Samtliga sex förvarstagna islamister ska utvisas

ISLAM. Regeringen har beslutat att ytterligare fem radikala islamister ska utvisas. Enligt Säpo bidrar männen till islamsk radikalisering och utgör hot mot rikets säkerhet.

Pressbild Säpo

De fem männen, som beskrivs som centralgestalter i den islamistiska miljön, togs i förvar under Säkerhetspolisens offensiv i våras.

Myndigheten begärde med stöd av lagen om särskild utlänningskontroll (LSU) att männen skulle utvisas. Migrationsverket instämde i bedömningen, men beslutet överklagades till regeringen – som nu alltså fällt avgörandet.

-Pettersson ser att det nu föreligger hinder för att verkställa utvisningsbesluten, men regeringen skriver nu att man vill jobba för att undanröja de hindren. För 20 år sedan var det inga problem, då skickades folk iväg. Vad är det som har ändrats?

  • Imam i Gävle, irakisk medborgare, invandrad till Sverige 1997.
  • Gävleimamens son, irakisk medborgare, invandrad till Sverige 1997.
  • Imam i Umeå, irakisk medborgare, invandrad till Sverige 1998.
  • Man bosatt i Gävle, enligt egen uppgift tidigare imam i hemlandet, rysk medborgare, invandrad till Sverige 2011.
  • Imam i Västerås, statslös, invandrad till Sverige 2001.
  • Skolledare i Västsverige, egyptisk medborgare, invandrad till Sverige 1998.

TIDIGARE 2019-10-19. Tveksamt om någon av imamerna kan utvisas

ISLAM. De sex radikala islamister som Säpo tagit i förvar kommer kanske inte kunna utvisas på grund av att männen riskerar förföljelse i sina hemländer – trots att de klassas som säkerhetshot, skriver TT/Omni.

Steget Efter

– Det är osannolikt att de kommer att kunna utvisas. Det handlar också om att deras ursprungsländer måste vara villiga att ta emot dem. Om de opponerar sig går det inte att utvisa, säger Magnus Ranstorp, terrorforskare vid Försvarshögskolan.

I stället kan de komma att hållas i förvar i max tolv månader, för att sedan släppas fria.

-Pettersson säger att lagen är ett skämt, andra ska bestämma om vi ska utvisa personer som inte är svenska medborgare och är ett hot mot oss. Snacka om att Sverige är en terroristmagnet…

Filmen från 2016.

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

18 thoughts on “Samtliga sex förvarstagna islamister ska utvisas

  1. Tänk att nu kan inte Sverige utvisa folk som är en fara för landets säkerhet.

    Människor som vi har tagit emot här med ”öppna hjärtan” och som tack har blivit en säkerhetsrisk för svenskarna.

    Det ultimata beviset, för hur många återkommande fel, som har gjorts med den alltför stora och generösa migrations politik, våra senaste regeringar har tillåtit.

    Finns det fortfarande människor som hävdar att en del religiös samfund, inte är en samhällsfara?

  2. Elin Ersson om inte andra ställer upp och stoppar flyget.
    Vad hjälper det när vi samtidigt tar emot alla IS gubbar hit för försörjning.

  3. Besluta att de ska utvisas. Men det går inte. ABSURDISTAN!

    De enskilda farliga individernas säkerhet i sina resp Hemländer VÄGER TYNGRE än Sveriges säkerhet!

    I vårt land finns väl 10 miljoner människor nu. Men våra myndigheter värnar mer om ett fåtal personer som har sitt ursprung och hemland långt härifrån.

    Är det logiskt och rättvist? Knappast. Inte som jag ser det i alla fall. Den saken är klar. Inte undra på att våra grannländer och omvärlden betraktar oss som dårar. Snart börjar nog även Norge att kontrollera sina gräns mot galenskapens epicentrum.

  4. Vad är det som har ändrats? Svar: Skrikande och militanta invandringsförespråkande extremister av olika partifärg, samt riksdagpolitiker som under årens lopp gjort ett flertal små smygändringar i lagstiftningen, utan att någon märkt något.

  5. Vänta bara och se, det kommer 1000 olika ursäkter till varför man inte kan verkställa utvisningarna. Dom riskerar att bli förföljda i sina hemländer!!! Detta uttalande kommer säkert att komma från politiker som har förföljt Sverigedemokrater i minst 10 år. Tydligen är alla inte lika mycket värda.

  6. Demonerna kommer inte att utvisas pga av att det riskerar förföljelse, tortyr och dödsstraff.
    Nåväl, men alla dessa sharia-poliser i 200 ”utsatta områden” som i kraft av imamsvinens läror förföljer och misshandlar tusentals unga kvinnor, kvinnor, svenska som utländska?
    Vilka är det som släppt in fienden mitt ibland oss och låter dem härja fritt?

  7. Undrar du inte varför de 28 EU länderna inte tar sitt ansvar du katastrof till människa som inte ens klarade en svetsutbildning ?

  8. Set ju bra ut men kommer denna utvisning att ske och tar skithålsländerna emot dom….det återstår att se?

    • Samma här, det kommer alltid att finnas en massa godhetsorganisationer fyllda med batikhäxor som skriker sig hesa för att dessa terrorister skall få stanna i landet. Jag bryr mig inte ett skit om dessa figurer bli fängslade och dömda till dödsstraff i sina ursprungsländer.

Kommentera