Sverige kan börja utvisa till Syrien


ÅTERVANDRING. Migrationsverket arbetar med att utforma en praxis för att kunna utvisa personer till Syrien, rapporterar Ekot. Noterbart är att Sveriges Radio illustruerar Syrien med en dam i burka och ett flyktingläger när det finns så mycket annat. 

Detta efter ett rättsfall i augusti, då myndigheten i ett asylärende bedömde säkerhetsläget i vissa regioner i Syrien som bättre än tidigare. I praktiken innebär det att det blir möjligt att verkställa utvisning av syrier som söker asyl. Hittills har i stort sett alla som sökt fått tillfälligt uppehållstillstånd.

– Sverige kan bli ett av de första länderna i Europa som utarbetar en praxis för utvisningar till Syrien, säger Fredrik Beijer, Migrationsverkets rättschef, till Ekot.

-Pettersson har svårt att förstå varför det ska vara några problem med utvisningar till Syrien. Mängder med människor, även från Sverige åker till Syrien på semester, några åker till och med dit på bröllopsresa.

Enligt 4 kap 5§ Utlänningslagen ”En flykting upphör att vara flykting om han eller hon av fri vilja på nytt använder sig av det lands skydd där han eller hon är medborgare”.

Undrar om Migrationsverket glömt det eller om de struntar i Sveriges lag.

  • Hur många ”ensamkommande barn” har inte fått hemresa betalt med skattemedel för att hälsa på sin familj som inte fanns när de sökte asyl?
  • Hur många somalier och irakier, med flera åker inte till hemlandet på semester så fort de fått uppehållstillstånd?

Bilden skärmdump från TV4.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


14 responses to “Sverige kan börja utvisa till Syrien

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: