Gillberg har genomskådat de politiska lögnerna om det fossilfria Sverige

DEBATT. Björn Gillberg Sveriges troligen erfarnaste miljökämpe räknar ut vad som behövs för att göra Sverige fossilfritt till 2045. Då blir det som man misstänker att vi har en inte hållbar energipolitik. Björn räknar med att det behövs el motsvarande 6 kärnkrafts för 480 miljarder eller 8400 vindkraftverk för 250 miljarder de närmaste 25 år, men det blåser inte alltid så vi måste ha reserv…ja, ja, lyssna på Björns kloka ord. 

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 thoughts on “Gillberg har genomskådat de politiska lögnerna om det fossilfria Sverige

  1. En förnuftets man den stridbare Gillberg . Tack för det . Att tillsätta Svante Axelsson är ju lite som ” räven att vakta hönsen ” . Mvh Sjöström

  2. En sansad klimat och miljödebatt får vi först när denna idiotregering blir permitterade för gott.

  3. Tänk att det ska till en riktig miljökämpe för att förklara det enkla.

    Med riktig menar jag. En som har det sunda förnuftet i sakfrågan och som ser till natur och miljöintresset fullt ut.

    När ska vi få en sansad miljö- och klimatdebatt i detta land? Byggd på fakta, realism och det som gynnar vårt fina land med tillhörande natur och djurliv.

    Som samtidigt byggs upp på en energipolitik som gemene man har förtroende för och som samtidigt är pålitlig för både industrin och samhällets alla behov.

    Den regering vi har idag har mycket att lära av de riktiga miljökämparna.

    Bra förklarat och talat Björn Gillberg.

  4. Detta kommer inte SVT, SR, V och MP att gilla! Antingen kommer dessa att förbigå det med tystnad eller så kommer Björn Gillberg att utsättas för karaktärsmord.

  5. Välgörande att höra Björn Gillbergs klokhet. Såna, som han behövs i högsta grad i debatten. Men det krävs också folk i riksdagen, som klarar av att lyssna och göra något nyttigt av Björns och en del andra kloka kritikers nyttiga råd om Sveriges energi i framtiden. Sverige skadas nog allvarligt på lång sikt av nuvarande Bagdad Bob retorik. Tyvärr kan det krävas omval och med de enorma skattehöjningarna senaste tiden är omval en liten munsbit i kostnad.

  6. Jadu Greta, den satt stenhårt, tyvärr Kent är nog 82% både blinda och döva. Denna fantastiskt bra information av Björn kommer aldrig någonsin diskuteras i ”morgonsoffan på StaziTV.
    Tack Björn!

  7. Att sätta en lågbegåvad dock aggressiv verbalist-lobbyist som Axelsson till nationell samordnare, är nepotism och aktivism av värsta sorten.
    Det är ett hån mot allt vad vetenskap och teknikkompetens står för.

  8. Undrar om våran Bagdad Bob ( Isabella Lövin) läser detta. Hon är på och gräva ner oss till 1800 talets början. Hur kan såna förrädare få styra detta land

  9. Att denna skräckministär som leder Sverige i dag står helt naken kan väl alla som inte är blinda se.

Kommentera