Boskolor för nyanlända hindrar inte katastrofen

INVANDRING. Flera sörmländska kommuner har gått samman för att driva ett integrationsprojekt. Nu har de sökt miljonbelopp för att anställa miljövärdar och anordna boskolor, rapporterar den Eskilstunastyrda tidningen Södermanlands Nyheter, tyvärr bakom betalvägg. 

Vad kan en boskola innebära? – Att lära sig vad man har för skyldigheter och rättigheter. Vad man får och inte får göra och hur man sköter en lägenhet. Det kan vara sådana saker som hur man undviker brand. En del plockar bort brandvarnarna då de misstänker att det kan ha monterats kameror och mikrofoner i dem, säger Rabie Aldeeb.

Therese Elmecrantz är integrationssamordnare vid Oxelösunds kommun. Hon berättar att de är med på projektet men har avvaktat med planeringen då de inte vet om de får pengar från länsstyrelsen än.

Behövs boskolor i Oxelösund? – Jag har hört mig för med Kustbostäder och de tyckte att det lät bra. Det kan bli missförstånd med alltifrån hur en tvättmaskin används till hur man städar efter sig. Sådant vi tycker är självklart kan skilja sig åt kulturellt. Och har man aldrig använt en tvättmaskin, är det svårt att ens veta var vattnet kommer in, säger hon.

– I Sverige har vi en långt gången sopsortering, men i många andra länder slängs allt på samma ställe. Det är sådan här saker som kan skapa konflikter, fortsätter Elmecrantz.

Asylinvandringen påverkar allt. Arbetslösheten, bostadsbristen, skolan, socialbidragen, skatterna, välfärden, sjukvårde, tandvården, pensionerna, brottsligheten, allt! Till och med eventuella klimatändringar. Miljöpartiet med flera vill att vi drar ner på vår standard samtidigt importerar de människor som inget annat vill än höja sin levnadsstandard, åka bil, flyga, köpa prylar bo flott osv.

Invandringen måste begränsas, vi måste börja skicka hem folk, annars är vi snart som ett muslimskt arabland och hur det ser ut i de länderna har vi facit på.

Dessutom är asylinvandringen inhuman och osolidarisk, vi kunde för de resurser vi lägger på migranter i Sverige kunna hjälpa mångdubbelt fler i hemländerna.

-Pettersson minns för några år sedan, då översvämmades Sverige av ingenjörer, läkare och lärare enligt media och politiker. Nu ser vi facit och de som skulle rädda våra pensioner hotar välfärden.

Migrationen leder till ett ökat vårdbehov – invandrarna är sjukare än svenskar

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “Boskolor för nyanlända hindrar inte katastrofen

  1. Men nu får det ändå vara Nog med vansinniga förslag. Bara att inse att det har gått för långt. Bättre att hjälpa dessa människor på plats, blir billigare och enklare. Dom har inte samma syn på etik och moral som vi Svenskar. Dom kommer hit enbart för bidrag och leva flott på våra skattepengar utan att lyfta ett finger. Snart finns inte landet Sverige. Regeringen har tappat verklighetsuppfattning totalt. Vi kan inte vara hela världens socialkontor och ”rädda” allt och alla. Lilla Sverige kan INTE rädda hela världens befolkning och miljö samtidigt. Blir så jävla less att läsa om alla jävla våldtäkter, skjutningar, bilbränder och annat vansinne som händer. Ut med skiten direkt och ge tillbaka Sverige åt Svenskarna. Man är fan inte rasist om man värnar om sitt hemland. Tycker dom inte om Sverige och våra regler och lagar har dom inget här att göra. Bara att acceptera. Enkelt.

  2. Lektion 1. Vi låser upp ytterdörren.
    Lektion 2. Vi använder toaletten. Första timmen lär vi oss att fälla upp locket på toasitsen, sen följer hur vi använder toapapper och hur vi lämpligast sitter på toaringen. Denna lektion avslutas med hur vi spolar och fäller ned locket över sitsen.
    Lektion 3. Vi skruvar på och stänger av vattnet. Vi vill särskilt uppmärksamma hur man gör för att blanda kallt och varmt vatten
    Flera lektioner följer innan examensbevis utdelas.

  3. Så dessa högutbildade som kompetensregnet för med sig behöver lära sig det grundläggande.
    Hur en kran funkar, duschen är inte till för uppvärmning. Sopsortera, eller ut med skiten från balkongen. Hur en spis eller tvättmaskin funkar. Lära sig cykla och tro att det ger jobb.
    Vore mer humant att ge dem lite pengar och lät de flytta hem igen.

  4. Jag förstår inte myndigheternas aggressiva invandringspolitik. Aggressiv mot Sveriges invånare. Vad är det för fel att hjälpa flyktingar och anhöriga på plats, så de får chans att starta upp sina egna samhällen i sin egna hemmiljö och på sina egna kulturvillkor. Det man gör nu är helt galet uppochnedvänt eftersom mångkultur i Sverige är ingen, inte ens invandrare speciellt intresserade av. Det drivs vildsint av självgoda myndigheter och politiker, som inte vill låtsas om de riskabla konsekvenserna av det hela eftersom de invandrarkritiska rösterna då får rätt. Hellre ser de Sverige gå under.

KommenteraAvbryt svar