Känd islamist-imam gripen, riskerar utvisas

ISLAM. Den från bloggen gamle bekante Gävleimamen Abu Raad togs igår i förvar av Migrationsverket, tillsammans med sin son. Enligt anhöriga ska de utvisas från Sverige. Imamen har länge haft en central roll i den svenska jihadistmiljön och bland annat hyllat islamska statens härjningar i Irak och Syrien.

SVT Abo Raad

Abu Raad, imam vid Al-Rashideenmoskén i Gävle, heter egentligen Riyad Abdulkarim Jassim. Han har flera gånger varit omskriven i medierna på grund av sina kopplingar till islamistisk extremism.

Doku och Expressen kan i dag avslöja att Migrationsverket under torsdagen fattade beslut om att han tillsammans med sin 34-årige son skulle tas i förvar. Senare under torsdagskvällen spred familjemedlemmar en namninsamling på nätet till stöd för Abu Raad och hans son, med en uppmaning om att stoppa utvisningarna av dem. I texten till namninsamlingen stod bland annat: ”Efter hela 23 år i Sverige har det beslutats att Gävle moskés imam Sh. Abo Raad ska utvisas från Sverige tillsammans med sin son. Trots att han aldrig någonsin dömts för brott eller gjort något som bryter mot den svenska lagen. Sh. Abo Raad har spenderat en livstid i Sverige och under den tiden fött barn och fått barnbarn, att utvisa honom och hans son är en garanterad dödsdom. Inga konkreta orsaker till hans utvisning har angivits och det är skandalöst att staten Sverige väljer att utvisa en person som bidragit till samhället och den muslimska communityn i både Gävle lokalt och Sverige i stort.”

Abu Raad och hans familj flydde från Irak 1991 och bodde en period i Saudiarabien, innan de kom till Sverige. Abu Raad och hans son fick permanent uppehållstillstånd 1998, däremot har deras ansökningar om svenskt medborgarskap avslagits vid upprepade tillfällen. Sonen uppgav under ett inspelat möte hos föreningen Charta 2008 för några år sedan att det är på grund av Säkerhetspolisen. 

Läs vidare på Doku.nu

-Pettersson hoppas att syltryggarna verkligen får ut honom ur landet, omhan skulle dömas till döden är ingen större skada skedd. Det är det straff han har predikat för mängder av andra människor. Man kan undra varför herr Raad släpptes in i Sverige från Saudiarabien, där är det inget krig och de gillar salafister.

Låt proffsen ta hand om sina egna…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Känd islamist-imam gripen, riskerar utvisas

 1. Äntligen så börjar det hända något som åtminstone gör att alla svenska nu kan se att det trots allt finns en MYNDIGHET som bevakar extremist miljöerna och när man anser att den som man bevakar kan inom en snar framtid orsakar terrordåd i Sverige mot svenska folket så TA man personen eller personerna direkt i förvaring för att utvisa dom från Sverige för all framtid.
  Men det som rejält skrämmer mig är det som Säpo påtalade vilket var att dessa extrema islamister och miljöerna dom rör sig i har vuxit från att vara några hundra för några år sedan till att i dag vara flera tusen och att dom fortsätter att växa.

 2. Aftonslasken gråter floder av tårar,och söker med sina lögner beveka myndigheterna,att låta ashå-et stanna i Abzurdien.
  Bl.a. påstår de att han kommer att dööödas….
  Vore det bara så väl,vore ju rätt skippat. Ett av tusentals IS-svin som lever på svenska knegare !
  Slutligen en varning till er som bor i radhus.Se upp så ni har brandsläckare till hands,och fria flyktvägar ! Islamist-sabotörerna tycks nu ha just dessa typer av bostäder,i blick för brandanslag.

 3. Skulle väl vara bättre att utvisa hela sekten?

  De har ju som mål att ta över Vårt Fosterland!

  Vi behöver inte en sekt som deklarerar att vi är deras fiender!

  Koranen, 9:123
  ”Make war on the infidels living in your neighborhood!”

  Koranen, 8:60 eller 3:85
  ”Muslims must muster all weapons to terrorize infidels!”

  eller: ”Terrorisera och hugg huvudet av dem som tror på andra heliga skrifter än koranen!

  eller: ”Straffa de otrogna med kläder av eld, krökta järnrör, kokande
  vatten smälta deras hud och bukar” (22:19)

  Det finns mer, som bygger övertygelsen att vi inte vill ha sekten
  i Vårt Fosterland!

  Fattar du vad detta betyder för Vårt Fosterland?
  Fattar du att vi bjuder fiender på vår välfärd?
  Fattar du att vi bjuder fiender på allt vi arbetat för?
  Fattar du att vi bjuder fiender på allt vi äger?
  Fattar du att vi måste börja försvara Vårt Fosterland?

  Vi måste hjälpa våra fiender att få en intensiv hemlängtan!
  – om de inte avsäger sig förhållandet med sekten
  – och blir våra vänner
  – och blir svenskar

  Medlemmar i sekten, som är styrda av sin ”lagbok” att
  betrakta oss som fiender KAN ALDRIG bli svenskar
  – och ska då betraktas som fiender och främlingar!

  Läs koranen och övertyga dig!

 4. Han behöver inte ta avstånd, för gör han det menar han det
  inte så ut med fanskapet istället. Det sänder signaler till andra
  dårar att det är inte helt riskfritt att predika död o förintelse.

  En som det däremot är knäpptyst ifrån är Muslimen
  Antje jackelen även benämnd Ärkebiskop, hon är lika
  fånvarande om Morden på hundratals kristna, precis
  Som Stefan Löfven inte vågade sig fram till mynttorget
  när demonstrationen mot den usla åldringsvården i Sverige.

  Två fega krakar!

 5. Äntligen, fortsätt med resten av anhanget. Nu blev det plötsligt en väldigt bra fredagskväll.

 6. Lyfter på hatten och säger äntligen. Hoppas att detta är bara början och att HD inte räddar kräket. Finns det någon som inte delar våra värderingar så är det denna man. UT SKALL HAN

Kommentera