Skjutningarna ökar trots storsatsningen av polisen

BROTTSLIGHET. Skjutningarna ökar i Sverige – mitt under polisens nationella insats mot gängvåldet, Operation Rimfrost, skriver SVT. Fram till den 15 april i år har totalt 15 personer dött i skjutvåld, vilket är på samma nivå som förra året. Dock har det totala antalet skjutningar ökat och även antalet skadade.

Steget Efter

Men den nationella kommenderingschefen Stefan Hector menar att situationen hade varit värre utan Rimfrost. – Jag kan med säkerhet säga att vi har förhindrat grova våldsbrott så jag påstår att vi har reducerat det dödliga våldet.

-Pettersson säger att det är ett typiskt svensk myndighetsuttalande. Det satsas resurser och miljoner för att minska den grova brottsligheten, trots det går inte antal mord ned och skjutningarna ökar. – Jag kan med säkerhet säga att vi har förhindrat grova våldsbrott så jag påstår att vi har reducerat det dödliga våldet, säger Stefan Hector, nationell kommenderingschef för Operation Rimfrost.

Det blir så när man inte angriper problemet och minskar antalet kriminella. Sveriges poliskår klarar svenska kriminella men inte Mellanöstern och Afrikas.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 thoughts on “Skjutningarna ökar trots storsatsningen av polisen

  1. Spelar inte någon roll vilka insatser de göra, så länge som de inte säger sanningen om vilka brottslingarna är och utvisar både dem och deras familjer så kommer detta bara öka.
    Petterssons mantra om att vår polis är dimensionerad enbart för våra egna svenska brottslingar stämmer till 100%.

  2. Jag kan tänka mej att skjutningarna nått vansinnets höjder utan Rimfrost. Men som Pettersson säger, myndigheternas insatser i sin helhet är långtifrån godkända. Rimfrost åstadkom bromsad ökningstakt men likt förbannat ökar det. Polismakten räcker inte till, den är för liten. Sverige lider av en samhällssjukdom, som breder ut sig. Här krävs andra saker. Till och med regeringen lät sina pistoler stjälas från regeringskansliet och hamna i kriminella händer.

  3. Om det blir någon förändring så blir det till de sämre. Man behöver inte vara högutbildad för att förstå vart det bär hän. Det kan man räkna ut med tårna.

Kommentera