Barn slagna av koranlärare i Göteborg


ISLAM. Barn i Göteborg har larmat skolpersonal om att de blir slagna av en koranlärare. Ärendet har polisanmälts av en grundskola som också har kontaktat sociala myndigheter. – Det handlar om små barn som är helt hjälplösa, säger kommunpolisen Daniel Johnsson till Göteborgs-Posten, tyvärr bakom betalväg. 

Under våren har flera grundskoleelever berättat för skolpersonal om sin rädsla för en våldsam koranlärare. Barnen, som går i koranskola efter ordinarie skoltid, vittnar om att läraren slår dem. ”På en lektion berättar en XX i klassen om koranskolan och att de slår barnen där”, står det i en polisanmälan som gjorts av en kommunal grundskola på Hisingen.

Daniel Johnsson berättar att en förundersökning om misshandel mot barn inleddes när uppgifterna kom till polisens kännedom, men den är i nuläget nedlagd. – Vi har inga mer uppgifter att gå på helt enkelt. Det handlar om små barn, i lågstadieålder, som uppgett saker. Både vi och andra myndigheter upplever att så fort vi drar lite i det här så lägger vårdnadshavarna locket på.

Föräldrarna vill inte hjälpa till? – Vi upplever att koranskolan är viktig för dem. Därför väljer de hellre att tysta barnen och då kan vi inte driva en utredning.

Ni tror att brott begåtts men kan inte bevisa det? – Precis. Det finns ingenting som talar emot att det här har hänt, vi kan bara inte leda det i bevis. Det finns ingen misstänkt och ingen brottsplats, vi har bara vaga beskrivningar av en lokal.

Polisen: ”Satt i system”. Enligt polisanmälan förekommer våldet både i en koranskola samt i barnens hemmiljö, dit koranläraren kommer på besök för lektioner. Barn vittnar om att de ibland lägger sig och sover för att slippa delta.
Ett barn berättar om hur koranläraren, med en pinne, utdelar hårda rapp över låret om man svarar fel på en fråga.
Nu hoppas Daniel Johnsson att polisen kan få hjälp av allmänheten för att komma vidare i ärendet, som han menar är av allvarlig karaktär. – Vi har anledning att tro att det här är satt i system utifrån de uppgifter barnen lämnat. Det är militärisk disciplin där minsta fel bestraffas fysiskt. Det går stick i stäv med vår grundlag och om barnen får med sig en sådan kultur redan innan de nått tio års ålder så kan den senare bli svår att ändra på, säger han.

”– Får vi in nya uppgifter så kan vi öppna utredningen igen. Det handlar om små barn som är helt hjälplösa i det här.”

-Pettersson är inte förvånad, vi har exemplet med tidigare moderate riksdagsmannen Abdirizak Waberi som tycker att en muslimsk man har rätt att slå sin fru och numera är rektor…

Om Abdirizak Waberi på bloggen…

Vi ska ha rätt…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


8 responses to “Barn slagna av koranlärare i Göteborg

 • Br

  Varför ska barnen ha koranlärare!?!?de är väl för faan i Sverige för att lära sig språket samt svensk kultur.nä,slå igen religiösa skolor,stäng alla moskéer samt utvisa koranlärare på livstid!!
  Det skulle vara förbjudet att inneha eller importera koranen.vi såg vad is gjorde när de tolkade koranen

  Gilla

 • Tore

  Svennarna häpnar, dom slår barn!
  Eeee dom skär halsen av varandra
  Stenar kvinnor
  Kastar sina döttrar från balkonger.
  Vad fan tror folk? Att dom hjälper gamla tanter över gatan.

  Gilla

 • Barn slagna av koranlärare i Göteborg – Suzie Weathers

  […] publicerad på Petterssons gör Sverige lagom!: ISLAM. Barn i Göteborg har larmat skolpersonal om att de blir slagna av en koranlärare. Ärendet […]

  Gilla

 • Olof.p

  Vad gör dessa grottmänniskor i Sverige Stefan Löfven?

  Gilla

 • age

  Enligt kontraktet som socialdemokraterna har med muslimerna
  sedan 1999 ska muslimer få framträdande positioner i alla viktiga
  styrelser i Sverige, inklusive regeringen ………….!

  Varför bryr sig ingen om detta LANDSFÖRRÄDERI?

  LANDSFÖRRÄDARNA, socialdemokraterna har sålt Vårt Fosterland
  till muslimerna!

  Som betalning är S lovade att få muslimernas röster ………!

  Försök förstå vad det betyder! Är Sverige nästa Syrien?

  Det är du, din familj och dina barn som drabbas !

  Gilla

 • Giggi

  Då borde man omhänderta ALLA barn en dag i den skolan för att se om det ligger nåt i anklagelserna. Att slå små barn är fel och kommer få men för livet. Visst, de ska inte vara här, varken skolan, barnen eller läraren men ändå.

  Muslimer ska UT, negrer ska åka hem till bananplantagen istället för att leva på oss. Zigenaräcklen ska ut, inte bara från Sverige utan från Europa.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: