Fortsatt facklig kamp mot SD

Kommunals ordförande, Tobias Baudin, låter meddela att han tänker träffa samtliga partiledare för ett samtal om fackförbundets framtid. Samtliga utom Jimmie Åkesson vill säga.

Tobias Baudin visar med det att han vägrar ta klivet upp ur sandlådan och att hans personliga prestige är viktigare än de kommunalanställdas vardag.

Kommunal har strypt tillströmningen av pengar till Socialdemokraterna, men sossarna är det parti som ändå står förbundet och Tobias Baudin närmast.

Baudin vevar på med den väl inövade frasen att SD:s ideologi och politik går stick i stäv med Kommunals. Vad han egentligen säger är att SD:s politik går stick i stäv med Thomas Baudins personliga intresse.

Detta med ideologi är intressant och vi vet alla vilken Baudin menar. Varken Jimmie Åkesson eller någon i SD:s partiledning var född när den ideologi Baudin åsyftar satte Europa i brand.  Däremot var herr Baudin själv och hela Kommunals styrelse födda när Vänsterpartiet fortfarande hade ordet kommunism i partinamnet.

Kommunism, den ideologi som kanske har mest blod på sina händer av dem alla. Idag finns dessbättre bara några få kommunistiskt styrda länder kvar, men dessa borde få varje sunt tänkande människa att reagera med avsky. Den ideologin har Thomas Baudin inget emot att närma sig. Hur hans medlemmar, i synnerhet de som har sina rötter i forna kommunistdiktaturer, anser om detta kanske medlemssiffrorna visar så småningom.

De män, kvinnor, unga, gamla, infödda och invandrade svenskar som representerar SD kämpar inte för fackpamparnas villkor, höga löner och väl tilltagna förmåner. De kämpar för att de av fackförbundet Kommunals anställda som sliter för låga löner och pensioner ska få det bättre både nu och på gamla dar. Thomas Baudin visar på två saker. Hans prestige går före medlemmarnas intressen, samt att vi får genomlida ytterligare ett år med vuxna och välbeställda individer som vägrar borsta bort sanden från sina välpressade kläder.

DI (bakom betalvägg)

19 thoughts on “Fortsatt facklig kamp mot SD

 1. KD och M har bestämt att de skall samarbeta med SD inom alla områden. Således förbväntar jag mig att de tar avstånd från mötet.

 2. Det hade varit bättre om de fackanslutna själv sparat de pengar som de betalar in till denna fascist förening. Då hade de fått någonting för pengarna
  Gå med i Alfa kassan den är bättre på grund av att den inte är yrkesbunden

 3. Man undrar varför man hör så lite av Jimmy.
  Jo det beror på att han inte behöver höras, SD:s siffror stiger i alla fall på grund av att vi har en 7-klöver som gör allt dom kan för att höja SD till skyarna.

 4. Ulf och Ebba kommer givetvis svara, att törs du inte tala med alla så år det bortkastad tid. Vi kommer inte.

  • Tveksamt, lita ALDRIG på någon från den landsförädiska och mångkulturälskande familjen 7 !
   M och KD är bara hycklande kappvändare för att få fler röster.

 5. Man kan ju undra hur lågt IQ:n har sjunkit bland fackföreningspampar, politiker och journalister idag. Helt klart torde dock vara, att denna nivå inte når upp till den högre delen av IQ-skalan iallafall, utan snarare borde ligga i den lägre. Gissningsvis 80-90. Normalt IQ ligger i intervallet 95-115. 70 och nedåt, motsvarar mental utvecklingstörning.

 6. Demokratin inom fackföreningsrörelsen är för bedrövlig. Pamparna som avlönas av medlemmarna, driver en helt egen kamp, som går tvärt emot medlemmarnas personliga intressen och önskemål.
  En sorts kamikaze politik, som bara kan leda till deras egen undergång.
  Tänk så tokigt de flesta cheferna driver sina verksamheter. De skiter i dom de ska representera.
  Landet är helt upp och ner.

 7. Som f.d medlem i kommunal. Då jag för ett antal år sedan, inför min pensionering fick ett utdrag om min f.d. arbetsgivare och pensionsutbetalningar. Döm om min förvåning då de Landsting jag arbetat hos i ca 9 år, talade om att jag inte var pensionsberättigad från dem. Inbetalningen av pension började först vid fyllda 27 år!?
  Thomas, Baudin , kommunalare kanske går att hunsa med, de är ju övervägande kvinnor. Baudin är den som äger problemet genom att inte våga ta med SD: s partiledare!?

 8. Lite historik om Kommunalfackets, Landsorganisationens och Socialdemokraternas upprepade svek mot sina medlemmar (ffa vårdgivarna), mot vårdtagarna (ffa ålderspensionärerna), mot vårdtagarnas anhöriga och mot medborgarna / väljarna i allmänhet

  Nedan en del information om vad som hänt, eller snarare vad som INTE hänt historiskt angående arbetsinnehåll, resurser, utbildning och ffa högre status genom högre löner mm till de anställda inom äldreomsorgen.

  Kommunal-fackets dåvarande ordförande Ylva Thörn (S) och den tidigare statsministern Göran Perssons (S) samt den dåvarande socialministern Lars Engqvist (S) misslyckades totalt med att förbättra villkoren för både Kommunals medlemmar (vårdgivarna) och för de vårdtagande ålderspensionärerna.

  Kommunals fd ordf. Ylva Thörns (S) verksamhet har kantats av ett oändligt antal skandaler, misslyckanden, lögner mm. Fackförbundet Kommunal ingår i Landsorganisationen (LO).

  Här nedan återges bara ett fåtal i högen av svek och försummelser: Ordagrant citerat nedan (hämtat av mig tidigare från fackförbundet Kommunals hemsida -http://www.kommunal.se – men numera borttaget därifrån)

  Citat

  Ylva Thörn hos socialministern (Lars Engqvist /S/ på den tiden 2002-02-06) överlämnar en skrivelse:

  ”Förverkliga de äldres rättigheter! Vi vill vara med och höja standarden inom äldreomsorgen. Det finns dock gränser för vad vi klarar. Glappet mellan resurserna och behoven går inte att överbrygga med entusiasm och engagemang hur stort det än är. Det framhöll Kommunals ordförande Ylva Thörn när hon och fyra undersköterskor inom äldreomsorgen uppvaktade socialminister Lars Engqvist.

  Undersköterskorna Anna-Lena Källgren från Dalarna, Mona Hansson från Skåne, Mikael Markgren från Västerbotten och Helena Strandberg från Jämtland är ombud i Kommunals branschråd för äldreomsorg. Vid uppvaktningen överlämnades de drygt 150 000 namnunderskrifterna till stöd för Kommunals tio rättigheter för äldre människor. Uppropets lydelse:

  Svenska folket vill ha en bra äldreomsorg och är beredda att betala för den. Men från arbetsgivare och beslutsfattare saknar vi tydliga mål som vi anställda kan förverkliga. Så kan det inte fortsätta med tanke på larmrapporter om brister, om hur dåligt många anställda mår och äldreomsorgens stora behov att nyanställa. Det rör sig om ca 150 000 personer inom 10 år, framhöll de i en skrivelse till socialministern. Äldreomsorgen måste utgå från det unika hos varje individ. Det är utgångspunkten för Kommunals tio rättigheter som lyder:

  Äldre människor ska ha rätt att:

  1. äta mat de tycker om
  2. känna sig fräscha och snygga
  3. själva bestämma sina tider och rutiner
  4. komma ut när de har lust
  5. träffa andra människor
  6. köpa kläder efter egen smak
  7. gå till sin egen mataffär
  8. utvecklas
  9. hålla sina minnen levande
  10.bo hemma så länge som möjligt

  För att förverkliga de tio rättigheterna behöver vi bli fler och få bättre arbetsvillkor. Det är nödvändigt för att kunna rekrytera och få behålla de undersköterskor och vårdbiträden som är en förutsättning för ett värdigt liv på ålderns höst, skriver Ylva Thörn och undersköterskorna i sin skrivelse. De hemställde att regeringen beaktar namninsamlingen och strävar mot att de tio rättigheterna förverkligas.

  Slut citat

  Källa: Länk

  http://news.cision.com/se/kommunal/r/lo-kongressen-bakom-rattigheter-for-aldre,c28380

  Dokumentet på länken ovan är det sista kvarvarande spåret till denna historia som ännu inte har raderats på webben av de inblandade parterna.

  Vad har hänt ute i verkligheten sedan dess? Svar: Bara försämringar för kommunals medlemmar och besparingar på de gamla i äldreomsorgen. Dåvarande socialminister Lars Engqvist (S) hade också förmågan att grundlura alla dessa: Ordf. Ylva Thörn + Kommunals övriga hårt arbetande vårdgivare / medlemmar ute i äldreomsorgen samt de sköra vårdtagarna och deras anhöriga + övriga medborgare & väljare.

  (S)-adeln har hittills producerat mest en massa tomt pladder, tomma politiska floskler, men knappast något konkret har blivit uträttat. D v s mycket prat men ingen verkstad brukar man säga.

  Under perioden 3 juni – 1 oktober 2004 var Lars Engqvist (S) även vice statsminister. Han utnämndes 2004 till landshövding med skyhög lön och flott landshövdinge-residens att bo i. Kommunals upprop kastade han sannolikt i papperskorgen när han avgick som socialminister. Senare har han också arbetat som ordförande för Sveriges Radio/SVT-koncernen.

  Efter Lars Engqvists avgång 2004 utnämndes Ylva Johansson till sjukvårds- och äldreomsorgsminister. Hon fick inte heller något uträttat.

  Vad hände med de föreslagna förbättringarna i äldreomsorgen enligt 10-punktslistan ovan? ABSOLUT INGENTING. År 2003 kom Kommunals ”Vi tar fajten”-strejken som också blev ett totalt fiasko där Ylva Thörn fick vika sig för Wanja Lundby-Wedin (LO & SAP). Det antyddes också att dåvarande statsministern Göran Persson (S) agerade i bakgrunden för att stoppa strejken.

  Nu 2020 är vård- & omsorgs-läget värre än någonsin förut i de flesta kommuner och regioner inte minst i dem med (S)-styre. Förhoppningar om förbättringar har grusats hela tiden.

  Under statsminister Stefan Löfvens ledning har försämringarna fortsatt i accelererande fart. Fd fackpampen Ylva Thörn (S) är sedan 1 september 2015 landshövding i Dalarnas län.

  Statsminister Stefan Löfven (S) och alla hans ansvariga ministrar borde ställas till svars.

  Varför har det Socialdemokratiska partiet och fackförbundet Kommunal fortfarande denna dag INTE förmått infria och genomföra 10-punktsprogrammet som ursprungligen överlämnades av Kommunals dåvarande ordförande Ylva Thörn till dåvarande socialministern Lars Engqvist (S) redan år 2002.

  Införandet av de 10 punkterna har nu försenats med mer än 17 år!!!

  Självklart överger medlemmarna facken Kommunal och LO samt Socialdemokraterna (S) mot bakgrund av alla svek de drabbats av genom åren.

 9. En av för många demokratiförnekare har uttalat sig.

  Tänk vad frånvarande man kan vara från värdigheten. Som ska inkludera alla människor, i ett fackligt förtroendeuppdrag.

 10. Hade Åkesson varit neger eller zigenare hade Tobias Baudin fått kraftiga böter. Tyvärr är vi inte lika inför lagen i socialdemokraternas Sverige.

 11. Jag hoppas medlemmarna i kommunal tar konskvensen och begär utträde genast. Har man en ordförande som inte kommit ur sandlådan ska man markera kraftigt. Samma sak gäller ju transport och många andra. Tror inte dom fattar förrän medlemmarna lämnar.
  Det räcker att vara med i Alfakassan. Facket ska inte lägga sig i politik. Det blir bara fel då

 12. HYCKLANDE, FALSKA, LÖMSKA, LJUGANDE, DUMMA, LÄTTLEDDA !!!

  Detta måste medföra (i ett normalt samhälle) att än flera lämnar facket och Socialdemokraterna !

  Samtidigt TACK !!! 👍
  Genom erat lömska, falska, hycklande, ljugande, patetiska, dumma sätt, bidrar till än färre röster för Socialdemokraterna och FLERA RÖSTER FÖR SD…så tack till dessa nyttiga idioter.

  Tack 😁 ni är dumma, men bra…lättledda ! 👍

 13. Att dom aldrig lär sig SD växer så det knakar på grund utav sån här uteslutning och mobbing..men jag antar att Sverigedemokraterna tackar och tar emot alla nya medlemmar och röster.

  Jag undrar som AfS:are om jag får vara med i facket..?…hehe.

Kommentera