Finansminister Magdalena Andersson (S) varnar kommunerna


EKONOMI & SKATTER. Välfärden behöver 90 miljarder om året 2026 och bara under nuvarande mandatperioden behöver kommunerna 20 miljarder för att lösa sina problem som bakbinder svensk politik, rapporterar Sveriges Radio

Analysen visar att antalet personer över 80 år ökar med ungefär 200.000 personer (36 procent) under perioden fram till 2026. Skälet är dels att ett stort antal barn föddes på 1940-talet, dels att svenskarna lever allt längre.

– Det är viktigt att tänka på att det är lån som man behöver både amortera och betala räntor på. Och att man ser till att vara väldigt försiktig, uppmanade finansminister Magdalena Andersson (S) under en pressträff i går.

-Pettersson säger att finansministern hånar det svenska folket och framförallt de äldre. Inte med ett ord nämns asyl- och anhöriginvandringen av människor från dysfunktionella kulturer. 20 miljarder den kommande mandatperioden och sedan 90 miljarder är visserligen mer än en piss i Mississippi men inte mer än att det går att klara med att dra in på annat.

 • Vi, alltså staten, är bäst i världen på att spendera pengar.
 • Vi, är bland de bästa biståndsgivarna per capita till FN.
 • Vi, är bland de bästa på att betala till EU per capita.
 • Vi är bäst per capita på att ta emot asylsökare och deras anhöriga av alla liknande länder.
 • Vi betalar mest per capita till FN:s gröna klimatfond, GCF, the Green Climate Fund.
 • Vi skänker massor med pengar till terroristerna i Palestina utan krav på motprestation.
 • Vi gör demokratisatsningar i Östeuropa.
 • Vi bidrar till infrastrukturen på ön Tuvalu.
 • Vi medfinansierar ny regnskog på Borneo.
 • Vi betalar massor med projekt över hela världen, en del bra, andra blir katastrofer för lokalbefolkningen.
 • Vi skänker så mycket pengar att Sida inte har en chans att göra av med allt och då skänker de det som blir över till FN utan kontroll eller krav.
 • Vi har betalt många miljarder till bland annat Tanzania i 60 år, för att de skulle bli ett socialdemokratiskt paradis. Nu har de kommit så långt att de upprättat en specialstyrka som jagar bögar i Tanzania.
 • FN:s biståndsmål är 0,7 procent av BNP per land. Sverige ligger på 1 procent, högre än FN:s mål.
 • Vi kallas internationellt för FN:s jultomte, vi ger FN mängder med pengar som vi sätter en stolthet i att inte ställa några frågor eller krav på, utan litar på att korrupta FN gör av med pengarna på bästa vis.

Steget efter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


24 responses to “Finansminister Magdalena Andersson (S) varnar kommunerna

 • Br

  -40 talisterna har väl för faan jobbat o slitit i 40+ år.de har betalat till sin pension och nu finns inte pengarna!?!?det är väl inte så att staten har skickat pengarna vidare till massinvandring?till analfabeter som inte vill komma in i svenska arbetslivet och arbeta.i så fall ligger de styrande i Sverige riktigt illa.jag är -60 talist var finns de pengarna nu som jag jobbar på att betala in till min framtida pension?

  Gilla

 • Kapten Bölja

  2014 – 2018 höjde Sossarna precis varje skatt som tänkas
  kan. Vart tog de skattepengarna vägen?

  Nu skall Sossarna ha ännu mera pengar till utgiftsballongen
  som fullständigt imploderar med en enda stor smäll vid nästa
  lågkonjunktur.

  Skall man nu leka världens största humanitära stormakt så
  får man dra in pengar ifrån annat håll än svenska skattebetalare,
  för dessa pengar räcker inte till på långa vägar när svenska
  politiker skall leka världens största humanitära stormakt.

  Gilla

 • Fiona1177

  Som 40-talist har man ta mig sjutton varit hackkyckling de senaste trettio åren. ”Proppen Orvar”, ”Köttberg”, sagt av POLITIKER!

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Apropå att visa värdighet mot de äldre och de som har slitit hårt under ett långt arbetsliv. Det verkar inte vara sossarnas ”grej” längre….

  SD: ”Höj inte pensionsåldern”

  ”Förslaget om höjd pensionsålder tar inte hänsyn till att det är stora skillnader på hälsan hos äldre. Gör det förmånligare att pensionsspara och gör det lättare att gå i pension tidigare eller på deltid”, skriver Oscar Sjöstedt, finans- och pensionspolitisk talesperson SD.

  Oscar Sjöstedt skriver dessutom…

  ”Vi tycker förslaget är dåligt – av flera skäl – men vi kan redan nu konstatera att det tyvärr kommer att bli verklighet, eftersom de sex riksdagspartierna i pensionsgruppen utgör majoritet i kammaren.

  Partierna i pensionsgruppen tycks tro att hälsan hos de äldre skulle vara homogen över olika yrkesgrupper och kön; så ser såklart inte verkligheten ut. ”

  Läs hela hans inlägg i Dagens Samhälle, där motargumenten till det pensionsgruppen har kommit fram till tas upp.

  https://www.dagenssamhalle.se/debatt/sd-hoj-inte-pensionsaldern-28076

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Malcom Kyeyune skriver bra om svenska politikers ”blindhet inför tyngden av långsamma, dolda kostnader”.

  ”Enligt våra politiker på riksplanet är fossildrivna fordon tänkta att vara mest ett minne blott år 2030. En fin vision, kan tyckas, ända tills man ställer en enkel fråga: Om delar av elnätet i dag inte klarar av lite extra brödbakning, hur i hela friden kommer det klara av att merparten av de cirka fem miljoner personbilarna i drift i Sverige börjar gå på el i stället?”

  https://www.dagenssamhalle.se/kronika/lyxfallans-kaftar-har-redan-slagit-igen-28111

  Gilla

 • Thor

  Sossepolitiker av alla åldrar är betydligt större problem än äldre knegarsvenskar. Ygeman, Morgan, Fritzon, Löfven, Magdalena……

  Ett gäng parasiter.

  Gilla

 • Billy Boy

  Men från ”den tomma” massinvandrings-ladan nedan finns det fortfarande obegränsat med guldpengar som spenderas i mycket snabb takt.

  Från vänster till höger ser vi ovan Mikael Damberg, Magdalena Andersson, Stefan Löfven i full verksamhet.

  Gilla

 • Fjodor

  Vi har alltså ett problem med att människor i Sverige åldras. Detta fenomen är helt unikt i Sverige och förekommer inte någon annanstans i världen. Därför har vi inte kunnat förutse att det skulle tillkomma nya pensionärer när de tidigare avlidit.
  Sveriges regering och riksdag fattar beslut som kommunerna ska betala för att genomföra. Och detta helt utan att bry sig om kommunernas synpunkter. Och nu skäller man på kommunerna för att de inte har några pengar.

  Det enda unika i allt är att Sverige har en politiker-kår med världens sämsta mark-kontakt.

  Gilla

 • Urban Lindgren

  De borde skämmas!!!!!
  Att lägga skulden för samhällets ökande kostnader på de som varit med och byggt vår välfärd är djävligt skamligt.
  Detta dessutom i en tid när allt fler börjar inse att den guldgruva invandringen beskrevs som visade sig vara en tvåkammarbrunn full med skit.

  Gilla

 • grunehetgrot

  Ja de Svenska sossarna är jordens absolut dummaste människor.

  Gilla

 • Hasse

  Ubbe
  Du lyfter upp Greta som ett underbarn som kan mer än alla andra .
  jag har bara hört henne upprepa ”existentiell kris”.
  Och det vilken banunge som helst säga.
  Det är inte mer med henne än vad det med andra barn.
  Och för det andra är vi totalt rånade av staten Det är rena rama maffia fasoner de håller på med

  Gillad av 1 person

 • villervalle03v

  Barn dödligheten har minskat enormt mycket pga bättre barnsjukvård, vilket gör att medellivslängden ökat, så enormt mycket äldre blir vi inte. Tänk på vänner och bekanta nu och de som gick bort för tjugo år sedan. Mellan 80 – 90 år dör de flesta,både då och nu. Men att säga att sanningen,att bidragsfolket som invaderar landet nu dagligen, kostar 3-400 miljarder/ år, det går inte för sig, lögnen om de kostsamma äldre som inte har vett att dö tidigare, är lättare. Vi skulle ha världens bästa vård och omsorg, skola, låg kriminalitet och tryggt kunna vistas på stan nattetid, som förr om åren, om svenska folket hade haft lite mer vett, och tänkt efter själva.

  Gilla

  • Argus

   Välståndet spelar också in. Ser man till historiska personer som tillhörde eliten så blev de regelmässigt minst runt 70 år redan på 1600-talet.

   Gilla

   • Br

    -40 talisterna har väl för faan jobbat o slitit i 40+ år.de har betalat till sin pension och nu finns inte pengarna!?!?det är väl inte så att staten har skickat pengarna vidare till massinvandring?till analfabeter som inte vill komma in i svenska arbetslivet och arbeta.i så fall ligger de styrande i Sverige riktigt illa.jag är -60 talist var finns de pengarna nu som jag jobbar på att betala in till min framtida pension?

    Gilla

 • Olof.p

  Jag håller med Pettersson med tillägget att denna tidsperiod kommer att gå till historien som den vänsterpolitiska lögnperioden, när de styrande och media kunde servera vilka lögner som helst utan att behöva stå till svars.

  Gilla

 • Tony

  Och den Famösa massinvandringen har ingen som helst
  negativ inverkan på ekonomin , nej bara att människor blir
  för gamla? Att dessa människor har betalat för sig till skillnad
  från den nya adeln har ingen betydelse i Magdalena Anderssons
  värld, hon insinuerar att gamla människor är en börda, vilket är
  jävligt oförskämt, men dagens sossar är en beklämmande
  samling av skitstövlar!

  Gilla

  • grunehetgrot

   Ja de Svenska sossarna är jordens absolut dummaste människor.

   Gilla

   • Argus

    Det är inte dumhet, det är maktpolitik. Om vi importerar en ny underunderklass och ger dem medborgarskap och sluter överenskommelse med deras klanledare kommer de att rösta på oss. För stunden? När de blir tillräckligt många så kommer nog shariapartier att uppstå som svampar ur jorden?

    Gilla

 • Argus

  Borde inte skadeståndslagen gälla? Du orsakar, du betalar.

  Nu är det tvärtom, ju mer skada de ställer till med ju högre arvode får de.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: