Fem krogar i Stockholm tvingas stänga

PANDEMI. Krögaren Ümit Pektas som driver restaurang Carmen i Stockholm är uppgiven efter myndigheternas beslut att krogen måste stänga. Pektas säger han att han inte nåtts av någon anmärkning. – Jag förstår inte vad vi har gjort för fel. De berättade aldrig att jag fick en anmärkning, säger Pektas. 

The International Bar på Östermalm. Foto: Google Maps

Han har nu börjat möblera om och har tagit bort flera bord och stolar helt i hopp om att få öppna igen. Carmen är en av fem krogar som fått stänga omedelbart efter helgens smittskyddskontroller. På radion hör jag ”Ali” beklaga sig över dålig information och att ingen talat om hur de ska möblera.

-Pettersson undrar om Ümit Pektas fattar drögt, jag tycker myndigheterna har gått för mjukt fram, det har varit minst två inspektioner och möjlighet till rättning som krögarna inte lyssnat på. Det är alltid någon annans fel.

Pressmeddelande

Krogarna som stängts är:

 • Raw Sushi & Bowl
 • The International Bar
 • Carmen
 • The Central Bar, Folkungagatan
 • Charles Dickens

Fyra ligger på Söder och The International Bar på Östermalm

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Fem krogar i Stockholm tvingas stänga

 1. Frågan är varför man inte stänger ställen där smittan med stor sannolikhet sprids. Enkelt handlar det nog om att staten inte vill ta ansvaret för en obekväm politik.

  Det är inte bara i Stockholm som oansvarigheten sprider sig. Fick vittnes -mål om att Birsta, stort köpcentrum i Sundsvall, var knökfullt på lördag.
  Inga masker eller sociala avstånd var synliga. Birsta består till största delen av butiker som inte säljer dagligvaror. Känner många runt landet som säger samma sak, folk springer o köper saker till stugan o dyl.

  Problemen finns över hela landet och bevisar att det man inte ser finns inte.
  Tyvärr drabbas många äldre, förmodat anhöriga till dem som inte begriper allvaret.
  Sluta gör det här till en fråga om var man bor och ta det ansvar vuxna människor förväntas inneha.

 2. I ett land där det finns en regering och myndigheter som bryr sig hade krogarna stängts helt redan för en månad sedan. Dock är vi inte så lyckligt lottade med regering.
  Så efter gågna två helgers fina väder som drog ut folk i storstäderna till krogar och ute serveringar, kommer en riktig våg om 10-12 dagar. Vi får se om sjukvården pallar anstormningen, eller om det blir”ta en Alvedon och håll dig hemma” varianten.
  Jag skrev tidigare om min bekant som sa upp sig från ett vårdhem förra torsdagen efter att dom fått order om att så fort nån uppvisar symptom på covid-19, ska dessa köras in på avdelningen för palliativ vård, och enbart ges smärtstillande. Så gamla och sjuka ska pumpas med preparat så dom håller sig lugna och kvävs till döds i tysthet. Hon skrev på sin avskedsansökan att hon”vägrar agera bödel”.
  Så ligger det till med åldringsvården i Sverige idag. Inga tester på varken patienter eller personal, och ingen behandling vid insjuknande.
  Vill vi ha det så?

 3. Detta trodde jag aldrig skulle inträffa och inte blir man förvånad vilka det är och i vanlig ordning förstår dom inte. De ville väl ha särregler?
  Hoppas att det nu svider utav bara h-e i plånboken.
  Hur länge gäller avstängningen?

 4. Carmen, en ökänd krog på söder som serverar minderåriga och säljer svartsprit
  Tänk att det måste till en pandomi för att Svenska myndigheter ska börja göra sitt jobb.

 5. Det är inte svårt att inse att en person med ett sådant namn inte förstår. Det ingick inte vid forskarstudierna vid NASA. Dock, att svenska genusmyndigheter ofta gör fel, slarvar bort ärenden och anställer politiserade sopor vet alla. Vår käre Ümit Pektas kan därför mycket väl ha rätt.

  Fem restauranger? Stäng ner alla restauranger som drivs av raketforskare. Det är en skam att deras rymdkunskaper ska gå till spillo i restaurangbranschen. För bästa samhällsnytta och hög effektivitet, ska Ümit Pektas syssla med det han är bäst på.

  Lite svenskägda restauranger med svensk husmanskost skulle inte skada.

 6. Känslokalla sossar och deras lakejer på fhm inför att det dör tusentals personer i landet många väljs bort att få hjälp. Inget görs för att rädda så många liv som möjligt.
  Nästan skrämmande likt hur nazisterna hade ihjäl folk.

 7. Tre av dessa ölhävarställen ligger i direkt anslutning till varandra.Dom har billig öl så köerna har varit långa och ofta ett himla liv när dom har stängt för natten.Tack för denna stängning.Det var inte en minut för tidigt.

 8. De Bolsjeviker, Lenin- och Stalin wannabe som babblar på Söder, och drömmer om expropriation, bl. a. i hipstertoppluvor på Carmen,
  kanske nu kan få tid att lära sig något hederligt jobb, som alla kan ha nytta av, än att supa.

 9. ”De berättade aldrig att jag fick en anmärkning”.
  -Eller hur. Dra rödluvan också.

 10. För pajasen Ümit Pektas är stålarna mycket viktigare än att bekämpa Covid 19 !!

  //Gunnar

Kommentera