Dags att lämna in en orosanmälan över regeringen och riksdagens arbete…


DEMOKRATI. All offentlig makt i Sverige utgår från folket och riksdagen är folkets främsta företrädare. Det står i regeringsformen – den grundlag som utgör grunden för vår demokrati. Regeringsformen beskriver hur landet ska styras, vilka demokratiska rättigheter medborgarna har och hur den offentliga makten ska fördelas.

Steget Efter. Sveriges totala bistånd är 142,7 miljoner om dagen plus beslut som de i inlägget. Det är dags för orosanmälan och tvångsförvaltning. 

-Pettersson undrar om man kan lämna in en orosanmälan över riksdagens och regeringens sätt att sköta sina uppgifter?

Det senaste dygnet har vi nåtts av nyheter som:

 • 100 miljoner extra ska gå till människor som har det svårt, bland annat till ”papperslösa”, alltså illegala invandrare som regeringen och många andra säger ska lämna landet. Bidrag som lockar människor som inte har rätt att vara i landet att stanna. Här verkar det som regeringen inte vet vad regeringen gör.
 • Idag har regeringen också föreslagit en tillfällig höjning av bostadsbidraget för barnfamiljer.  En barnfamilj kan därmed få upp emot 1 325 kronor mer per månad i tilläggsbidrag. Alltså som gjort för arbetslösa invandrarfamiljer som inte har några extra kostnader i samband med coronakrisen.
 • Riksdagens har idag fattat beslut om att betala 21 miljoner av Somalias skuld till Internationella Valutafonden. SD var det enda partiet som motsatte sig att svenska skattemedel ska gå till Somalias skulder. Jag menar visserligen ska vi hjälpa på plats men hade inte Somalia klarat dessa 21 miljoner med de 600 miljoner de får i bistånd per år av Sverige?

Beslut efter beslut, där svenskarna inte kommer i första hand, men det är tydligen så vi vill ha det i landet. All offentlig makt i Sverige utgår från folket och riksdagen är folkets främsta företrädare.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

 


15 responses to “Dags att lämna in en orosanmälan över regeringen och riksdagens arbete…

 • Kenth Andersson

  I en äkta demokrati utgår makten från folket, inte i det nya DDR Sverige !

  Gilla

 • villervalle03

  Dag efter dag sitter msm medier och lyssnar på fabler, utan att ifråga sätta berättarna. Varje dag säger ”experterna” Tegnell m.fl hur nu kurvorna ser bättre ut, sagt samma sen i mars, ändå dör de fler och fler människor av covid-19, Vi ser en nedåtgående trend, som sagts redan för månader sen, Inga adekvata skyddskläder behövs på äldreboenden som dom ändå påstår ska skyddas extra. Ändå använder flygbolag och sjukhus m.fl. dom och ett krav i de flesta intelligenta länder som har smittan. Att lyssna på fabler och gissningar varje dag,vid tvåtiden och sända det över skattefinansierad nät, mens människor på vissa avdelningar i äldreboenden dör som flugor. Säger mer om landet än statsminister Löfvens sägenomspunna mening, We are not drunk yet, mr Kennedy. Hade varit mer förståeligt om han varit stupfull.

  Gilla

 • Billy Boy

  Lite OT men berör ändå kompetens och svindlande med offentliga medel.

  Stefan Sauk – Apropå kompetens (Publicerades den 28 apr. 2020. Speltid 1:45)

  Gilla

 • hllviken

  Alla skyldiga till resursöverföringen svenskar –-> utlänningar = trolöshet mot huvudman!

  Gilla

 • Jan-Eric Örnberg

  Tack Pettersson! Det är dags att starta en namninsamling mot den inkompetenta regeringen, dess företrädare och lämna insamlingen till domstol för prövning. Dessa galenskaper med bidrag till länder som är korrupta, bidrag till ”Eid al-fitr”, stöd till ”muslimska brödraskapet” samt bidragen till FN:s olika organ är som att kasta svenska skattemedel i stora ”slukhål”? Nyttan av dessa bidrag eller bistånd är högst tveksamma. Varför är det bara SD som motsäger sig detta vansinne? Dessutom i debatten pratar den socialdemokratiska kvinnan om att biståndspengarna kommer till användning mot korruption, ökad jämställhet och förhindrande av terrorism. Jag undrar vad Al-Shabab har att säga om detta, samt till att öka jämställheten? Vilket struntprat – Somalia är muslimskt och kvinnan är väl mannens egendom? Hur sjutton ska Sverige kunna öka jämställheten i ett sådant land? Enligt mitt bedömande sysslar vår regering med avancerat landsförräderi?

  Gilla

 • MrR

  Har väl aldrig någonsin hänt i detta land att någon Regering eller Myndighet blivit åtalade för brott mot grundlagen !!!

  Gilla

 • runar

  hörde det var något ”jubileum” för när mentalsjukhusen stängdes idag så visst passande att vi skattebetalare då ska betala Zoomalias statsskuld
  man trodde det fanns gränser för vansinnet i Abzurdistan men icke

  Gilla

 • Dags att lämna in en orosanmälan över regeringen och riksdagens arbete… — Petterssons gör Sverige lagom! – Life, Death and all between

  […] via Dags att lämna in en orosanmälan över regeringen och riksdagens arbete… — Petterssons gör Sv… […]

  Gilla

 • Thor

  1 325 kr extra i månaden utan någon som helst motprestation. Sosse- och miljöpartipacket lovar att mottagarna dessutom får vara så slappa att de inte ens behöver ansöka.

  Andra som jublar är fastighetsmiljardärerna. När det gödslas med subventioner är det ingen risk för nedåtpress på hyrorna.

  1 325 netto, en småföretagare behöver dra in åtminstone 3 000 för att få ut
  1 325.

  Gilla

 • ponnsan62

  Vår yngste son vill komma in i politiken
  Han har jobbat nu på ett lager i sex veckor så han har livs erfarenhet nu.
  Han vill bli Statsminister och lansfader..
  Vad ska han vända sig,?

  Gilla

 • Kungen

  Hela regeringen borde åtalas för grovt svek mot den egna befolkningen

  Gilla

 • ponnsan62

  Hur. Kan våra makthavare hata oss arbetare så mycket.
  Vi som betalar derras bidrag från oss .Arbetar och sliter varje dag .och inte ge oss något.utan bara högre skatt…
  Maktgalna.egoissster. elaka i grunden.

  Gilla

  • Pelle

   Det faktum att det krävs minst 210 svenskar som skattar för en årsinkomst på mer än 350.000kr för att ge 21 millar till Somalia

   Undra hur många det går på bistånd+EU avgiften

   Gilla

 • Genusmyndighet HBTQ cert. skyddsmask

  Den här ”regeringen” kommer gå till historien som ett smärtsamt exempel över hur det går när idioter och fega kräk hamnar i ledningen, människor som saknar insikt avseende deras uppdrag och varför de sitter där de gör. Ett exempel på korruption, någon annan förklaring finns icke angående hur snabbt ett land kan förstöras.
  Jag får nästan lust att kalla in den enorma rullande V-märka åklagaren och låta denne rulla över hela regeringen.

  Gilla

  • Outoforder

   Önsketänkande. Den här kriminella regeringen kommer att fortsätta att plundra Sverige med valboskapets välsignelse. Ingenstans i världen finns det en befolkning så oförtjänt demokrati som i Sverige. Det är som i filmerna Men in Black och deras neurolyser som suddar ut väljarens obehagliga upplevelse från hjärnan och gör den redo för vilken snömos som helst.
   Sorry, men Sverige får vad den förtjänar. Det finns länder där cirka 5000 bönder hade redan kört sina traktorer till till huvudstaden i 20 km/timme och dumpat dagens gödsel utanför regeringskansliet.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: