Klimatförbättringen ger oss mat

KLIMATFÖRBÄTTRING. Sveriges och jordens befolkning växer i en rasande takt och få verkar bry sig, i varje fall inte miljöpartiet och de andra klimatfascisterna. Sedan slutet på lilla istiden, som var ovanligt kall har jordens medeltemperatur ökat knapp 1 grad och det är tur.

Med lite högre medeltemperatur och högre halt av koldioxid så ökar skördarna och det blir möjligt att att odla mat till jordens befolkning. Alternativet är kyla, missväxt och svältdöd.

För drygt hundra årets sedan bärgades höskörden på naturlig ängsmark en gång om året, då beräknas jordens befolkning ha varit 1,6 miljarder.

Sedan började hö, alltså djurfoder, odlas på åkermark (slåttervall) och avkastningen har mångdubblats. Det är tur, för idag är vi 7,8 miljarder människor på jorden. Nästan fem gånger fler än för 120 år sedan och alla dessa ska ha mat med mera.

Vallen behövs också som en mellangröda eller avbrottsgröda i växtföljden. Man kan inte odla spannmål och bönor år efter år. För att förbättra jorden och öka mullhalten och ge marken vila är vall perfekt att odla emellan. Då minskar man också samtidigt behovet av växtskyddsmedel.

Idag slogs höskörden för tredje gången i Södermanland i år. Det blir mycket foder som sedan blir till mjölk, smör, ost, kött och annat för oss som inte har råd med Lorentz Tovatts och miljöpartiets svindyra syrsor…

Bakom tröskan får andra mat, idag var det två röda glador, ormvråkar, måsar och kråkfåglar som kalasade på gräshoppor, sniglar, grodor och andra godsaker.

Årets tredje höskörd
Steget Efter. Miljöpartiet vill att vi ska äta insekter till vilket pris som helst.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Klimatförbättringen ger oss mat

 1. Vilka förbereder sig för risken av ”global avkylning”? Det råder f n solfläcksminimum och när detta inträffar så påverkas jordens globala klimat. Saken är, att om rådata för väder används för att kalkylera jordens medeltemperaturer, så har jorden avkylts något de senaste 3 åren, som väntat vid solfläcksminimum. Rådata innebär att väderdatat inte passerat någon s k ”klimatmodell” och förvanskats innan den registrerats.

  Allt det som klimatsekten påstår skall hända om jorden blir aningen varmare, är just vad som händer om jorden någon period blir globalt kyligare, d v s kraftigare och fler stormar, sämre skördar, svällt, kanske mindre med CO2 – OK mer regn/snö – för att nämna något. Vi har ju faktiskt ”facit”, d v s det är bara att gå tillbaka till år 1900 och se hur naturen funkade vid tiden och konsekvenserna för mänskligheten. Dit vill vi bestämt INTE igen.

  Alltså måste mänskligheten anpassa sig och vårt levnadssätt till att även klara mer kyla de närmaste ca 30 åren – ref NASA. Egyptierna samlade i ladorna under 7 år! Klarar mänskligheten något liknande.

 2. Vad hjälper det när vi bygger bostäder o köplador på våra åkrar mesta importeras ändå. Och kossor o grisar lever i fabriker.och reklamen säger att vi har världens bästa jordbruk o djurhållning. Det finns en nackdel det är att det blir dåligt med snickerivirke. Eller rättare sagt virket blir dåligt blir svagt och ruttnar lätt. På grund av att det växer för fort. Men höskördarna blir enorma.

 3. Miljöfanatikerna säger att vi ska äta insekter. Men vad ska då fåglarna äta?

  Dessutom kräver samerna numera varje år stödutfodring av renarna. Det är antingen för mycken eller för liten tjäle. Eller annat fel. Så var det aldrig förr. Renarna överlevde istiden.

  Men den extra maten till renarna måste tas från det som någon annan skulle ha. Och t ex fiskodlingarna i Norge ska gödas med i stordrift fångad fisk från havet som ännu inte blivit vuxen.

  • Samerna är aldrig nöjda, de ska ha stöd för allt nuförtiden. Det funkar ju bra.

 4. Tack Pettersson för att du då och då påminner om dessa helt grundläggande faktorer!

  Man kan diskutera kultur, normer, värderingar o.dyl. hur mycket som helst, men finns det fler människor än som kan matas, så blir det konkurrens, konflikter, folkvandringar, krig…
  Så enkelt är det.

Kommentera