Stäng

Kraftigt minskad livslängd – Sverige sticker ut negativt

LIVSLÄNGD. Medellivslängden har minskat dramatiskt i stora delar av Europa, enligt en studie från Oxfords universitet. Sverige sticker ut jämfört med de andra nordiska länderna. – Senaste gången som Sverige hade ett sådant tapp i förväntad livslängd bland män var 1944, säger Ridhi Kashyap, en av forskarna bakom studien, till SvD, bakom betalvägg.

Jeander

Studien, som publicerats i International Journal of Epidemiology, har undersökt hur medellivslängden påverkats i 27 länder i Europa samt i Chile och USA.

I 27 av 29 länder minskade den förväntade livslängden. Den största förändringen har man sett i USA, där den sjönk med 2,2 år för män mellan 2019 och 2020. Näst mest minskade den i Litauen, med 1,7 år.

I Sverige har medellivslängden minskat med nästan ett år för män, från 81,1 till 80,4 år. I Danmark och Norge ökade tvärtemot den förväntade livslängden – med omkring 0,18 år i båda länderna.

Det är anmärkningsvärt hur Sverige skiljer sig från de tre andra länderna i Norden. Minskningen av förväntad livslängd i Sverige är dramatisk, säger Ridhi Kashyap, en av forskarna som arbetat med studien, till SvD.

Enligt henne hänger skillnaden sannolikt ihop med att färre personer dött i covid-19 i de länderna. Danmark har i dag 2 652 dödsfall i covid-19 och Norge 851. Sverige har 14 850.

På papperet hade Sverige allt för att lyckas. Det är ett land med god hälsa, bra sjukvård, jämlikhet och många ensamhushåll. Förväntad livslängd borde inte ha påverkats så här mycket om man insett pandemins allvar från början som andra nordiska länder tycks ha gjort, säger Kashyap till SvD.

-Pettersson undrar hur stor del massinvandringen påverkar, men det får jag säkert fortsätta undra…

1974 var vi rikast i världen. 1975 beslutades att förvandla Sverige till ett mångkulturellt samhälle

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

19 reaktioner på “Kraftigt minskad livslängd – Sverige sticker ut negativt

 1. Hur märkligt är inte allt detta? Med tanke på ett virus som inte skulle komma hit. Unforgettable. Unforgivable.

 2. Sätt upp EAS system vid akutmottagningarna och vid inrullningen till krematorierna och en helt ny bild av varför vi dör uppdagas.

  Sverige styrs sedan länge inte längre av svenskar med svenska intressen. Tekniken förföljer dig. Hur kan du acceptera att man kan följa varje meter du tar med mobiltelefon, kreditkortet, busskortet och med kameraigenkänning. Du tror att dessa tekniker är bra, men du skall veta att dessa används för att kartlägga dig och slutligen mörda dig.

  12
 3. Med två regeringar Reinfeldt som rev ner välfärden o Löven som inget gjorde för att bygga upp den, får vi vara glada att situationen inte är värre. Vi kan snart jämföra oss med u- länder inte Eu

  22
  1
 4. Två orsaker:
  Personer med rötter i Mellanöstern & Afrika.
  Kraftigt sjunkande kvalitet på svensk sjukvård.

  24
 5. Tänk positivt, om negrer och afghaner dör tidigt ger det vissa fördelar, om de inte hunnit smitta oss, eller tärt på pensionspengarna.

  21
 6. Apropå Petterssons undran om hur massinvandringen påverkar…
  Josefin Utas är civilingenjör, debattör, m.m., och hon menar att våra styrande politiker inte vill kännas vid hur invandringen påverkar, citat: ”De avstår med flit att ta fram statistisk och studera vad som sker i landet för att det inte ska leda till obekväma diskussioner eller ifrågasättanden”.
  Josefin Utas frågar sig vilket land Sverige ska vara framöver:
  https://josefinutas.wordpress.com/2021/09/06/arabiskans-frammarsch-i-sverige/

  Mer av Josefin Utas:
  ”Varför förstår inte våra politiker? Sverige har ingen plikt att krascha av invandring”:
  https://www.expressen.se/debatt/sverige-har-ingen-plikt-att-krascha-av-invandring/

  14
 7. Det är alla äldredöda på boendena som dragit ner medellivslängden. Men det är väl sossarna bara glada för, att man blivit av med dem, i stor utsträckning, så att man kan satsa resurserna mer på de inkommande. I Tyskland på 30-talet, var det judarna man massakrerade, för ”samhällets bästa”. Här har man valt en annan kategori, för sin förödande socialistiska öppenhetspolitik. Under pandemin, fick de äldre inte vård för att komma tillbaka, utan ”vård” för att dö, i stor omfattning. Man tillämpade m a o, aktiv dödshjälp. Allt för att bereda plats för en allt större invandring.

  TY SÅDAN ÄR SOCIALISMEN!!!

  26
 8. En annan orsak om än marginell,är den sjukdom som drabbat Europa.
  De s.k HBQR (eller vad dessa bögar o. flator döpts om till)
  Skrev ju några rader i går om hur jag mådde illa,efter att sett en av de nyvalda Miljöextremisterna från Bayern.
  Döm om min förvånad när jag idag fick se en bild av denna,och en annan ”känd artist” på MDR´s sida:
  https://www.mdr.de/meine-schlagerwelt/kerstin-ott-die-immer-lacht-widmet-song-ihrer-frau-karolina-100.html
  Den vänstre på bilden var tidigare kvinna,men sydde fast en ”petternicklas”,Den högra på bilden var tidigare en man som i sin tur,skar bort sin……
  Nu är de båda ett kärt par och tyska sjuka Statsmedia jublar….. ;(

  26
  1
 9. Ju fler vacciner som påverkar den naturliga immuniteten negativt, istället för att man använder naturliga och ofarliga botemedel som redan finns, ju sämre hälsa!
  Vaccinindustrin går för högtryck just nu ihop med fascistiska kontrollmetoder från regeringar världen över vilket uppenbarligen får systemen att braka ihop, något som World Economic Forum och alla övriga ur globalisteliten står bakom för att införa en ny världsordning som går hand i hand med klimatagenda 2030.

  27
  2
 10. Med andra ord så kan vi i princip bara konstatera att den ”humanitära stormakten Sverige” nu mer förefaller toppa i princip alla så kallade negativa listor och rapporter inom EU!
  Fast sett från staten så behöver ju denna nyhet inte ses som negativ då man bevisligen knappt har råd med våra pensionärer!

  34
 11. De ”nyinflyttade parasiterna” blir sedan jordens uppkomst,normalt 50/60 år gamla !!
  Möjligen med undantag,några år äldre…. Inte för inte,att begravningsplatserna för Islamister är mer än fyllda,hos oss !
  Man vill t.o.m. inkräkta på Kristen vigd mark,för sina döda på vissa orter.
  Naturligtvis ger detta utslag vid sådana undersökningar,när alla dessa som åkt T-banan i Fjollträsket,betraktas som ”svenskar”….

  39
 12. Sammantaget : Den medvetna utrotningen av ur-svensken för att bereda plats åt de ”rätt-röstande”.

  43

Kommentera

%d bloggare gillar detta: