Polisen ökar bevakningen av polisstationer i Malmö

BROTTSLIGHET. Polisen ökar bevakningen vid flera polisstationer i Malmö efter de senaste dagarnas våldsdåd i staden, skriver polisen på sin hemsida. Åtgärden bedöms inte påverka allmänheten, och har inte vidtagits för att det riktats något konkret hot mot polisen.

Polishuset i Rosengård, Malmö, är inte ett vanligt polishus. Det är ett fort, en borg, en fästning. Ett monument över våldet i det nya Sverige.

Polisen berättar att uniformerade poliser kommer att stå vid entréerna till polishusen. – De kommer förmodligen att ha förstärkningsvapen, säger Calle Persson vid polisens regionledningscentral.

Sedan i början av veckan har tre sprängdåd ägt rum i Malmö och hittills i år har det skett 17 sprängningar.

-Pettersson säger att i andra länder hade det kallats krigstillstånd, i Sverige säger politikerna att vi går åt rätt håll. Sedan kan man tycka att det finns annat att skydda, exempelvis medborgarna, än polisstationer.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “Polisen ökar bevakningen av polisstationer i Malmö

  1. Vet inte om ni någon gång,fått en obehaglig känsla i magtrakten ?
    Igår besökte Stenbock tvångsmässigt under någon timma Malmö.
    Och se,denna märkliga dova känsla i mellangärdet,kom åter….
    Under mina yrkesverksamma år uppträdde samma känsla i vissa länder,till och från.
    På den tiden ”det begav sig”,funderade jag över varför ?
    Om jag var en räddhare,eller ovanligt misstänksam,och allt för försiktig ?
    Har också vid minst tre tillfällen sett liemannen i ögonen. Två gånger i luften,och en gång på Autobahn.Då inträffade en annan märklig händelse, fick intensiv saltsmak i munnen….

  2. Malmö är så att säga på ”rätt väg”, enligt vissa sosse politiker i ledningen.

    Det är väl rätt absurt att påstå i ett öppet och ”tryggt” samhälle. När poliser beordras att ”säkra” med personal, utanför sina egna stationer.

  3. Jaha,nu ska snuten bevaka sig själv…
    Vad kan allmänheten förvänta sig??
    20 000 nya snutar som vaktar polisstationer för skattemedel.
    Patetiskt.

Kommentera