Fega riksdagsledamöter vill stoppa religiösa friskolor

INRIKES. Riksdagsledamöterna Annika Strandhäll (S) och Amineh Kakabaveh (partilös riksdagsledamot) vill stoppa religiösa skolor skriver de på Expressen Debatt. De vill även dra in offentliga bidrag till organisationer som rättfärdigar hedersförtyck.

Debattörerna som företräder organisationen Varken hora eller kuvad (VHEK) uppmanar till striktare lagar.

”Hela samhället måste visa att det står på flickornas sida och alla som arbetar i skola och socialtjänst ska veta att de har mandat att agera mot hedersförtryck”, skriver de i debattartikeln.

Den här månaden ska riksdagen ta beslut om skärpt lagstiftning mot hedersbrott.

 • Amineh Kakabaveh är oberoende socialistisk riksdagsledamot och ordförande för VHEK (utesluten ur V), kurd med iransk bakgrund.
 • Annika Strandhäll, jämställdhetspolitisk talesperson (S) och ambassadör för VHEK

-Pettersson ser att damerna kräver modiga beslut, ändå är de oerhört fega, när de kräver stopp för religiösa friskolor. Däremot har de helt rätt när de vill stoppa bidrag till hedersförtryckare, men då måste de vara tillräckligt modiga och tala om vilka som ligger bakom hedersförtrycket.

Av Sveriges 7000 grund- och gymnasieskolor är ungefär 70 registrerade som konfessionella och det är stor skillnad mellan muslimska, kristna och judiska friskolor.

47 av Sveriges 50 sämsta skolor är kommunala därför vill regeringen förbjuda de privata

Ta tag i de skolor det är problem med, alltså vissa av de muslimska och vissa av de kommunala.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

14 thoughts on “Fega riksdagsledamöter vill stoppa religiösa friskolor

 1. Kakabaveh som uteslöts från V med hänvisning till islamofobi har jag all respekt för. Hon och flera viker sig inte för hot och hat plus kallas islamofob av forna landsmän/muslimer. Förvånande att en så pass hög sosse som Strandhäll är aktiv i denna organisation. Ministrar brukar vara fega och inte stöta sig med ”röstboskapen”, tänk på avtalet mellan S och Sveriges muslimska råd 1999. (För några månader sen åtalades ju en annan modig politiker i Göteborg som S uteslöt, för förtal, efter anmälan av två muslimskor.

 2. Jag tror tyvärr, att regeringen i begreppet ”religiösa” endast lägger kristna eller judiska läror och inte muslimska, eftersom dessa anses vara en kulturell skola snarare än en religiös. Den som därmed till äventyrs tror att regeringen har en ambition att stoppa antidemokratiska, antijämlika och apartheidsförespråkande skolor kommer att bli ordentligt besviken.

 3. Ynk-Sverige !
  Det kommer mer dynga ur munnen än från där bak på dagens landsförädiska politiker och deras femtekolonnare.
  Har man bjudit en gång Lucifer till ett väldukat bord så har man…….

 4. Det finns bara en religion som omfamnar hedersförtryck och hat mot andra grupper. Dessutom finns det snäva regler om allt i livet, även hur en god människa klär sig.
  Där finns lösningen, om man vill lösa problemen.

 5. Den inavlade sosseeliten har fått en sak klart för sig nu när ett paralyserat EU tvingar dem att föra nationell politik: Att de efter coronan inte kommer att kunna kompensera historiens lägsta stöd genom att importera muslimska analfabeter och annat skräp från medeltida muslimska diktaturer som valboskap. Frågan kommer att vara att inte delta i Natos kolonialkrig och att skicka tillbaka de värsta av de 2.5 miljoner galningar som är här.

 6. Sent skall syndarna vakna, vad kommer invällar favoriterna att säga om den ordningen och det kontrakt som tydligen gäller utanför det parlamentariska Sverige som sossarna ordnat med.

 7. Problemet är att vänstern tycker mycket illa om kristna men hyser vördnad för muslimer. Vänstern sympatiserar alltid med västs fiender.

  • Ja vad är det man brukar säga ”kaka söker Maka””

   Vänstern har likviderat flest människor än, men Islam
   och Muslimer är på god väg att hinna ifatt!

 8. Alltid en jävla massa trams inom politiken. Det behövs inga debattartiklar. Stäng ner skiten kvart över fyra i morgon.

 9. Äntligen! Så kan man säga något berömmande om Annica Strandhäll om hon fullföljer och stänger alla muslimska skolor och stoppar bidragen till virrvarret av muslimska föreningar samt alla andra muslimska kotterier.

Kommentera