Stäng

Bidragsmiljoner går rakt in i skattefuskande invandrarföretag – år efter år

INVANDRARBROTT. Genom falska fakturor har lågprisvaruhuset Lucu food i Malmö skattefuskat för miljontals kronor, och det har varit känt i flera år, trots det fortsätter Arbetsförmedlingen att finansiera företaget med lönebidrag.

Sudad Jalal Sudad, 60 år, är huvudmannen bakom bolagen nedan. Sedan är hans söner och en revisor inblandade.

Men egentligen ska man inte skylla bara på babbarna, trots att de har ett stort personligt ansvar, utan på de personer som gör myglet möjligt samtidigt som de påstår att det berikar Sverige.

De hånskrattar åt oss

Om du kommer från Mellanöstern ser du med förundran på skandinavisk samhällssyn. Du kommer från ett ställe som kännetecknas av blodiga strider mellan en lång rad grupper. Så din utgångspunkt är självbevarelsedriften. Den utgångspunkten tar du med till Skandinavien. Landet som du kommer till ser ut att ligga öppet med en massa fördelar som väntar på att bli utnyttjade. Så uppstår bidragsutnyttjandet, föraktet för det nya landet och synsättet ”det ju bara är svenskarna man lurar”.

Ovanstående rader har skrivits av Thomas Gür, invandrare från Turkiet och journalist.

 

TIDIGARE 2017-04-02. ”Malmös prisparadis” skattefuskade för miljoner

BROTTSLIGHET. Lågprisbutiken Lucu Food döms att betala 5,4 miljoner kronor för falska fakturor. Vd:n är också misstänkt för grovt skattebrott.

Mataffären Lucu Food ligger vid Sallerupsvägen och kallar sig för ”Malmös prisparadis”. Men butikens låga priser på grönsaker, tvättmedel och polska konserver bygger till stor del på skattefusk.

Lucu har nyligen expanderat sina butikslokaler, som ligger på Johanneslust, nära Inre ringvägen. Affären lockar kunder från hela Malmöregionen med sin extrema lågprislinje och kaotiska blandning av svenska standardvaror, fyra olika diskar med salami och exotiska inslag som ”konserverad lax i ketchup” och ”sursoppa baconsmak”.

Både Skatteverket, förvaltningsrätten och nu kammarrätten konstaterar att Lucu Food har fuskat och måste betala tillbaka. Domstolarna underkänner avdrag på drygt 10 miljoner kronor. Det motsvarar ungefär 5 procent av matbutikens omsättning under de två aktuella åren. Dessutom måste matbutiken betala straffavgift för att de lämnat oriktiga uppgifter till Skatteverket. Enligt Skatteverket innebär domen att Lucu Food måste betala tillbaka 5,4 miljoner kronor till staten. Lucu Foods ägare och vd Sudad Sudad är även misstänkt för grovt skattebrott och grovt bokföringsbrott.

Läs mer på Sydsvenskan

Här är befattningshavarna i butiken och fundera även på vad revisor Appelgren sysslat med.

-Pettersson säger att det är bara en butik av tusentals i landet…

Vi har tidigare skrivit om att åtta av tio butiker i Malmö skattefuskar.

Sveriges samhällskontrakt och välfärdsmodell är hotade av flera olika krafter. Det skriver forskaren Mårten Blix på SvD Debatt och pekar på två huvudorsaker:

• En hög invandring av människor med låg utbildning kombinerat med lägstalöner som är bland de högsta i världen gör att finansieringen av välfärden, som är helt beroende av att folk arbetar, hotas.
• Digitaliseringen och automatiseringen av arbete gör det allt svårare att anställa människor när skatten är hög.

Blix huvudlösning för att vända utvecklingen är att tillåta låga löner för att fler ska komma in på arbetsmarknaden.
”Annars kommer arbetslöshet och laglöshet i utanförskapsområdena bli en allt mer explosiv mix som kan få kravallerna från Husby 2014 att te sig jämförelsevis milda”, skriver Mårten Blix.

-Pettersson menar att Mårten Blix är ute och cyklar. Låga löner är ingen lösning för folk som inte kan eller vill arbeta.

Mina förslag är:

 • Totalstopp för asylinvandring, men tillåt arbetskraftsinvandring när arbete och bostad är ordnat redan och det inte finns folk i landet som kan ta jobbet.
 • Skicka tillbaka så många asylsökande som möjligt.
 • Sänk bidragen för invandrare, bidragen ska vara för att överleva på, inte att leva på. Givetvis går det att ha olika regler för gamla och nya svenskar på samma sätt som du inte kan teckna en försäkring när det redan brinner i huset. De som inte varit med och byggt upp vårt land kunna ska inte kunna utnyttja försäkringspremierna.
 • Inga permanenta uppehållstillstånd förrän man kan grundläggande svenska och svensk samhällskunskap samt deklarerar och skattar för en rimlig inkomst.
 • Utländska medborgare som döms för grova brott ska utvisas.
 • Medborgarskap som getts på felaktiga grunder, exempelvis genom falsk identitet, hot eller mutor ska återkallas.
 • De som ljuger om ålder, identitet, bakgrund ska nekas asyl, och har de fått asyl och nya uppgifter kommer fram ska uppehållstillståndet återkallas.
 • Utländska medborgare som inte är självförsörjande ska inte fritt få välja bostadsort.
 • I Sverige gäller svensk lag. Vi ska snabbt och effektivt tala om vilka grundläggande spelregler som gäller i vårt land.
 • OSV. alltså bara sunt förnuft och inget flum…

Några exempel på hot mot samhällskontraktet:

Den syrisk-ortodoxe gudsmannen Halef Halef dömd till 3,5 års fängelse för systemhotande brottslighet

Torghandlare krävs på över en miljon

Åtta av tio butiker i Malmö skattefuskar

Notan efter Abu Ali – 10 miljoner kronor

Sagan om Södertälje

Använd gärna sökrutan till att leta mer. Det finns tusentals exempel…

När det regnar…

– När det regnar och är grönt och kamelerna ger mjölk behöver nomaderna inte anstränga sig. De diskuterar och snackar och på nätterna spelar man spel. Men när torkan kommer jobbar nomaderna hårdare än någon svensk bonde och ser till att kamelerna och korna och getterna överlever i öknen.

– När samma människor kommer till Sverige så regnar det hela tiden – socialbidrag, barnbidrag, bostadsbidrag och alla andra bidrag. Så det blir som i nomadlivet när det regnar och är grönt, folk sitter och tar det lugnt. Och här i Sverige kan man ta det lugnt hela året, sitta på kafé och snacka. När man har det så bra, varför ska man då jobba?

– Abdulahi Mohammed, somalisk tolk i Göteborg

19 reaktioner på “Bidragsmiljoner går rakt in i skattefuskande invandrarföretag – år efter år

 1. Det är mäkligt tyst om att ICA sponsrar IS.
  ICA säljer halal – produkter och betalar till muslimerna för det.
  Hjälp till att få ICA att upphöra med halal-produkter!
  Det är inget för Sverige och svenskar!
  Gör Sverige svenskt igen!
  Håll Sverige rent!
  Alla muslimer är muslimer.
  Inga muslimer passar i vårt klimat!

 2. Nog får vi ha överseende med nyanlända entreprenörer tills våra lagar anpassats för dem. De vill helt naturligt ha samma förutsättningar som i landet de lämnat. Annat är väl främlingsfientligt?

 3. 2 efter varandra följande pajas regeringar har byggt
  upp dessa vridna system, det är sådana jobb som
  patriarken Löfven skryter om att Sossarna ordnat?
  Dom är ju för fan anställda direkt av Skattebetalarna
  som får stå för lönekostnaderna, samtidigt som ägarna
  vräker sig i stora flotta bilar. Undrar hur många sådana
  lyxbilar det finns i landet som Skatteslavarna bekostat?

 4. ”Annars kommer arbetslöshet och laglöshet i utanförskapsområdena bli en allt mer explosiv mix som kan få kravallerna från Husby 2014 att te sig jämförelsevis milda”, skriver Mårten Blix” …

  Att använda dessa argument borde betraktas som illegal utpressning för att få fortsätta storsvindlandet med skattemedel.

  För övrigt så har vi ju redan mer än nog av arbetslöshet, bilbränningar och mängder av annan laglöshet, kravaller mm mm … så svindlandet med skattemedlen i form av lönebidrag mm har ju ändå inte hjälpt.

  Alla bidrag snedvrider ju dessutom konkurrensen mellan de bidragsberoende ohederliga företagen och alla hederliga företag, som avlönar de anställda med marknadsmässiga löner UTAN dessa skattesubventioner.

  https://pbs.twimg.com/media/CAyl1ZOXIAAB_JL.png

 5. PK folket, de goda och inkännande har barn och barnbarn som de lämnar över problemen till. Lycka till

 6. Man tror inte att det är sant.Bor jag kvar i Sverige?Vad är det som Sker? AVGÅ.MVH Adolf

 7. Detta är bara ännu ett bevis på hur,statens och kommuners politiker och tjänstemän hanterar våra skattepengar.
  Olof Palme var den som slopade tjänstemannaansvaret.
  Han visste vilka nollor han tänkte rekrytera där, nämligen politiska vänner.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: