Kommunals ordförande, Tobias Baudin föreslås bli partisekreterare för S, trots sina värderingar

VÄRDEGRUNDEN. Kommunals ordförande Tobias Baudin föreslås till ny partisekreterare för Socialdemokraterna. Det bekräftar ordföranden i valberedningen, Elvy Söderström. – Tobias Baudin är en driven och engagerad ledare som kännetecknas av arbete för förändring och förmåga att ta med sig andra i det, säger Söderström, säger valberedningens sammankallande Elvy Söderström på en pressträff.

Tobias Baudin blivande partisekreterare för S. Pressbild: Kommunal

Baudin är sedan 2016 ordförande för LO:s största medlemsförbund, Kommunal. Han är 47 år, kommer från Luleå och har yrkesbakgrund som maskinist. Han beskriver nomineringen som hedrade.

Varför inte byta ut hela regeringen, inklusive Magdalena Andersson

För en tid sedan skrev Stefan K på bloggen att Kommunals ordförande, Tobias Baudin, låtit meddela att han tänker träffa samtliga partiledare för ett samtal om fackförbundets framtid. Samtliga utom Jimmie Åkesson vill säga, detta på grund av att SD:s värderingar inte överstämmer med fackets. 

-Pettersson är oerhört tacksam för att Sverigedemokraterna inte har samma värderingar som Tobias Baudin och Kommunal, hade det varit fallet hade SD inte haft någon framtid i Sverige.

Bild från Google

Jag tittade i bloggens arkiv och hittade nedanstående om att Tobias Baudin fått en paradvåning av kommunal på 116 kvm i samma fastighet där kommunal har festvåning och stripklubb med priser så en kommunalarbetare garanterat inte har råd att göra ett besök. Den ligger på Sveavägen 77, granne med Socialdemokraternas partihögkvarter Sveavägen 68.

Jag misstänker att när LO-pampar pratar om värderingar ska det vara så höga priser så de slipper träffa sin egna medlemmar på lokal.

***

TIDIGARE 2016-01-15. LO-pamp fick paradvåning

LO:s ordförande, Karl-Petter Thorwaldsson, röt till i veckan när han kommenterade Kommunals förehavanden.

”Det här stämmer inte med våra värderingar”, var orden Thorwaldsson använde för att beskriva fackförbundet Kommunals märkliga hantering av medlemmarnas pengar. Kanske han bör kratta sin egen gång innan han tar till orda nästa gång.

Det visar sig nämligen att LO:s vice ordförande, Tobias Baudin, tilldelades en paradvåning i centrala Stockholm för bara några år sedan. Det var Kommunal som ordnade detta.

Lägenheten var en fyrarummare på 116 kvadratmeter och ligger i Vasastan, lustigt nog i samma fastighet som den nu omtvistade festvåningen Metropol Palais. Fastigheten ägs av Kommunals och Byggnads gemensamma fastighetsbolag, Polstjärnan.

Källa: SVT

Karl-Petter Thorwaldsson bör givetvis dra sin vice ordförande i öronen och påminna honom om att ”det här inte stämmer med våra värderingar”.

Källa: Aftonbladet

När nu Kommunal kan läggas till de fackförbund som använt medlemmarnas pengar till högst tvivelaktiga affärer, kanske fler medlemmar bör fundera över sitt medlemskap. Nu läser vi inte bara hur fackpamparna skor sig, utan vi förstår också hur medlemmarnas pengar används till att förse partiets representanter med lukrativa förmåner.

Det är otvivelaktigt så att facken och Socialdemokraterna går hand i hand och klappar varandras ryggar i en lustiger dans. Visste ni inte det redan, så bör ni förstå det nu. Därför borde ni som röstar på Sverigedemokraterna, Moderaterna, Liberalerna, Centerpartiet, Kristdemokraterna och för all del också Vänsterpartiet och Miljöpartiet, ta en funderare om ni i fortsättningen är villiga att betala hundratals kronor i fackavgift varje månad. För inte är ni väl villiga att finansiera sossetoppars och fackpampars vidlyftiga leverne med era surt förvärvade slantar och vad har ni egentligen haft för glädje av era höga avgifter?

Angående den nu aktuelle Tobias Baudin, ska vi minnas att han initierade LO:s kampanj mot Sverigedemokraterna med orden ”SD är ett löntagarfientligt parti…//…SD för en politik tvärtemot den LO-medlemmarna vill ha…//…Jimmie Åkesson har ingen aning om hur det är för LO-medlemmarna”.

Misstänker att Baudin nu får äta upp de orden, för uppenbart har inte LO-medlemmarna en aning om vad deras representanter ägnar sig åt och nog verkar det som att fackpamparna lever i en värld, tvärtemot den medlemmarna vill ha.

Källa: DN

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Kommunals ordförande, Tobias Baudin föreslås bli partisekreterare för S, trots sina värderingar

 1. De värderingar Lo pratar om kan det vara värdet på bostäder de delar ut till sig själva ? Vad säger Målarfacket om tillgången på färg börjar ta slut ? Så många socialdemokrater som dagligen målar in sig i hörn då tar färgen slut . Även den röda . Röd Maktsfären har problem , stora problem Mvh Sjöström

 2. Apropå värdighet och ”solidarisk värdegrund”…..

  Kommunal äger en rad fastigheter i Stockholms innerstad och delar ut paradvåningar till sina höjdare: chefer, ledande socialdemokrater och LO-toppar.

  Hyrorna är låga och flera av våningarna är topprenoverade.

  Andra fastighetsägare lämnar hälften av sina hyreslägenheter till bostadsförmedlingen – men Kommunal har inte släppt en enda lägenhet på 16 år.

  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/m6VOEg/hojdarna-far-paradvaningar-mitt-i-stockholm

 3. Fd ordf för Kommunal-facket Anneli Nordström fixade lägenhet förbi bostadskön åt fd utrikesminister Margot Wallström (S).

  http://4.bp.blogspot.com/-DOimdjj5KCc/VpkFrCI9FwI/AAAAAAAAD24/9rIz26_fguw/s1600/KOKSVAGLOW.jpg

  När Anneli Nordström var ordförande för Kommunal ägde facket en nattklubb där vilda skandalösa fester pågick. Baksmällan kom dagen efter och storstädning var nödvändig.

  http://3.bp.blogspot.com/-T3qyUh3i4ww/Vpp3yKGixJI/AAAAAAAAD3I/aZHNhkw2oVY/s640/Dagen%2Befter%2BLOW.jpg

  Bilder ovan från Jeanders bildblogg

 4. Fd ordf för Kommunal-facket Annelie Nordström och LO-ordf. Karl-Petter Thorwaldsson öste tillsammans mångmiljonbidrag av fackmedlemmarnas pengar till Stefan Löfvens valkampanj för Socialdemokraterna år 2014.

  http://3.bp.blogspot.com/-CULJFuomE8M/VqHwlMNpj4I/AAAAAAAAD5g/8EkadCjPOdA/s640/KapitalistenLOW.jpg

  Jeanders bildblogg

  Tobias Baudin, nuvarande ordf. för facket Kommunal lovade Löfven 250 000 röster i valet 2018.

  https://petterssonorg.files.wordpress.com/2018/05/facket_lovar.png

  Målet är att vi ska prata med hälften av medlemmarna, sa ordföranden Tobias Baudin, som samtidigt lovar att minst 250 000 ska rösta på Socialdemokraterna i valet.

  Det är så klart ett tufft mål, men vi tror att det är realistiskt. Och det kommer att behövas om Socialdemokraterna ska kunna ha möjlighet att bilda nästa regering.

  Kan du förstå om en del av era medlemmar blir provocerade av ett sådant uttalande?

  Medlemmarna röstar så klart precis som de vill. Men vi kommer att visa hur det politiska landskapet ser ut och vilka frågor vi har landat i, som är viktiga i valrörelsen. (Publicerat i Expressen 30 maj 2018)

  • Dessa skithögar som älter om människors värderingar är
   själva utan både Moral o Kompass , och tror att medlemmar
   år efter år ska betala stora summor till en fackledning som
   öser pengar över Sossepartiet, ett parti som inte har ett
   jävla dugg att göra med en arbetare idag? Detta parti lägger
   större energi på arbetsbefriade utlänningar än på dom arbetare
   som får betala denna arbetsbefrielse? Gå ur facket, gör som
   mot den skenheliga Median som har stora problem med
   ekonomin, därför att dom skiter i dem som tidigare hållit
   dem igång!

 5. Det räcker med en etta med kokvrå, enligt dom själva så jobbar dom dygnet runt därav deras höga löner. Om man jobbar hela tiden, när ska man ha tid att vara i lägenheten ? Allra helst om man bor på annan ort vanligen så räcker det, inte tror jag att hantverkare som jobbar på annan ort får en egen lägenhet på flera hundra kvadrat. Ifall man får bo i lägenhet så delar flera personer på den

  Det är skillnad på folk och fä

  • Han ser givetvis en välbetald ministerpost i Sossepartiet
   hägra om man kör sitt Mumbo Jumbo och har partibok.

   Sossepartiet är hopplöst omsprunget av verkligheten!
   Hade dom inte lyckats fylla upp med imp. valboskap
   så hade dom inte kommit över 15 %

Kommentera