Imam med i hemlig grupp

När Per Gudmundson av någon anledning försvunnit från scenen, är journalisten och författaren Magnus Sandelin den som lotsar oss in i den svenska värld där islamismen och jihadismen frodas.

Idag skriver han om Gävle moskés imam Abo Raad, som enligt Sandelin är medlem i en hemlig grupp för jihadistsympatisörer.

Enligt Raad själv, är alla uppgifter om honom och Gävle moské osanna. I ett inslag i SR:s Människor och Tro, ges han chansen att berätta hur missförstådd han är och hur media missförstått hans kopplingar och hyllningar till IS, islamism och jihadism.

Magnus Sandelin tar dock chansen att lägga fram ytterligare prekära omständigheter om Abo Raad, i det här fallet den hemliga Facebook-gruppen ”Syskon som stödjer Mujahideen!”.

Kontot och medlemslistan ger en inblick i ett svenskt nätverk som stöder idén om ett krig mellan rättrogna och otrogna. I gruppen återfinns ett stort antal personer som rest till Syrien för att strida för IS, eller som sympatiserar med dem.

Sandelin infiltrerade gruppen och skapade sig ett alias som vann förtroende. Under detta alias blev han utsatt för ett rekryteringsförsök att ansluta sig till IS i Syrien. I åtta månader befann sig Sandelin i den här extremistiska miljön och blev framför allt förtroende med en 23-årig IS-sympatisör från Eskilstuna.

Varför bjuds inte Sandelin in till tv-sofforna och debattprogrammen och varför syns inte Per Gudmundson till längre? Vet de för mycket? Har de för mycket att avslöja? Handlar det om att inte belysa islam och muslimer i fler negativa termer? Vill inte svensk media visa sitt tillkortakommande?

Magnus Sandelins blogg

7 thoughts on “Imam med i hemlig grupp

  1. Ja, man blir faktiskt riktigt riktigt orolig över vad som säkerligen kommer att ske i Sverige och Europa. Snart är de en politisk makt, titta tex på miljö partiet – plantskola för jihadister! Sent ska syndaren vakna.

  2. Varenda etnisk svensk som besitter ett uns av intuition, förstår att i princip varenda moské och islamsk eller MENA kulturell förening används som rekryteringsplatser! Det är nog bara de aningslösa och naiva PK politikerna som inte har förstånd att se och förstå hur, när och var rekryteringen till terrorgrupper sker!

    Verklighets uppfattning och omvärldsbevakningen är absolut bäst för att förstå sin samtid!

    Troligen bara att invänta det största tabberaset i Sveriges tusenåriga historia!

  3. Undra om Säpo ringt skäggklubben o frågat om dom ska fortsätta sympatisera med jihad,som dom gjorde till skåningen.

  4. Jag har också undrat var Per Gudmundsson tagit vägen. Och hans blogg ligger nere. Pappaledig kan vara en förklaring men tydligen ligger det mer bakom tystnaden. Otäck utveckling.

  5. På flashback sägs det att Per Gudmundson är pappaledig.En medlem som kallar sig Mr Sweden skriver så här;

    ”Pappaledig, men egentligen strypt av SvDs nya boss Fredrik Karen som nu driver tidningen mot pk graven. Träffade Sanna Rayman och frågade varför hon inte skriver i SvD längre. Har ett uppehåll, svarade hon med ett snett leende. Flashback har aldrig varit så viktigt som nu.”

    https://www.flashback.org/t1773160

  6. Här springer en mördarmuslim som barn i huset i VÅRT land.

    Vad gör då Säpo?

    De ringer någon som har skickat en bild till miljöpartiets kansli.

    Arrestera, häkta och sedan utvisa varenda troende satans muslimdjävel innan det är för sent.

Kommentera