LO-bas: Flyktingarna kan göra Sveriges rikast i Europa och ge oss superekonomi


INVANDRING. Hösten 2015 tog Sverige emot fler asylsökande migranter än någonsin tidigare och Europa var mitt uppe i den största invandringskrisen i modern tid. I september stod statsminister Stefan Löfven på en scen i centrala Stockholm och sa att Sverige ska bära solidariteten med stolthet, att hans Europa är ett Europa som inte bygger murar.

Den 24 november 2015 höll statsminister Stefan Löfven och dåvarande vice statsminister Åsa Romson en presskonferens där man meddelar att svensk migrationspolitik nu anpassas till EU:s miniminivå och att gränserna ska stängas. Invandringsvolymerna är ohållbara.

Den 15 december vill LO:s ordförande K-P Thorvaldsson upprätthålla den stora asylinvandringen och tror att den kan göra att Sverige inom några år har en superekonomi.

Michael Levandi twittrar om detta. Pettersson undrar om någon kan ta Karl-Petter och hans miljonstöd till S på allvar…

TIDIGARE 2015-12-16. LO-bas: Flyktingarna kan göra Sveriges rikast i Europa

LO:s ordförande K-P Thorwaldsson vill upprätthålla den stora asylinvandringen och tror att den kan göra att Sverige inom några år har en superekonomi.

4-5 procents tillväxt kan Sverige ståta med om bara tre till fyra år, anser Thorwaldsson. Han erkänner samtidigt att kostnaden för de 170 000 asylsökande som beräknas komma i år, är kraftigt underskattad av politikerna.

Samtliga dessa och givetvis också deras anhöriga (vilka Thorwaldsson missar att nämna) ska alla ha bostad, utbildning och vård. En enorm utmaning. menar han, men om politiker och myndigheter sköter sina kort kan majoriteten av dessa 170 000 människor ha ett jobb år 2020.

Den riktigt stora utmaningen, enligt LO-basen, är att lösa problemet för alla de tusentals nyanlända som saknar gymnasieutbildning. Thorwaldsson belyser det självklara i att en somalier, syrier, eller eritrean utan utbildning aldrig kan få ett arbete, när inte ens svenska ungdomar utan fullgjord gymnasieutbildning får det.

Jag ger Thorwaldsson rätt i att ett fungerande välfärdssamhälle bygger på att människor i arbetsför ålder arbetar och gör rätt för sig. Ingen, absolut ingen, människa i arbetsför ålder ska kunna förlita sig på trygghetssystemen i år efter år och detta oavsett ålder, kön och etnicitet.

Problemet är att många inte vill arbeta och ännu fler behöver inte arbeta p.g.a. de höga bidrag som gör att de ändå klarar sig väl. Detta kunde vi höra den unga invandrartjejen Faiya berätta till SvD 2013.

Hur länge kan exempelvis en somalisk kvinna vara hemma utan att det ställs krav på henne? Hur länge kan en förortsligist leva på brott utan att han/hon tvingas till skolbänken?

Det finns ett stort problem med K-P Thorwaldssons framtidsversion. Det är inte bara svårt att finna jobb till de 170 000 nyanlända som kommer i år, eller deras anhöriga. Vi har redan runt 400 000 arbetslösa i landet, många av dessa från LO-kollektivet. Jag hoppas att Thorwaldsson åtminstone ägnar dem ett uns av uppmärksamhet. Dessutom lär asylinvandringen av outbildade individer fortsätta i oförminskad styrka även 2016, 2017, 2018…….Just nu gläds regeringen åt en minskning av asylsökande till cirka 505 per dag, men på årsbasis innebär det cirka 184 000 och glöm inte att minskningen just nu beror på väderförhållandena i Medelhavet och att länderna på Balkan tillfälligt stoppat asylströmmarna. Till våren lär det dra på igen.

Källa: SvD


39 responses to “LO-bas: Flyktingarna kan göra Sveriges rikast i Europa och ge oss superekonomi

 • Br

  Varför har inte Malmö en superekonomi då!?!? Ca55% av malmöborna är invandrare.orter med låg invandring har bäst ekonomi i Sverige

  Gilla

 • Susanne

  Den där stod för några år sedan på ett möte på mitt jobb och talade om det artikeln handlar om. Jag blev upprörd över vad han sa och skickade ett mail, han har inte svarat än….kanske tänkte han att det blev snopet när en simpel arbetare tänkte själv. Den mannen är inte värd sin lön! Kommer han igen till jobbet kommer han konfronteras rakt i ansiktet!

  Gilla

 • Grune

  Sverige kommer lätt in i Guinness rekordbok. Det är bara att bygga ett tak över Sverige så har vi världens i särklass största dårhus med 1,2 miljoner vårdare och C:a 9 miljoner dårar.

  Gilla

 • Grune

  Om man talar om för en invandrare att ni måste skaffa et jobb för ni kan inte leva på bidrag bara. Då svarar dom att. Vi har inte kommit hit för att arbeta, vi har kommit hit för att få hjälp.
  Har man den inställningen så har man sagt upp rätten att få kalla sig människa.

  Gilla

 • Danne

  Varför verka oinformerad när hela kedjan av orsak och verkan är uppenbar.
  Det stora flertalet ”nyanlända” är inte flyktingar, de är inte utbildade, de har inte den nordeuropeiska drivkraften, ofta benämnd lutheranismen, de verkar anse att brott lönar sig bättre än arbete.

  Om man hoppar över den skapelseberättelsen, så verkar det som man är tagen på sängen. Men det här är saker som är kända sen länge, även för myndighetsvänstern, som trots det framhärdat i att invandringen kommer att löna sig.

  När inte ens invandragrupper från Balkan lyckades bli lönsamma, trots deras liknande kulturella bakgrund, så är misslyckandet med Mena invandrarna inte bara känt utan även det realistiska utfallet.

  Vi kan inte tillåta att dessa företrädare sitter i massmedia och gör sig till ovetande om att detta är det normala och att det varit känt under mer än fyra årtionden. Varför inte berätta för väljare och medlemmar varför deras utrymme i välfärden krymper, och att det är avsikten med invandringen.

  Skamlösa kräk är de, framröstade av den propaganda som ”massmedia” producerar under falsariet ”Journalism”.

  Gilla

 • Kattsand

  Önsketänkande och romatisering av invandring. Eller nåt.

  De som kommer hit för att jobba utvisas för minsta lilla bagatell, och att man gör så skall visst till stor del bero på fackföreningar som just LO…

  Gilla

 • Sea Gull

  Falsk marknadsföring?

  Gilla

 • Björn

  Karl-Petter Thorwaldsson och Stefan Löfvén – två pratmakare utan dess like. Vad de säger är mindre värt än det som sägs på sagostunden på ett dagis.

  Gilla

 • Karlsson

  Den där har inte mycket mellan öronen.

  Facket måste kopplas loss från politiken bums, sossarna har ett oschysst grepp runt nötterna på folk där igenom som hjälper dem kvar vid makten trots att de vansköter landet brutalt.

  Gilla

  • Grune

   Hade Talmannen varit en MAN med stake istället för en Vilseledd kärring som ingenting begriper så hade vi haft ett nyval 14 dagar efter det manipulerade val som var i September 2018. och denna cirkus som saknar motstycke i världshistorien, alltså från år 0

   Gilla

 • Bosse S

  Kan inte tänka mig att någon med facit i hand, kan tro på att vi kommer att bli rika på invandring av dåligt utbildade fanatiska muslimer. Alla normalt tänkande vet ju att invandringen tillför röstboskap till sossar och v, vilket är den huvudsakliga anledning till folkinflödet.

  Gilla

  • Grune

   Det enda rätta är att sossarna ensamma skall stå för detta ENORMA svinn från statskassan som den här massinporten av analfabeter kostar.. Det är därför valsedlarna skall skrivas på med födelsenummer så att man kan se vilka som skall betala.

   Gilla

 • Utled

  Lika trovärdigt som århundradets största lögn för något årtionden sedan, att Sverige behövde invandrare och att de var lönsamma. Senare sas att de skulle bli lönsamma på sikt. Tiil det påståendet ansluter sig LOs ordförande.
  Vi kan lika gärna tro att älvarna i framtiden kommer rinna uppåt.

  Gilla

 • ossie

  Han menar nog politikerr och fackpampar. Dom ser ju till att ha superekonomi på svenska folkets bekostnad.

  Gilla

 • Bosse

  Inger nytt under solen
  Merit Wager intervjuad i finsk radio om flyktingpolitik

  Gillad av 1 person

 • Tore

  Och när kommer denna superekonomi infalla då?
  Jo liiiite längre fram sa Löfven.
  Dom talar som till barn på julafton, och tyvärr en stor del av befolkningen är inte mer utvecklade mellan öronen.

  Gilla

 • Ståfräs

  Som sagt, intelligens o Sosse är tydligen en omöjlig kombination.

  Gilla

 • Ragnar Ask

  Om det så vore sant så föredrar jag mycket hellre en väldigt medioker ekonomi än att dela landet med de där.

  Gilla

 • Bosse

  Tragedin för Sverige var att man stägde mentalsjukhusen på 70talet
  De patienter som kunde spela något sånär normala tog sig in i politiken och i fackföreningsstyrelser dör de kunde härska som Napoleon eller Stalin
  På den vägen är det fortfarande
  Övriga går under på gatorna i armod

  https://gotiskaklubben.wordpress.com/2011/02/05/varfor-stangdes-de-svenska-mentalsjukhusen/

  Gilla

  • Nils Dacke

   De flesta stängdes i slutet av 70-talet samt 1980 och de flesta intagna släpptes ut i samhället, 1981 bildades Miljöpartiet och det finns nog ett samband…….?

   Gilla

 • Kapten Bölja

  Snacka om skillnaden mellan Socialdemokratiska adeln
  och folket.

  Gilla

 • Broder Tuck.

  Skulle tro att städer som Malmö, Göteborg och fler städer nere i södra halvan av landet passar sig från att bygga bort bostadsbristen. Bygg ifatt och vi får en folkvandring söderut. De flesta av mena och afrika stammar vill inte bo här uppe i norr. Malmö kommer snart att ha en majoritet av muslimsk befolkning.

  Gilla

 • Blodsven

  Fackpampar och verkligheten är en omöjlig kombination. Vad skulle denne pajas göra om det inte gick att blåsa knegarna längre?

  Gilla

  • anne b rat

   Ja, vad för slags jobb skulle en sådan flane kunna passa till, förutom just som fackpamp där väl inga förkunskaper krävs.
   Han tycks ha en väldigt livlig fantasi iallafall.

   Gilla

  • Bosse

   Han skulle kunna bli partiledare för sossarna med målet att bli statsminister 2022
   Finns ju någon med liknande förutsättningar som gått den karriärvägen tidigare

   Gilla

 • Urban

  Allt handlar egentligen om att överbefolka landet i syfte att skapa konkurrens om jobb och bostäder. Då det råder konkurrens om jobb, kan arbetsgivarna sänka arbetarnas löner och då det råder konkurrens om bostäder, skapas det också brist på de samma. Då kan priserna på bostäder höjas. Som de fkesta säkert redan känner till så är det utbud och efterfrågan som styr prissättningen på varor och tjänster. Med andra ord så ligger en mycket ful politisk tanke bakom massinvandringen till Sverige, vilket man bör känna till.

  Gilla

  • Grune

   Priserna på bostäder kan höjas med 200%. Det spelar ingen roll för invandrarna, dom betalar ju ändå inte hyran ,utan det gör de Svenska skattebetalarna och mest betalar fattigpensionärerna.

   Gilla

 • Tore

  Ser ut som grisen överlevt julen. Om superekonomi är världsrekord i bidrag,
  då kommer vi få superekonomi.

  Gilla

 • Kent

  Finns det någon människa som tror på alla de fantasier, lögner, och välstånd som det obegränsade inflödet från Menaländerna skulle berika oss med?
  Hade en VD eller styrelse i ett företag gjort så stora felaktiga strategiska beslut som förorsakat företaget så stora skador att det äventyrar hela företagets existens så hade de fått lämna sina poster och fått gå hem på minuten.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Han ser glad och mycket välgödd ut den där LO-basen, undrar om han bor i Tensta eller Rinkeby ?
  Är bäst att vara tyst om vad man tycker om och önskar vissa individer i dagens Sverige.

  Gilla

 • SVENSK

  Många idioter har ifrågasatt både D Trumps och Marine Le Pens psykiska hälsa, men när det finns anledning som i detta fall hörs ingenting från dem!

  Gilla

  • Kenth Andersson

   Man kritiserar ju inte en medlem i sin egen familj !
   Extremvänstern hålle ihop i vått och torrt.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: