Kommunals ordförande, Tobias Baudin är ny partisekreterare för S, trots sina värderingar

KLASSAMHÄLLE. I helgen som gick, höll Socialdemokraterna partikongress i Göteborg och då valdes fackförbundet Kommunals ordförande Tobias Baudin till ny partisekreterare. När den 46-årige Baudin höll sitt tacktal talade han om klassamhället. – Jag avskyr det klassamhälle jag växte upp i. Och jag avskyr att kvinnor föds till sämre möjligheter enbart på grund av sitt kön. Så, på kuppen blev jag feminist, sade han bland annat till publikens jubel.

-Pettersson tycker det låter som Tobias Baudin är uppväxt på 1800-talet när han i verkligheten är född 1974 och uppväxt i socialdemokraternas Sverige. Tobias värderingar är att prata med alla utom med SD. Herr Baudin som säger sig kämpa för lågavlönade kommunalarbetare kommer att tjäna c:a 140.000 kronor i månaden, plus förmånen att bo i fackets paradvåning på 116 kvadrat i centrala Stockholm, där betalar han säkert hyra men jag tror inte den är så hög. Han blir en bra, hycklande pamp…

Steget Efter

TIDIGARE 2020-01-04. Kommunals ordförande, Tobias Baudin föreslås bli partisekreterare för S, trots sina värderingar

VÄRDEGRUNDEN. Kommunals ordförande Tobias Baudin föreslås till ny partisekreterare för Socialdemokraterna. Det bekräftar ordföranden i valberedningen, Elvy Söderström. – Tobias Baudin är en driven och engagerad ledare som kännetecknas av arbete för förändring och förmåga att ta med sig andra i det, säger Söderström, säger valberedningens sammankallande Elvy Söderström på en pressträff.

Tobias Baudin blivande partisekreterare för S. Pressbild: Kommunal

Baudin är sedan 2016 ordförande för LO:s största medlemsförbund, Kommunal. Han är 46 år, kommer från Luleå och har yrkesbakgrund som maskinist. Han beskriver nomineringen som hedrade.

Varför inte byta ut hela regeringen, inklusive Magdalena Andersson

För en tid sedan skrev Stefan K på bloggen att Kommunals ordförande, Tobias Baudin, låtit meddela att han tänker träffa samtliga partiledare för ett samtal om fackförbundets framtid. Samtliga utom Jimmie Åkesson vill säga, detta på grund av att SD:s värderingar inte överstämmer med fackets. 

-Pettersson är oerhört tacksam för att Sverigedemokraterna inte har samma värderingar som Tobias Baudin och Kommunal, hade det varit fallet hade SD inte haft någon framtid i Sverige.

Bild från Google

Jag tittade i bloggens arkiv och hittade nedanstående om att Tobias Baudin fått en paradvåning av kommunal på 116 kvm i samma fastighet där kommunal har festvåning och stripklubb med priser så en kommunalarbetare garanterat inte har råd att göra ett besök. Den ligger på Sveavägen 77, granne med Socialdemokraternas partihögkvarter Sveavägen 68.

Jag misstänker att när LO-pampar pratar om värderingar ska det vara så höga priser så de slipper träffa sin egna medlemmar på lokal.

***

TIDIGARE 2016-01-15. LO-pamp fick paradvåning

LO:s ordförande, Karl-Petter Thorwaldsson, röt till i veckan när han kommenterade Kommunals förehavanden.

”Det här stämmer inte med våra värderingar”, var orden Thorwaldsson använde för att beskriva fackförbundet Kommunals märkliga hantering av medlemmarnas pengar. Kanske han bör kratta sin egen gång innan han tar till orda nästa gång.

Det visar sig nämligen att LO:s vice ordförande, Tobias Baudin, tilldelades en paradvåning i centrala Stockholm för bara några år sedan. Det var Kommunal som ordnade detta.

Lägenheten var en fyrarummare på 116 kvadratmeter och ligger i Vasastan, lustigt nog i samma fastighet som den nu omtvistade festvåningen Metropol Palais. Fastigheten ägs av Kommunals och Byggnads gemensamma fastighetsbolag, Polstjärnan.

Källa: SVT

Karl-Petter Thorwaldsson bör givetvis dra sin vice ordförande i öronen och påminna honom om att ”det här inte stämmer med våra värderingar”.

Källa: Aftonbladet

När nu Kommunal kan läggas till de fackförbund som använt medlemmarnas pengar till högst tvivelaktiga affärer, kanske fler medlemmar bör fundera över sitt medlemskap. Nu läser vi inte bara hur fackpamparna skor sig, utan vi förstår också hur medlemmarnas pengar används till att förse partiets representanter med lukrativa förmåner.

Det är otvivelaktigt så att facken och Socialdemokraterna går hand i hand och klappar varandras ryggar i en lustiger dans. Visste ni inte det redan, så bör ni förstå det nu. Därför borde ni som röstar på Sverigedemokraterna, Moderaterna, Liberalerna, Centerpartiet, Kristdemokraterna och för all del också Vänsterpartiet och Miljöpartiet, ta en funderare om ni i fortsättningen är villiga att betala hundratals kronor i fackavgift varje månad. För inte är ni väl villiga att finansiera sossetoppars och fackpampars vidlyftiga leverne med era surt förvärvade slantar och vad har ni egentligen haft för glädje av era höga avgifter?

Angående den nu aktuelle Tobias Baudin, ska vi minnas att han initierade LO:s kampanj mot Sverigedemokraterna med orden ”SD är ett löntagarfientligt parti…//…SD för en politik tvärtemot den LO-medlemmarna vill ha…//…Jimmie Åkesson har ingen aning om hur det är för LO-medlemmarna”.

Misstänker att Baudin nu får äta upp de orden, för uppenbart har inte LO-medlemmarna en aning om vad deras representanter ägnar sig åt och nog verkar det som att fackpamparna lever i en värld, tvärtemot den medlemmarna vill ha.

Källa: DN

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

15 thoughts on “Kommunals ordförande, Tobias Baudin är ny partisekreterare för S, trots sina värderingar

 1. Dagens värdelösa fackliga uppkomlingar, uppvisar det typiskt arroganta socialdemokratins ansikte. De är köttgrytornas hycklare. Ingen i den nuvarande ledningen, hade haft en chans, att dra in motsvarande månadspeng, på det privata området. Dagens socialdemokrater är landets i särklass värsta parasiter. För att få en stadigvarande förbättring, måste LO vingklippas för gott. Det är dessutom nu läge att stänga TVn när LO häxan dyker upp. Barnen kan bli skrämda för livet.

  10
 2. Jag är lite nyfiken på vilka värderingar SD har, som alla nämner att de inte delar? Tyvärr är det ingen som berättar vilka värderingar det är, men dom kanske inte vet det själva?

 3. Vad gör man inte för makt och pengar???

  LO Gideonsson är näste avfälling då hon godkänner nya LAS mot att hon blir införlemmad i S-toppen.

  Tunga förbund som Byggnads och Transport säger nej tack och borde bryta sig ur LO .

 4. Märkligt att se sosseriet lägga in en högre växel. Förtränger dom helt sina misstag? Att slutet kommer närmre ännu fortare finns inte på kartan.

  Nåja, han blir en föredömlig förespråkare för en dålig politik i dagens samhälle, till förmån för SD……….. vi tackar för detta.

 5. Då är det väl därför som denne Hycklare är för att importera massor av folk från
  mellanöstern där kvinnor som alla vet är den klart dominerande i Familjen????
  och att han innehar en fin lägenhet mitt i smeten som ingen av hans forna medlemmar
  har en chance att tillskansa sig. Nu är där visserligen inte så många medlemmar kvar i
  LO, men sturskheten för hans efterträdare är inte mindre, ni vet hon som sa att SD kunde
  ”fett glömma” att samarbeta för att ge Fattigpensionärerna en värdig pension???

  Hur gör detta parti för att få tag på alla stöddiga typer som skiter i sina medlemmar, men
  lägger stor vikt vid att stödja S , som rapar upp dessas floskler??

 6. SD vill väl inte att debatten skall handla om sydsudanesers intelligens. Ointressant för gemene man.

  4
  1
 7. Pappas pojke ska nu vara duktig inför sina partikollegor
  Fackpampars dröm är nog att bli statsminister även
  hos han är det nog det.
  Men jag hoppas och tror att vi ska slippa det.
  Gammelsossarnas tid är över.
  Socialdemokraterna kommer försvagas mer och mer
  Lite upp till en början med Andersson, men sen
  kommer hennes skattebakgrund fram och då tröttnar
  alla.
  Dessutom kommer vi framöver få se trätorna mellan
  damerna i politiken avlösa varandra.
  Baudin har dessutom en unken människosyn på
  icke vänsterfolk.

  16
 8. Än har den sista sozzidioten inte visat upp sig.USCH och fy fan.
  Påminner mycket om den fete metallbossen som jag glömt namnet på.
  Han satt med en stor cigarr i truten minns jag på någon semesterort.

  10
 9. För en gångs skull håller jag inte bara med Jonna Sima utan vill gå ännu längre: Byt ut hela regeringen. Det är hög tid att förpassa de båda sekterna till historiens skräphög.

  12
 10. Vita skor och för trånga kläder ger vibbar av en riktigt korrumperad maffiaboss i en fackförening.

  23
 11. En äkta sossehycklare och hatare Girig till tusen. Sitter i Sosseriets DNA. Sålde ut kommunal till Sossarna det sista han gjorde där.

  37

Kommentera