Miljöpartist äter svindyra ”syrsor” för att rädda världen

MAT & EKONOMI. Miljöpartiets riksdagsledamot Lorentz Tovatt äter insekter för att rädda klimatet, det skrev vi om för en dryg vecka sedan nedan. Igår var herr Tovatt med i TV4.

-Pettersson inser att ska Miljöpartiet rädda världen måste alla vara galna och tjäna minst 68.400 kronor i månaden, samt handla olaglig ”mat” utomlands. Sedan tål det att funderas på vad och hur mycket syrsorna äter och om det inte är bättre att odla spannmål att äta direkt. 

Steget Efter
 • TIDIGARE 2020-04-17. Miljöpartist köper olagliga insekter som mat för 2.100kronor/kilo

GOTT OCH BLANDAT. Lorentz Tovatt är riksdagsledamot samt klimat- och energipolitisk talesperson för miljöpartiet, han bor i en 24 kvm stor bostadsrätt på söder och har 3 km till sin arbetsplats i riksdagshuset. 

-Pettersson noterar att riksdagsledamoten inte tycker det är så noga med att följa lagar och regler i vårt land. Insekter kan mycket väl vara nyttig mat, men ännu så länge är de inte godkända av Livsmedelsverket i Sverige.

”Olika typer av insekter och produkter som är framställda ur dem, är exempel på nya livsmedel. Inom EU har de inte ätits under tillräckligt lång tid för att vi ska kunna veta att det är ofarligt.

Det innebär att även om insekter mycket väl kan vara bra mat, så ska insektsarterna riskbedömas och godkännas innan de får säljas. Det är heller inte tillåtet att föda upp insekter för livsmedelsändamål innan de granskats och godkänts.

Det finns frågetecken kring risker för allergier, tungmetaller och naturligt giftiga ämnen i insekter. Den Europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet, Efsa, har i en rapport från 2015 beskrivit de risker som skulle kunna förknippas med insekter som mat, där det bland annat framgår att risken varierar mellan insektsarter och hygienen i produktionen”.

Riksdagsledamot Tovatt har ett månadsarvode på 68400 kronor plus eventuella tillägg och det måste man ha för att ha råd med dessa kryp.

 • Krypen kostar nämligen 29 Euro för 150 gram, det blir 2.100 kronor/kilo
 • Frakten går på 3.99 Euro, alltså 43 kronor.

Lorentz betalar alltså 315+43=350 kronor för 150 gram rostade hussyrsor ej godkända av svenska Livsmedelsverket.

Säljs av Griidy och är godkända i Finland…

Om Lorent Tovatt på bloggen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

19 thoughts on “Miljöpartist äter svindyra ”syrsor” för att rädda världen

 1. Dem som tagit en charterresa till thailand kan bli erbjuden allt på gatan från gräshoppor och stekta skalbaggar eller torkad bläckfisk som inte luktar bra. Men i sverige luktar surstömming bra.

 2. MENTALVÅRDEN/ SINNESSJUKHUSEN BEHÖVS !

  Idiotin är nu så klar i vissa fall, att t.o.m. ett extremt sinnesjukt fall, går snart som ett normalfall.

  STOPP MOT ÄN FLER FISKMÅSAR !

 3. I Thailand äter man inte insekter i pad thai.thailändarna tycker han är dum i huvudet.

 4. Om denne man, förlåt person, är en av de främsta representanterna för MP och Riksdagsledamot då ska vi inte alls förundra oss över vad som sker i vårt land idag.
  Nej vi skall kräva räfst och rättarting, nu får det väl ändå vara nog med galenskaperna inom maktsfären i vårt snart förödda land.

 5. Undrar hur många påsar man får äta innan man blir mätt?
  Och äter man en påse om dagen i 30 dagar, skulle det bli ca. 8,700 kr i månaden, det går ju bra när man har en Riksdagslön på 68.000 kr i månaden, det är inget för en Pensionär som får ut 9,000 kr i månanden

 6. Ja men va bra då är ju livsmedelsbristen löst där nu ”gräshoppsinvasioner” pågår i värden !

 7. Man blir som det man äter. Det är måhända därför svenska folket är så mesigt då nordeuropéer tillhör de få folkslag som tål komjölk i vuxen ålder. Om man konsumerar insekter blir man då ointelligent och irriterande eller äter man insekter för att man är ointelligent och irriterande?

 8. Varför beger sig inte riksdagsledamoten Lorentz Tovatt och alla hans miljöpartistiska medlemmar i hela Sverige till Saudiarabien och Egypten för att skörda råvarorna till gräshoppsmaten alldeles gratis …

  https://videopress.com/v/6cBxAFcQ

  … för att därmed kunna sänka priset till rea-nivå på slutprodukten.

  Jag är ganska säker på att regimerna i både Saudiarabien och Egypten skulle välkomna en sådan insats från svensk sida.

 9. Undrar om det fanns några invasiva arter som var levande i den påsen, och åt upp det lilla som fanns kvar mellan öronen. Så nu är det helt tomt förutom lite exkrement som ligger och rullar runt

 10. Med den kosthållningen är det ju inte så konstigt att det blir som det blir med Herr Tokfnatt.

 11. Att miljöpartister är verklighetsfrånvända idioter är allmänt känt. Denne stolle verkar dock missat att ta sin medicin helt. Eller är det kosten som påverkar intelligensen negativt….
  Kanske både och… 😄😄

Kommentera