En död och många skadade vid våldsdåd i Finland


BROTTSLIGHET. En person har dött och minst nio personer har skadats i ett våldsdåd vid ett köpcentrum i Kuopio i Finland, skriver finsk polis på Twitter (finska). Polisen uppger att de har öppnat eld mot gärningspersonen som är en av de som skadats.

Attacken skedde i lokaler som tillhör en yrkesskola som ligger i köpcentret, bekräftar skolan i ett uttalande på sin hemsida. (finska)

Våldsdådet skedde i Savolax yrkesskolas lokaler i anslutning till köpcentret Herman.

Gärningspersonen har gripits av polis, skriver svenska Yle som rapporterar om uppgifter om skottlossning på plats. Ögonvittnen från platsen berättar att en person ska ha kommit in i skolans lokaler med ett svärd och därefter “huggit så många som möjligt”.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


21 responses to “En död och många skadade vid våldsdåd i Finland

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: