Kronofogden med polisskydd slog till mot imam Abo Raad i Gävle


ISLAM. Kronofogdemyndigheten gjorde under kraftig poliseskort ett tillslag på torsdagen vid moskén i Gävle och hemma hos imam Abo Raad.

Abo Raad

Enligt Arbetarbladet (betalvägg) så var det Kronofogdemyndigheten som begärt polisens skydd för att känna sig säkra under förrättningen.  Myndigheten beslagtog gods och kontanter för att täcka en skatteskuld från 2017 som fortfarande inte var reglerad. Imamen sköntaxerades då av skattemyndigheten.

-Pettersson undrar varför islamisten Abo Raad är kvar i Sverige. Imamen har varit föremål för Säpos intresse sedan 2005, han flyttade från Irak 1991, bodde i Saudiarabien till 1996, fick permanent uppehållstillstånd 1998. Raads ansökningar om svenskt medborgarskap har avslagits vid två tillfällen, 2002 och 2008.

Abo Raad togs i april 2019 tillsammans med sin då 34-årige son Raad Al-Duhan i Migrationsverkets förvar i väntan på utvisning. Säpo bedömde att imamen utgör ett akut hot mot rikets säkerhet, och ville därför försöka få honom utvisad i enlighet med Lagen om särskild utlänningskontroll.

Politiker och journalister hävdar envist att det inte går att utvisa personer som riskerar att råka illa ut i hemlandet. Det är fel, de ljuger.

1 § En utlänning får utvisas ur landet enligt denna lag, om det är särskilt påkallat av hänsyn till rikets säkerhet, eller med hänsyn till vad som är känt om utlänningens tidigare verksamhet och övriga omständigheter kan befaras att han eller hon kommer att begå eller medverka till terroristbrott enligt 2 § lagen (2003:148) om straff för terroristbrott eller försök, förberedelse eller stämpling till sådant brott. Lag (2009:1545).

Om Abo Raad på bloggen…

Abo Raad är religiöst utbildad i Saudiarabien, vägrar ta avstånd från salafismen, har hyllat islamska statens framfart och det är det lilla…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


18 responses to “Kronofogden med polisskydd slog till mot imam Abo Raad i Gävle

 • Kenth Andersson

  Inga Imamer på våran gård !!!!!!

  Gillad av 1 person

 • transkollo2020

  Vi får skicka imamen på transkollo 2020

  Gillad av 1 person

 • Jocke

  Sånt är livet…

  Här i Finland, ni har kanske hört om detta, avslogs asyl i Finland någon tid sedan, i fjol elle så, av en irakier.
  Han beslöt sig att återvända hem frivilligt.
  Efter några veckor kom det fram uppgiter om att mannen hade skjutist ihjäl i Bagdhad. Hans dotter tog Finland till EIT där Finland dömdes och hon fick 28 000 euros i skade-ersättning. (Pengarna är inte utbetalade.)
  Nu har det framkommit att det hela var falskt. Mannen lever i Irak och alla papper, dödsintyg mm. var falska.
  Det komnstiga är att Finland accepterade EIT:s dom och ite på något sätt ifrågasatte händelserna.
  Visserligen är ministern som sköter dessa ärenden, grön Pekka Haavisto.

  Gillad av 1 person

  • Exossen

   Miljöpartist alltså…? Det förklarar det hela. Ersätter man deras hjärnsubstans med korkmassa sker nog en märkbar förbättring….

   Gilla

  • Stenbock

   Det förklarar det hela….
   Samma Gröna byke,som på denna sidan Bottenviken !

   Gilla

 • age

  Klubben, ”Grannsamverkan mot våld ”
  skulle kunna hjälpa honom att få en intensiv hemlängtan !

  Gilla

 • ruben

  Naturligtvis går det att utvisa om Svenskars säkerhet är hotad av den mannen. Säkerheten för Svenskarna ska förstås prioriteras. Det kan inte vara svårare än så.

  Gilla

 • Kungen

  Varför är han här ???? Han har väl ett eget land där han passar bättre in. Enkel biljett…

  Gillad av 1 person

 • turrim

  Att behöva polisskydd för att ansvarig myndighet ska träffa en imam i Sverige säger allt om den religionen. Behövde han tolkhjälp också?

  Nu är det väl ändå dags att Statsministern sätter stopp för infiltrationen från främmande makthavare. Precis som vi allvarligt och där alla demokratiska partier var ense försökte göra under det kalla kriget.

  Gillad av 1 person

  • Cirkus Sverige.

   Vadå stadsministern sätter stopp ?
   Det är ju han och hans allierade hycklande knähundar som tar hit dessa baaarn ( 18 – 50 år ) som är hjärnkirurger, raketforskare och samtidigt EN VINST FÖR SAMHÄLLET !

   Sverige behöver ledare som värnar om sin inhemska befolkning och som gör allt för att stoppa terrorn mot svenskarna och Sverige 🇸🇪

   Inte raka motsatsen ! 😤

   Gilla

   • turrim

    Jag håller helt med dig. Vad jag menar är att vi måste få en statsminister som är ledare och som sätter svenska folket främst.

    Gillad av 1 person

 • MSB genusavdelning

  Fick kronolle genuspolisbeskydd när de besökte bobo? Lades den kostnaden på den obetalda skuld bobo har eller får skattebetalarna stå för den?

  Gilla

 • Nils Dacke

  Löfven och co väntar på förstås på de utlovade vinsterna, 22 år är trots allt en kort tid i sammanhanget.

  Gilla

  • Argus

   Löfven sa aldrig för vem som det skulle bli vinst lite längre fram. Det är redan vinst från dag 1 för de ekonomiska migranterna och det invandringspolitiska komplexet.

   Luriga är de där partistrategerna som berättar åt Löfven vad han får säga.

   Gilla

 • Tony

  På andra frågan om Socialdemokraterna är farliga för Sverige
  så kan svaret endast bli rungande JA, och med hjälp av det
  lilla extremistpartiet MP livsfarliga.

  Gilla

 • ponnsan62

  Han kan ta sin profett och stoppa i siin svinröv tycker jag!
  Får man tycka så..???..själv tycker jag så?
  Ponnsan

  Gilla

 • rustibus46

  Ja de bygger landet….Arma land

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: