Är det A-kassornas tur?

Regeringen jagar ständigt pengar för att kunna finansiera sviterna efter år av ansvarslös och kraftigt överdimensionerad asyl- och anhöriginvandring.

Skatter som höjs i ett land som i decennier legat i topp bland världens högskatteländer och som inte sällan slår hårdast mot de som har det sämst ställt. Att detta går hand i hand med Socialdemokraternas ras i opinionen borde få några i det partiet att reagera. Så verkar det inte vara, för läser vi Johan Westerholms senaste inlägg på Ledarsidorna så har sossarna inte lärt sig läxan. Inte alls.

Om det han skriver är sant, bör ni alla fundera över om detta inte är nådastöten för detta parti som redan befinner sig i kris? Nästa projekt där sossarna kan tänkas hämta pengar för att finansiera alla nyanländas vardag är i sådana fall A-kassorna.

Ledarsidorna

22 thoughts on “Är det A-kassornas tur?

 1. Vad blir det för skatter i Sverige när SD styr den politiska skutan, vilket partiet väl snart gör ?

 2. Så klart att man vill krossa allt som har med sociala förmåner att göra. Det är ju därför som man startat massinvandringen till Sverige, för att kunna förenkla denna process. Se bara vad skitstöveln Reinfeldt gjorde och vad den IQ-befriade Löfvén nu gör. Allt man vill är att krossa välfärden så att de rika ska kunna bli ännu rikare och de fattigare ännu fattigare.

 3. Hur länge ska S lyckas med konststycket att få alla dessa röster, trots de uppenbarligen försämrat villkoren för alla som jobbar.
  De har blivit ett parti för bidragstagare. Därför har det blivit så viktigt att dela ut medborgarskap så snabbt, så de kan få fler röster och fortsätta vid makten.

 4. Det var ju en socialdemokratisk regering som “lånade” pengar ut våra pensionsfonder. Undrar bara när de ska betala tillbaka.

 5. De verkar hinna riva ned så mycket de återstående mandatåren. Såg på nyheterna att flera ton med farligt kvicksilveravfall dumpats i havet utanför Sundsvall och riskerar rosta och läcka. Där kan staten ta sig an en viktig uppgift. De kan använda t.ex. det årliga palestinabiståndet och bistå räddningen av en giftskandal i Östersjö. Det kan utredas senare vilka, som ska stå för kostnaden. Bara ett annat exempel på vad staten bör göra för sin nation.

  • Det är mycket som ligger på våra bottnar och som borde tas upp. Ta tex alla sjunkna skepp med rostande oljetankar.
   Förr användes sjöar och hav som dumpningsplatser. Och många gjorde det inte av illvilja, utan det gjordes utan någon som helst tanke på framtida konsekvenser.

   .

 6. Ni kommer väl ihåg det här!

  SVT erfar att regeringens satsning på försvaret ska finansieras av en ny bankskatt. (Publicerad 30 augusti 2019)

  Läs mer på:

  https://www.svt.se/nyheter/inrikes/uppgift-forsvarssatsningen-ska-finansieras-av-bankskatt

  Den bankskatten kommer alla bankkunder i Sverige att få betala med höjda avgifter på banktjänster och försämrade villkor i övrigt ffa högre räntor på banklån. Såg & lyssnade idag till en podd på Direkt Studios med titeln “Follow the Money”. (Se YouTube-video nedan)

  “Europas bankrutta bankjättar” – avhandlas en pågående och till synes ändlös kris för hela det finansiella systemet som vi känner det. Det är inte bara hägrande penningtvättsböter för anklagelser som får Swedbanks och SEB:s bekymmer att blekna i jämförelse som ställt till det.

  Storbanker över hela regionen plågas av sviktande lönsamhet och problem att ställa om och modernisera efter finanskrisen 2008. Hur gick det till när Deutsche Banks börsvärde kraschade med 95 procent på drygt 10 år? (Publicerades den 11 dec. 2019. Speltid 42:16)

  [youtube https://www.youtube.com/watch?v=HC4LuHxGd04&w=560&h=315%5D

  Efter att en del svenska banker (Swedbank, SEB & Nordea) tvingats betala mångmiljardböter i USD till USA för de avslöjade penningtvätts-skandalerna verkar det inte bli så mycket högvinster kvar att beskatta.

  Nordeas huvudkontor har för övrigt flyttat till Helsingfors i Finland och blir därmed svårt för finansminister Magdalena Andersson (S) att beskatta i Sverige.

  • Alla dessa miljardböter för företag i USA, EU eller Sverige, går dom rakt i statens svarta budgethål eller till välgörande ändamål?

   • Så snart pengarna går över ett amerikanskt system så har FBI jurisdiktion (= domsrätt, rättskipning).

    SEC – Securities and Exchange Commission – kommer att inleda en granskning. Så småningom kommer banken / företaget att få ett erbjudande banken / företaget inte kan tacka nej till, nämligen … Är ni beredda att betala X antal miljarder i avgift mot att vi inte driver utredningen vidare och inte väcker några åtal? De flesta företag accepterar det erbjudandet. Men att köpa sig fri från SEC kostar.

    Det amerikanska justitiedepartementet har en tendens att ge utländska företag fyra till fem gånger så höga böter som de ger amerikanska företag.

    Det är statliga amerikanska myndigheter som driver sådana här ärenden och därför ligger det nära till hands att anta att indrivna bötesbelopp går rakt in i den amerikanska statskassan.

    Källa Affärsvärlden

    Läs mer på:

    ”Säker på miljardböter för Swedbank i USA” (Publicerat 2019-06-10 )

    https://www.affarsvarlden.se/juridik_affarer/saker-pa-miljardboter-for-swedbank-i-usa-6961425

    PS
    Också Telia och Ericsson bötfälls nu tungt av USA för mutaffärer de avslöjats ha gjort för ett antal år sedan.
    DS

 7. Ja nu är det A kassornas tur. Likt en vampyr
  plockar de där det finns mödosamt hopsparade
  slantar. Vem står på tur? De som har mer än
  500 000 på banken. Sverige går bra bjäbbar
  vår finansminister. Var finns pengarna? Arma land.

 8. Ett parti som även idag säger sig kämpa för de svenska arbetarna, har lierat sig med de invällande muslimerna i hopp om att vinna deras röster för att behålla makten. Det de tydligen inte räknar med är att det nystartade mussepartiet Nyans kommer att plocka många röster från just (S).

 9. A-kassorna mjölkas för fullt redan nu. Arbetsförmedlingen delar ut låtsasjobb för fulla muggar till menaiter. Efter låtsasjobbet är det a-kassa som gäller. Ingen belastning på kommunernas budget längre.

 10. vart är alla kommentarer “ställ inte en grupp mot en annan”?

  Försvann någonstans på 30 talet harkel förlåt på 2019 talet när äldre – sjuka – funktionsnedsatta – svenskar – kristna och judar fick det sämre och nyadeln fick det bättre i sverige.

 11. Kommer någon ihåg när S skulle nalla statens valutafond?

  Det gör jag och sedan blev det tyst om den saken, så jag antar att vi inte längre har någon valutafond.

  Och nyligen innan dom började med massavskedandena på sjukhusen, så skänkte Löfvén 8 000 000 000 SEK till en korrupt och skum miljöfond.

  Alla våra pengar förskingras i rasande takt av vår regering, och ett av slukhålen vet vi ju nu alla vad det är.

  Tror det är Löfvén´s svåra barndom som missbildat barnhemsbarn, med fetalt alkoholsyndrom i botten som driver honom att totalt rasera Sverige.

  • Och på hösten 2018 strax före valet skänkte regeringen tre miljarder till Somalia, dessa pengar kom från Sidas budget då de inte hade hittat projekt till dessa pengar. Hade gjort betydligt mer nytta i vårt eget land.

 12. En socialdemokratisk tradition har ju blivit att försämra ersättningsnivån i garantipensionen, höja pensionsåldern och nu även utreda om att sno/fördela om, pengarna från A-kassorna.

  För att man ska “trygga välfärden” för att vi blir så många äldre, som det så fint ursäktas med. Fast vi vet varför detta görs.

  För den utlovade “vinsten längre fram”, kommer aldrig att infinna sig. Hur mycket högkonjunktur, vi än har i detta land.

  Så socialdemokratin kör hellre huvudet i väggen, än att erkänna sitt felaktiga politiska agerande. Inom migrations- och integrationspolitiken.

  Vilka som får betala för detta bristande omdöme inom socialdemokratin. Vet vi redan………. sedan länge.

 13. Bäst vore väll att de slog ihjäl oss som varit med och byggt upp systemen med våra surt förvärvade inkomster.
  De fullständigt raserar all trygghet.
  BOR JAG HELT PLÖTSLIGT I ETT FRÄMANDE LAND.
  otroligt att S med bihang försöker förinta ett land totalt innifrån.
  Absurt!! är de helt från vettet?
  S har förlorat förståndet helt
  när kolapsar Löfven och läggs in på psyket?

 14. Jakten mot nollpunkten fortsätter med stormsteg för partiet. Dom vet det redan att partiet är chanslöst ute i nästa val, så dom försöker att se till att skada landet så mycket det går. Ungefär som brända jordens taktik under krigen, för att andra partier inte ska ha en chans att kunna göra något på flera år för att rädda landet. Sen skyller dom på dom partierna som leder landet för att inte göra något, och står helt ovetande om att det är dom som orsakade skadan från början

  Dom höjer sina löner och ser till att sko sig så mycket som möjligt på detta, innan dom avgår med fina pensioner och avtal

Kommentera