Skolvalet i Göteborg är ett fullständigt haveri

SKOLAN. För andra året administreras grundskolevalet i Göteborg av stadens grundskoleförvaltning. Tidigare sköttes det av stadsdelarna. Totalt ska 12.000 elever ansöka om och tilldelas plats på någon av stadens grundskolor, rapporterar Göteborgs-Posten

Från och med i år processas ansökningarna digitalt där uppgifter om bostadsadress, skolenhetsönskemål och eventuell syskonförtur matas in i en databas.

Förtvivlade vårdnadshavare över hela Göteborg riktar skarp kritik mot höstens skolval. Elever placeras på skolor de inte valt – med lång resväg som följd – och hundratals har redan överklagat.
– Det här slår helt galet, det är ett fullständigt haveri, säger en förälder.

”Om antalet ansökningar på den önskade skolenheten överskrider tillgången görs urvalet enligt en förutbestämd prioriteringsordning, där kriterierna i tur och ordning utgår från följande:

1. Om eleven är nyanländ
2. Har syskon på skolan
3. Avstånd mellan hem och skola
4. Om så krävs – lottning”

En läsarkommentar: “Läs utredningen som kom nyligen. Läs om den så kallade segregationen. Det kompensatoriska uppdraget trumfar kunskap. Skolvalet innebär en möjlighet att välja. Den ska nu kraftigt inskränkas till förmån för de så kallade segregerade grupperna, dvs invandrare. Det skrivs mycket om en social mötesplats i utredningen. Det skrivs inte mycket om kunskap. Kunskapen drivs av föräldrar. Pisa-resultaten är sämre än som visas genom selektivt urval av de skolor som är med. I detta fall trumfades både närhetsprincipen och syskonförtur av nyanlända. Det handlar om att svenska skolbarn skall utgöra integrationskuddar”

-Pettersson säger att det är ännu ett bevis på misslyckat invandringspolitik ändå fortsätter massinvandringen…

För att få ordning på skolan krävs:

 1. Lugn och ro på skolorna
 2. Ställa krav
 3. Ge lärarna vettiga löner och arbetsförhållanden
De enkla reglerna är gamla, varför togs de bort. Här Petterssons betygsbok från slutet på 1950-talet och början på 1960-talet.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Skolvalet i Göteborg är ett fullständigt haveri

 1. Nu ska det snyftas !
  För sent ska syndaren vakna är inte det minsta synd om majoriteten av naiva dum-svenskar som trots en katastrofal samhällsutveckling ändå vid varje val fortsätter att rösta fram en landsförädisk 7 klöver som sänkt Sverige i ett mångkulturellt kriminellt träsk.
  Som man bäddar får man ligga men inte ens det begriper de svenska femtekolonnarna.
  Synd om alla kloka och ansvarsfulla svenskar som inte lägger sin röst på 7 klövern.
  Känns personligen mycket bra att rösta på och inneha ett medlemskap i AFS.

 2. Samma föräldrar tog garanterat ”avstånd” från SD på sociala medier och röstade ”korrekt” i senaste valet. Nu helt plötsligt så är det jobbigt när barnen får såna avstånd till skolan…jo man tackar. ”Avstånd”?

 3. En kusin som är lärare sade att ”två somalietjejer i klassen räcker för att förstöra hela klassen. De tjattrar hela tiden och stör allt”. Min kusin har slutat som lärare. Det gick inte att bedriva en bra undervisning som hon ville.

 4. Man får vad man röstar på som förälder!!! Tyvärr drabbas ovetande , oskyldiga barn . Men som sagt det är sjukt tråkigt för dom familjer som INTE röstar för detta framtida senario i detta land .

 5. 1. Om eleven är nyanländ – HUR länge är man nyanländ??
  2. Har syskon på skolan
  3. Avstånd mellan hem och skola
  4. Om så krävs – lottning”

  Sju diskrimineringsgrunder från DO – Diskrimineringsombudsmannen
  Diskriminering är förbjudet
  om det beror på

  Kön

  Könsöverskridande identitet eller uttryck

  Etnisk tillhörighet

  Religion eller annan trosuppfattning

  Funktionsnedsättning

  Sexuell läggning

  Ålder

  Då är detta förbjudet att införa apartheid i göteborg där etnicitet är avgörande !!

  INGEN vill bo kvar i Göteborg

  Svenskfödda lämnar Göteborg – för 17:e året i rad. De svenskfödda flyttar ut, och utrikesfödda flyttar in.

  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/allt-fler-svenskfodda-lamnar-goteborg

 6. Det är naivt att tro att det skulle lyckas bättre för nyanlända i svenskdominerad klass. Stoppa in en handfull kaos somalier och araber och effekten blir enbart att du förstör den svenska klassen också. Jävla kommunisttrams dom håller på med, sociala experiment som kommer att få stora effekter

 7. Som långtbortboende så hade jag förr uppfattat Göteborg som en trevlig och mysig stad. Nu har det blivit pang pang, kniv, dynamit och rån. Den enda som vågade säga emot kallade ni Soffan och som ni kickade till domstolen. Skyll er själva.

 8. Det är sådana här regler som gör att den vanlige Svensson får upp ögonlocken för mångkulturexperimentet som vi nu är påtvingade.Nu är det barnen som kommer i kläm och då får vi hoppas att tigern vaknar i Mamma och Pappa och att dom ryter till så det hörs och ger resultat.

 9. Det är fullt förståligt att många reagerar på vansinnet men man borde ställa en motfråga till föräldrar och familjer. Vad röstade ni på i senaste valen? Var det ett sjuklöver parti så har ni fått det resultat ni valde då ni röstade för en okontrollerad massinvandring.

Kommentera