Greta skulle göra mer nytta i skolan…

INRIKES.  Sverigedemokraternas ledare Jimmie Åkesson tycker att den 16-åriga aktivisten Greta Thunberg borde gå i skolan i stället för att klimatstrejka. Det sa han i en intervju i TV4:s ”Malou efter tio”. – Det spelar ingen roll hur mycket Greta sitter på Mynttorget, det kommer inte påverka klimatet i alla fall, säger han i programmet.

Åkesson riktar även frågetecken kring det enskilda engagemanget hos Greta Thunberg. I intervjun hävdar han att skolstrejken inte är en kampanj hon har kommit på spontant och att en PR-byrå står bakom aktivisten.

Greta ”Eko-Pippi” Thunberg används som dragplåster i mång-miljonaffärer

I augusti 2018, samma vecka som Greta Thunberg inledde sin “skolstrejk” släppte hennes mamma, Marlena Ernman, en bok, scener ur hjärtat.

Som ni vet förnekar mamma Ernman något som helst samband mellan strejken och boken, eller kopplingar till hjälp med PR. Ändå väljer mamma Ernman och pappa Thunberg att byta ut bilden på boken när den kom ut som pocket, och dessutom ändra författarna.

För idag ser boken ut så här:

Dessutom har Malena Ernman skrivit ett nytt förord, där boken uttryckligen är en beskrivning av allt det som sedan blev skolstrejken. Om boken inte hade något med klimatstrejken eller tajmingen för den att göra, eller vice versa, varför ändrar man då omslagsbild, förord, och författare?

Läs vidare på Uvell.se…

Även brittiska Daily Mail tar upp Greta Thunberg…

Om Greta Thunberg på bloggen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

Politikfakta 

19 thoughts on “Greta skulle göra mer nytta i skolan…

 1. Ha ha, vilken 16-åring kan få komma och prata på EU-toppmöte av egen kraft, utan hjälp utifrån? Om man bara kan glida in i EU-borgen och prata för alla politiker så där, ska jag göra det i höst när de är tillbaka efter semestern.

 2. Är inte säker på att Greta hör hemma i skolan. Tror att de skall ge henne ett enklare manuellt arbete istället. Hon verkar verkligen inte begåvad.
  Hon ser dessutom ut att ha kromosomfel, ser ut som en med Down syndrom.

 3. Det följer den gamla vanliga mallen, fulmedia upphöjer någon till gud eller gudinna och alla som kritiserar fenomenet steglas och bränns på bål….

 4. Riktat fokus på fisande kor i.s.t.f. att jordens befolkningsökning är brantare än störtloppsbanan i Kitzbühel under Hahnenkammrennen.

 5. På min blogg om Mellanöstern brukar jag hänga ut folk som Ellen genom de IP nummer man får av dem. Då kan jag säga vilken stad och gata hon bor på. Vad tycker ni om det?
  Det är i varje fall effektivt mot troll.

 6. Regeringens välbetalde rådgivare agronomen Johan Rockström och Pär Holmgren står nog på samma kunskapsnivå när det gäller klimat som Greta. Statsministern är stolt över dem i internationella samtal.

 7. Det borde bara behövas vanligt sunt förnuft för att inse hur omöjligt det är att förutse klimatet om hundra år med datorsimuleringar, vilka utgör grunden för IPCC:s “klimatmodeller”.

  Sådana används för att ge en prognos av vädret i dag, vilket är begränsat till en eller max två veckor, Då med stor osäkerhet i sannolikheten för att de ska stämma.

  Hur ofta har SMHI t.ex. rätt i sina prognoser?

  Forskarvärlden som jobbar med det vetenskapliga runt klimatet är ju väldigt eniga om att temperaturen har stigit en grad sedan mitten av 1800-talet och även att koldioxidhalten i atmosfären har ökat till 0,04 % i dagsläget.

  Även att det inte bara är koldioxid som påverkar förändringar i klimatet , utan det finns så oerhört många andra saker som gör det och som man måste ta hänsyn till.

  Det man egentligen är oenig om, är hur man ska tolka, förutsäga och bedöma resultatet av all vetenskaplig forskning och data som finns i dagsläget. Hur de uppgifterna i sig, påverkar och kan ta sig uttryck för ett framtida klimat, genom vår mänskliga påverkan.

  Tyvärr har väl de som är minst kunniga, som då saknar vetenskaplig kompetens i frågan, fått mer eller mindre ensamrätt på tyckandet. Tänker på media, politiker, aktivister, organisationer m.m.

  Detta är ju en farlig väg, när man vill måna om vårt jordklot och se till det bästa, för alla människors välbefinnande i sin egna naturliga miljö. En miljö som vi ska vårda och ta hand om på allra bästa sätt.

  • Solen är den största klimatpåverkan av alla utan tvekan och Co2 halten har varit betydligt lägre än i dag med 6-7 grader varmare än vi har i dag, naturliga klimatcykler som människan inte kan göra ett skit åt !


   • som om alla 8 milj Svenskar la en BRAKSKIT
    mindre om dagen skulle göra ngn skillnad?
    Krävs nog att alla 10 milj. världsmedborgare
    isf är solidariska å gör desamma…tror detta
    kommer ge sig själv så småningom, den dag
    då all gasdrivande mat kommer att tryta?

Kommentera