Chefsekonom: Definitionen av galenskap är att göra samma sak igen och igen och förvänta sig andra resultat


EKONOMI/INVANDRING. Albert Einstein lär ha sagt att: “Definitionen av galenskap är att göra samma sak igen och igen och förvänta sig andra resultat”, jag undrar om han tänkte på Sandro Scocco, chefsekonom på fackföreningsnära tankesmedjan Arena Idé då, som gång på gång säger att problemen med som invandringen skapat kan lösas med mer invandring. Idag i en debattartikel i Aftonbladet

-Pettersson har hört detta så ofta från Sandro och LO så jag undrar vilka som betalar herr Scoccos höga lön?

Vad säger att vi måste bli fler? Tekniken utvecklas och de många tusen som idag ägnar sig åt att skriva idiotrapporter, ta hand om invandrare på migrationsverket, socialsekreterare i kommunerna, poliser och advokater som jobbar med individer från Mena-länderna osv. kunde utan asylinvandring ägna sig åt något vettigt. Har du räknat på det Sandro?

Skulle vi behöva arbetskaraftsinvandring så öppna en skola i Ukraina, Grekland Spanien eller Thailand, lär ut svenska och ett yrke och garantera arbete som gästarbetare i några år. Så får gästarbetarna så småningom åka hem med sparkapital eller ansöka om att få stanna.

TIDIGARE 2019-01-31. 900 miljarder i vinst blev 90 miljarder i skattehöjningar

EKONOMI/INVANDRING. Sandro Scocco, född 14 juli 1965 i Stockholm, har varit LO-ekonom samt chefsekonom på statliga  Arbetsmarknadsstyrelsen, och chefsekonom på statliga Institutet för tillväxtpolitiska studier, ITPS. Från och med den 1 januari 2014 är han chefsekonom på den fackföreningsfinansierade tankesmedjan Arena Idé. Han har också varit sakkunnig åt ministrar som Carl Tham (FP+S), Mona Sahlin (S) och Björn Rosengren (S).

Sandro Scocco

Sandro Scocco säger att invandringen är bra för staten är att väldigt många invandrare som är unga. Det gör att även om de kostar mer per person, det vill säga att de har högre arbetslöshet större bidragskostnader och så vidare och till och med jobbar mindre, så blir det ändå en vinstaffär.

– Det Sverigedemokraterna fokuserar på, det är enbart de initiala kostnaderna. De räknar inte alls med att de här personerna kommer att bidra till svensk välfärd på längre sikt, menar Sandro Scocco.

Ovanstående publicerades 2015, och sedan dess har vi haft år efter år med rekordinvandring.

Nu låter det annorlunda: ”För att enbart upprätthålla dagens vård, skola och omsorg krävs skattehöjningar på knappt 90 miljarder fram till 2040. Ska vård, skola och omsorg återställas till kvalitetsnivån före 90-talskrisen krävs ytterligare 50 miljarder. Å andra sidan, om dagens skattenivå bibehålls kommer det saknas ytterligare 135000 medarbetare i välfärden 2040. Det är ett vägval och politiken måste våga vara ärliga med vilken väg man vill gå.” Aftonbladet. 

-Pettersson undrar vad Sandro Scocco kostat Sverige och misstänker att hans lösning på problemen är mer invandring…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 


17 responses to “Chefsekonom: Definitionen av galenskap är att göra samma sak igen och igen och förvänta sig andra resultat

 • Ingmar Silfvast

  Skrev i idiotboken om att man måste spara på åldringarnas mat värme och mycket annat för att de inte finns pengar att för dom pengar som invandringen kostar och för dom pengar som ges i bistånd till korrupta mottagare så skulle varje pensionär över 65 kunna bo på lxhotell äta god och näringsrik mat och köras omkring med privatbil vid behov samt få all annan vård dom behöver De skulle ännu bli många miljarder över som kunde användas till återvandring Kommentaren togs bort efter ca 3 timmar Ordet sanning finns inte mera

  Gilla

 • Anna

  Låter som Svenska väljare 82 % idioter
  Som vill utradera sina egna barnbarn och barn bara de kan hjälpa en utlänning till Sverige eller helst 20 st. så barnbarnen , barnen får bo på gatan och inte chans till jobb eller existensminimum
  Klappar händer för dessa landsförädare som kallar sig Svenskar, i mina ögon är de landsförädare och förstör våra barns framtid.
  Det ena folkeinvasionen kommer utrota det andra det är våra barn jag snackar om

  Gilla

 • Kattsand

  En ren propaganda-artikel i aftonpravda. Han borde se till att det finns jobb till de som redan kommit innan han propagerar för att få hit fler.

  Gilla

 • Billy Boy

  Varför har man inte satt in kraftfulla åtgärder mot skattesmitarna ffa i invandrartäta socialdemokratiska Malmö? Det skulle man ha gjort för länge, länge sedan!

  Delcitat

  Den svarta ekonomin i Malmö tros omsätta flera miljarder kronor varje år. Enligt polisen finns det en stark koppling mellan den svarta ekonomin och våldsbrott.

  Ingen vet egentligen hur mycket Malmös svarta ekonomi omsätter varje år. Skatteverket beräknar det så kallade skattefelet, alltså hur mycket skatt som borde ha betalats in, men som inte betalats till 133 miljarder kr varje år i Sverige. Malmö har förmodligen en ansenlig del av den summan.

  Slut delcitat

  Läs mer och lyssna på ljudreportage på länken nedan:

  https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=96&artikel=5014733

  SR-reportaget publicerades onsdagen den 14:e mars 2012, d v s för c:a 7,5 år sedan. 7,5 ggr c:a 133 miljarder kr = c:a 998 miljarder kr, d v s hittills omkring en (1) biljon kronor i skattebortfall för hela Sverige under 7,5 år med skyhög invandring. Med runt en (1) biljon extra skattekronor in i statskassan så hade vård, skola, äldreomsorg, rättsväsende mm mm varit i mycket bättre skick idag.

  Politikfakta

  Varken Alliansregeringarna 2006 – 2014, eller DÖ- & JÖK- regeringarna 2014 – 2019, polisen, skatteverket, kommunerna eller andra rättsvårdande myndigheter har gjort något åt denna utbredda kriminella verksamhet på årtionden trots att man hela tiden vetat om att skattefusket pågått / fortfarande pågår 24/7.

  Löfvens och Ygemans bidrag till att komma åt svarthandeln har varit att i media uppmana folk att inte klippa sitt hår hos frisörer som endast tar 100 kr.

  Gilla

 • Kungen

  Dom kommer INTE hit för att jobba. Den som tror det tror väl på jultomten också…😄😄

  Gilla

 • Kungen

  Dom kommer INTE hit för att jobba. Den som tror det tror väl på jultomten också…😄😄

  Gilla

 • age

  50% är dummare än snittet.
  En genomsnittsdum är ingen stjärna.

  Vi måste acceptera alla handikapp.

  Gilla

 • ossie

  Han menar alltså att vi ska locka hit unga välutbildade som så väl behövs i sina egna länder. Kallas detta solidaritet med fattiga länder att plocka av dem viktig arbetskraft ??

  Gilla

  • grunehetgrot

   Att ta hit mängder med analfabeter går inte i längden.
   Om det vore så att de vore högutbildade så var det en sak, men 98% av dom som importeras hit av Stefan Lövén är ju inte läskunniga och det enda dom duger till är att sitta i regeringen, för dom är inte heller läskunniga.

   Gilla

 • Kvark

  Men det är väl precis det som har bevisats?
  “Chefsekonom: Definitionen av galenskap är att göra samma sak igen och igen och förvänta sig andra resultat”

  Gilla

  • grunehetgrot

   Einstein var före sin tid och visste redan då att Sverige kommer att styras av Hjärnlösa 2019.

   Gilla

 • Fyllfinnen

  Så fort det är vänsterblivna och tankesmedja, faller tanken på personer som står och bankar pannbenet mot ett smidesstäd. Nu vet jag att mina tankar inte bara var min vilda fantasi, dom tankarna har nu blivit verklighet med vissa tankesmedjor och personer

  Tur i oturen så kommer dom personerna att få permanenta hjärnskador efter allt tänkande med ett smidesstäd, det blir en massa pengar till vård av dessa. Men vi har turen att slippa se dessa framföra sina bisarra idéer i media, det är bättre för alla att dom blir sittande i ett madrasserat rum där ingen hör dom skrika

  Gilla

 • Nils Dacke

  He he he, när skall dessa galningar lära sig?, tittade han inte på uppdrag granskning när kommunchefen i Filipstad frågade ”vem anställer utrikes födda analfabeter?” och svarade själv på frågan,”det finns ingen efterfrågan på utrikes födda analfabeter”

  Gilla

  • Kattsand

   Debattartikeln är ren propaganda som vilseleder genom att beskriva verkligheten som något annat än vad den är.

   Gilla

 • Kattsand

  Invandringpolitiken är inte unik när det gäller att göra samma sak igen och förvänta sig ett annat resulttat. Om det beror på att våra politiker lever i en annan värld eller beror på något annat vet jag inte….
  Ett annat exempel är länkskatten, den provades i 2 länder utan att få avsedd effekt, sedan infördes den i Frankrike enligt EU:s direktiv nyligen, fransmännen tyckte det var oacceptabelt att det blev fiasko där med.
  Så det är nog inte omöjligt att våra politiker på fulllt allvar försöker lösa invandringskrisen genom ännu mer invandring….

  Gilla

 • Bosse S

  En av många invandrare utan lojalitet för landet Sverige och svenskarna.
  Så här blir det när de tagit sig upp i samhället. Han känner mer samhörighet med de olika folkslag som importeras.
  Föraktet för svenska folket döljer han dåligt.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: