Stäng

Tror ni att de som säljer tobak svart kommer att betala skatt på plastpåsar?

BROTTSLIGHET. Som ni vet ska vi börja betala 3,75 per bärkasse i skatt från och med 1 maj 2020. 3 kronor i punktskatt och sedan 25 procent moms på skatten. Är det någon som tror att de handlare i exempelvis Malmö  som fuskar med tobak och tobaksskatten kommer att betala ”påsskatten” frivilligt?

Amazon.com kan du köpa bärkassar i standard storlek för affärer för 28 öre styck i 1000 förpackning. Givetvis utan skatter men…

Amazon säljer bärkassar för under 30 öre/styck.

-Pettersson undrar om inte herr Mustafa tackar regeringen för möjligheten att tjäna extrapengar…

TIDIGARE 2018-02-03. Polisen hittade olaglig tobak i åtta av nio butiker i Malmö

BROTTSLIGHET. Under veckan har Malmöpolisen tillsammans Skatteverket och kommunen utfört tillsyn på nio butiker men anledning av sin satsning mot illegal tobak. I en av butikerna var allt i sin ordning men i övriga hittades olaglig tobak.

– Det var jättelyckat. Vi kontrollerade nio butiker men det finns förstås fler butiker i Malmö, berättar Johannes Dontsios, inspektör och gruppchef för områdespolisen Söder i Malmö.

I tre av butikerna hittades stora mängder vilket har resulterat i att förundersökningar har inletts för brott mot tobakslagen. Vidare har man även misstankar om brott mot punkskattelagen och smugglingslagen.

Läs mer på 24Malmö…

-Pettersson kan inte hålla med polisen att det ”var jättelyckat” när åtta av nio invandrarbutiker fuskar. Det är en av anledningarna till att det socialdemokratiska kalifatet Malmö behöver 15 miljoner om dagen, 5,5 miljarder om året, från landets övriga skattebetalare för att inte gå i konkurs.

Några få exempel från Sveriges framtid, asylinvandringen nedan. Det finns hundratals på bloggen. Använd sökrutan om ni vill leta.

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

17 reaktioner på “Tror ni att de som säljer tobak svart kommer att betala skatt på plastpåsar?

 1. Moms betyder ju mervärdesskatt. Men att anse en punktskatt som plastpåseskatt eller bensinskatt vara ett mervärde som man kan ta moms på är ju barockt!

 2. Det blir värst för sopåkarna. Nu får man lagligt slänga soporna utan att lägga dom i någon ’soppåse’ utan bara rakt ned i burken. Kul – skall bli roligt att se när sopåkarna går i strejk – och när Kommunerna får torka
  soporna någon månad under gaslåga för att kunna bränna dom i
  värmeverket.

 3. Det är intressant med billiga plastkassar från Amazon. De torde även ha i grönsaksstorlek. Och fryspåsar lär väl även ingå i regeringens inkomstbudget.

  Det här öppnar ett nytt affärsområde för tiggarna. Utöver pengar i burken så kan de på affärernas trösklar erbjuda påsar till kanske halva priset och utan moms med fortsatt egen förtjänst.

  Problemet uppstår när någon nitisk svensk byråkrat anser att detta är ett brott not skattelagen. Tiggaren går givetvis fri men den svenska pensionären på existensminimum hämtas med polisens insatsstyrka efter krav från den indoktrinerade åklagaren. Det blir fällande dom. Åklagaren prisas i SVT.

  Det överklagas för prejudikat med stora insatser och lönetillskott till advokater och domstolar.

 4. Vad hjälper det mot plastkassarna i havet som kommer ut via floder i Indien o Bangladesh och andra Asiat länder att det prilliga Styret i Sverige höjer skatten på plastpåsar o plastkassar, åter ska detta Menlösa styre gå före dom som har dessa problem, och höjda skatter hjälper mot allt

 5. De har inte plånböcker
  De har bara kontokort för de bidrag de FÅR.
  De har pengarna i rullar i byxfickan,
  vilket de tar upp någon gång i bland för att bläddra upp och visa i affären
  för att visa hur överlägsna de är
  i att bluffa hela samhället.
  och dig.

 6. Ansvariga politiker borde avkrävas besked om hur många färre plastpåsar som kommer att slängas ut i floder i Asien och Afrika till följd av skatten.

 7. Sossevanstyrda Malmö har i årtionden varit Sveriges …

  https://www.svtstatic.se/image-cms/svtse/1400148474/nyheter/val2014/article2039794.svt/alternates/large/Sverige-skatteparadis.jpg

  … nr ett och kommer självklart att fortsätta så.

  Svarthandeln på Malmö stads kriminella och ljusskygga marknader orsakar ett sammanlagt gigantiskt skattebortfall, vilket tidigare bedömts uppgå till c:a 2,2 miljarder kr / år … sannolikt ännu större nu år 2019. Den utbredda svarthandeln pågår ständigt i allsköns olika branscher i Malmö kommun.

  Varför rapporterar inte Public Service SVT eller övriga PK-media om dessa gigantiska inhemska skatteförluster … och varför är det knäpptyst om detta från finansminister Magdalena Andersson (S)? Hon talade ju i Almedalen den 5 juli 2019 och förklarade sig vilja vända på alla stenar för att hitta pengar till de stora behoven för pensionärerna och andra ändamål relaterade till den svenska välfärden.

  Hittills har ju dessa förlorade mångmiljardbelopp i de flesta fall hamnat som obeskattade kontanter rakt ner i de kriminella svarthandlarnas plånböcker / i deras fickor eller i plastkassar fulla med kontanter om de undanhållna sedelbuntarna blivit alltför stora för skattesmitarna att bära på sig.

  Skattesvindlarna vill ju självklart undvika att öppna och sätta in pengarna på bankkonton i svenska / utländska banker där de skulle riskeras bli upptäckta och spårade av myndigheter såsom Skatteverket, Ekobrottsmyndigheten, Polisen, Finansdepartementet.

  Varför har man inte satt in kraftfulla åtgärder mot skattesmitarna? Det skulle man ha gjort för länge, länge sedan!

  Delcitat nedan från Sveriges Radio:

  Den svarta ekonomin i Malmö tros omsätta flera miljarder kronor varje år. Enligt polisen finns det en stark koppling mellan den svarta ekonomin och våldsbrott.

  Ingen vet egentligen hur mycket Malmös svarta ekonomi omsätter varje år. Skatteverket beräknar det så kallade skattefelet, alltså hur mycket skatt som borde ha betalats in, men som inte betalats till 133 miljarder kr varje år i Sverige. Malmö har förmodligen en ansenlig del av den summan.

  Slut delcitat

  Läs mer och lyssna på ljudreportage på länken nedan till Sveriges Radio:

  https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=96&artikel=5014733

  SR-reportaget publicerades onsdagen den 14:e mars 2012, d v s för c:a 7,5 år sedan. 7,5 ggr c:a 133 miljarder kr = c:a 998 miljarder kr, d v s hittills omkring en (1) biljon kronor i skattebortfall för hela Sverige.

  Här borde de regim-trogna journalisterna visa intresse av att kartlägga och avslöja fakta om det utbredda mångmiljardsvindleriet?

 8. När ska någon sätta stopp för denna skräckministär?
  Stefan Löfven kan be miljöpartiet och Tokan Annie Lööf att dra åt helvete och utlysa extraval och det skulle höja socialdemokraternas väljarsiffror rejält.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: