Fusket i assistansbranschen fortsätter, miljarder försvinner år efter år

BROTTSLIGHET. Försäkringskassan misstänker att mellan 50 och 100 assistansbolag kan vara kriminella och utnyttja det svenska välfärdssystemet. Varje år så betalar Försäkringskassan ut närmare 30 miljarder kronor i assistansersättning, rapporterar Sveriges Radio

Pressbild

Av 900 assistansbolag misstänker myndigheten att mellan 50 och 100 kan vara mer eller mindre kriminella. Bolagen kan ha tagit del av pengar som de inte har rätt till.

– Vi får impulser som vi utreder och det omfattar den storleksordningen 50-100 bolag som vi utreder, säger Linus Nordenskär som är nationell försäkringssamordnare.

-Pettersson säger att problemet har varit känt i minst tio år. Jag har skrivit om detta sedan 2010 på bloggen och då naturligtvis blivit kallad för bland annat rasist och fått besöka olika tingsrätter flera gånger.

Jag påstår inte att bara invandrare begår dessa brott men det är nästan bara personer med invandrarbakgrund som åk fast och döms i de stora assistanshärvorna. Det förekommer definitivt fuskande svenskar med det är oftast enskilda individer som fuskar med vab-dagar, sjukskrivningar osv. En piss i Mississippi i jämförelse.

Fusket med assistentersättningar är extremt omfattande och mer än var tredje bidragskrona utgörs av fusk, sa Karl-Arne Ockell vid länskriminalen i Halland år 2010. Då rörde det sig om över 10 miljarder per år eller 4.000 kronor för varje skattebetalare i Sverige.

Det är allvarligt att våra skattepengar försvinner, men det är ännu allvarligare att bedrägerierna drabbar dem som behöver hjälp.

De hånskrattar åt oss
Om du kommer från Mellanöstern ser du med förundran på skandinavisk samhällssyn. Du kommer från ett ställe som kännetecknas av blodiga strider mellan en lång rad grupper. Så din utgångspunkt är självbevarelsedriften. Den utgångspunkten tar du med till Skandinavien. Landet som du kommer till ser ut att ligga öppet med en massa fördelar som väntar på att bli utnyttjade. Så uppstår bidragsutnyttjandet, föraktet för det nya landet och synsättet ”det ju bara är svenskarna man lurar”.

Ovanstående rader har skrivits av Thomas Gür, invandrare från Turkiet och journalist.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

6 thoughts on “Fusket i assistansbranschen fortsätter, miljarder försvinner år efter år

  1. Bygger på att PK-cancerns media är lojala med de importkriminella rasistaporna och inte med skötsamma fattiga Svenskar!
    Inget svårt val för de som tagit sig rätten att ”undervisa” skötsamma människor i deras mentalsjuka så kallade moral!
    Locket på, även bland sjukligt och kriminellt korrupta Svenska Åklagare!

  2. Rami Care AB i Malmö har fått 563 miljoner i utbetalningar från Försäkringskassan sedan 2012. De har dömts för ett bedrägeri omfattande 14 miljoner. 563 minus 14 = 549 miljoner. Vad är oddsen för att dessa 549 miljoner var korrekta utbetalningar?

    Påstått assistansbehövande importeras från Mellanöstern, som lök på laxen importeras ”vårdare” som arbetskraftsinvandrare med tillhörande klan. En av fejkvårdarna intervjuades av Janne Josefsson och svarade ärligt på varför han ställde upp på bedrägeriet: ”Jag ville förbättra min pension”

  3. Sanslöst i varje steg. Summan för alla bedrägerier och övrigt slöseri (inkludera vad du vill) motsvarar kanske stasskulden, som en vild gissning.

KommenteraAvbryt svar