Skarpladdad bomb desarmerad i Örebro

BROTTSLIGHET. Det var en skarp bomb som ledde till avspärrningar och evakueringar i stadsdelen Norr i Örebro på tisdagen. Polisen uppger på en pressträff att den hade kunnat orsaka stora skador på människor och egendom.

Filmen från juni 2019, Linköping

– Det enda som återstod var att detonera den. Vi har sannolikt förhindrat ett grovt våldsbrott och troligen räddat liv, säger Håkan Karlsson, regional kommenderingschef för operation Rimfrost, enligt SR P4 Örebro. Han säger också att det är för tidigt att avgöra hur stor sprängverkan laddningen hade.

– Det krävs ytterligare analyser för att ta reda på det. Men det råder inget tvivel att det var en kraftig laddning som kunde använts för att orsaka kraftig egendomsskada och kanske ha dödat människor, säger Karlsson.

Fyra män sitter anhållna misstänkta för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse. De greps sedan polisen på tisdagseftermiddagen fått ett tips om att de fyra uppträtt märkligt i ett bostadsområde. I samband med gripandet påträffades den misstänkta sprängladdningen.

Nationella bombskyddet tillkallades och kunde under kvällen oskadliggöra föremålet. Under tiden spärrades ett stort område av och en förskola och flera fastigheter utrymdes. Dessutom fick boende i ett antal fastigheter inte lämna sina bostäder.

Polisen evakuerade totalt sex hyreshus på Höglundagatan och Norrbygatan.

Polisen

-Pettersson undrar om det inte hänger ihop med bomben i Linköping i början på juni, men det är min egen teori.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

 

One thought on “Skarpladdad bomb desarmerad i Örebro

Kommentera