälla, säger Ahmadi till SVT.

Länsstyrelsen kommer att hantera invånarnas överklaganden.

-Pettersson tycker att islam, som politisk ideologi, inte har något att göra i vårt land, islamister borde behandlas som nazister, de hotar vår demokrati, frihet och ekonomi.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “100-tals överklagar salafist-moské i Karlstad

 1. Den nybyggda jättemosken i Malmö saknar också parkeringsplatser. Körde igenom där när det var dags för fredagsbön, tala om parkeringskaos.
  Fanns säkert en hel del bilar som fogden kunde haft intresse att titta närmare på också.

 2. Jag klagar oxå..tycker inte det ska finnas mosker i Sverige..
  Var ska vi backa och gå tillbaks till stenåldern..?
  Ponnsan
  AFS
  ..

 3. Apropå dåligt inflytande; Är detta nystartsjobb eller har de blivit påverkade av sina ”kunder”?: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/tva-saltviksanstallda-atalas-for-att-ha-forberett-ett-ran

  ”Fängelseanställda greps på bar gärning när de spanade på ett hus från ett skogsbryn. De båda männen, som är anställda på Saltviksanstalten i Härnösand, åtalas för att ha förberett ett rån mot den man som bodde i huset. Under förhören har männen erkänt att de förberedde en stöld. Däremot förnekar de att de planerade att råna mannen i huset.”

 4. Rauf Ahmadi vid Islamiska kulturföreningen, svävar på målet och uttryckte sig undvikande på P4 Värmlands fråga om de kommer att fortsätta bjuda in salafister: ”Nej, det beror på – om det behövs i samhället att de ska prata om antiterror och förnya information. Men i dagsläget nej. Det beror på. Jag håller inte med de här personerna till hundra procent. Jag håller med om en sak och resten tänker jag inte på alls.”
  Källa:
  https://www.varldenidag.se/nyheter/ja-till-omstridd-jattemoske-i-karlstad/reptes!KEBkpljO2n@r@TVt3v7hTg/

  Som någon kommenterat i ett annat forum, citat: ”Är det någon idé att intervjua företrädare för islam? I sharialagen ges det tillåtelse att ljuga för att uppnå något som är bra exempelvis att få islam att framstå som något normalt och fint. I sharialagen hänvisas det till Imam Abu Hamid Ghazali som var den ”störste muslimen efter Muhammed” enligt somliga muslimer. Här sägs det under r8.0 Lying i Shafivarianten s 745 att om man kan uppnå något som är bra/tillåtet genom att tala sanning eller lögn så får man inte ljuga men kan man bara uppnå detta genom att ljuga så är det tillåtet att ljuga”. (Taqqiyya, en islamisk juridisk term som under olika förhållanden tillåter en muslim att ljuga enligt Sharialagarna).

  Carolin Dahlman, Ledare i Kristianstadsbladet:
  ”Resultatet av att salafismen växer i Sverige kan bli allvarligt för demokratin och jämställdheten. Det är därför dags att vi bestämt ser herrarna i ögonen och säger STOPP”:
  https://www.kristianstadsbladet.se/article/satt-stopp-for-salafisterna-hjarntvatt-av-svenska-ungdomar

 5. Demokrati när det gäller muslimer ! Men när det gäller andra grupper är det ointressant.
  Islamister slåss om moskéer.Järvafältet har flera p.g.a att de vägrar att dela moskéer med varandra.
  Stopp på byggnationer. Fast det är litet väl sent av Karlstad att agera nu i efterskott. Muslimernas ord är lag i Sverige.

 6. Detta moske bygget kan vi tacka 7klövern i Karlstad, Det var endast det Svenskvänliga SD partiet som sa nej kära Karlstads bor tänk vad ni röstat fram tänk på era barns framtid….

 7. Ett politiskt parti i Halmstad stoppade ett tänkt moskébygge . Det partiet ger säkert upplysningar om hur man kan gå tillväga . Jag har upplyst samma parti i Karlstad om den möjligheten , även föreningen DFS . Det fanns så många anledningar att stoppa bygget . Jag tror att dessa kommer i dagen nu också . Miljömål , hbtq – frågor , diskrimineringsfrågor , värdegrundsproblematiken , byggmaterial mm mm . Mvh Sjöström

 8. En bekant fann att det inretts en källarmoské i kvarteret. Det blev ett helvete med trafik och parkering. Även privata parkeringsplatser vid radhus ockuperades. Otäcka konfontrationer om någon försökte stoppa inkörsel. Polisen ville eller vågade inte ingripa.

 9. ”-Pettersson tycker att islam, som politisk ideologi, inte har något att göra i vårt land, islamister borde behandlas som nazister, de hotar vår demokrati, frihet och ekonomi.”
  Helt rätt.
  Det skall inte byggas några moskéer.

Kommentera