Muslimska friskolans förra styrelse åtalas för ekobrott, flata myndigheter borde hållas ansvariga


ISLAM.  I november slog polisen till mot toppskiktet i den muslimska friskolekoncernen Al-Azshar efter misstankar om ekonomisk brottslighet. Nu åtalas sammanlagt sju personer för brott som grov trolöshet mot huvudman i två fall, grova bokföringsbrott samt grovt penningtvättsbrott.

Fem av dem har tidigare suttit i Al-Azshars styrelse.

Brottsmisstanken om grov trolöshet mot huvudman består av att den tidigare styrelsen ska ha fört ut sammanlagt 11 miljoner kronor från friskoleverksamheten, vilken i princip till fullo finansieras med skolpeng från offentliga medel.

De 11 miljonerna har förts över till en bolagsgrupp där den tidigare styrelseordföranden ingår. Syftet har varit att pengarna skulle gå till bankverksamhet som skulle startas i bolagsgruppen.

I flera andra fall har större summor hanterats med bristfällig verifikation och insyn, enligt åtalet.

Rättegången börjar den 9 maj 2019 vid Stockholms tingsrätt och beräknas pågå i cirka fem veckor.

-Pettersson säger att det är dessa personer som låg bakom att starta en muslimsk bank och som ville bygga Rinkeby moské. Läs NCC drar sig ur bygget av moské i Rinkeby

Regeringen vill förbjuda vinster i privata vård och skolföretag, det är bättre vore att förbjuda onödiga förluster i offentlig sektor. Där finns de stora pengarna. Vi har idag mins hundra somaliska föreningar av olika slag som påstår sig verka för integration men som har som huvudsakliga syfte att mjölka flata myndigheter på bidragspengar.

Det finns två saker som får myndigheter att ösa pengar över invandrare:

 1. för integration
 2. mot extremism

och skulle dessa invandrarföreningar och alla bidrag fungera skulle det inte finnas en enda ointegrerad invandrare. Jag tror inte ens muslimer tycker det är brottsligt att snuva svenska skattebetalare på pengar, vi är kuffar, på gränsen till dhimmies.

När det regnar…

– När det regnar och är grönt och kamelerna ger mjölk behöver nomaderna inte anstränga sig. De diskuterar och snackar och på nätterna spelar man spel. Men när torkan kommer jobbar nomaderna hårdare än någon svensk bonde och ser till att kamelerna och korna och getterna överlever i öknen.

– När samma människor kommer till Sverige så regnar det hela tiden – socialbidrag, barnbidrag, bostadsbidrag och alla andra bidrag. Så det blir som i nomadlivet när det regnar och är grönt, folk sitter och tar det lugnt. Och här i Sverige kan man ta det lugnt hela året, sitta på kafé och snacka. När man har det så bra, varför ska man då jobba?

– Abdulahi Mohammed, somalisk tolk i Göteborg

TIDIGARE 2018-11-19. Fem personer i muslimsk friskolestyrelse häktade

ISLAM. Som Stefan skrev i tidigare inlägg har fem personer i styrelsen i den muslimska friskolekoncernen Al-Azhar häktats misstänkta för bland annat grov trolöshet mot huvudman och grovt bokföringsbrott. 

Bashir Aman, affärsman och vd för Al-Azhar samt den som har ansökt om tillstånd för islamsk bank.

Fyra av dem greps vid en gryningsräd i onsdags förra veckan. Dagen före hade den tidigare ordföranden gripits. Under torsdagen och fredagen häktades samtliga.

Det var länsstyrelsen i Stockholm, som är ägarstiftelsens tillsynsmyndighet, som anmälde styrelsen till Ekobrottsmyndigheten.

Styrelsen ska ha lånat ut tio miljoner kronor till ett företag som vill starta en muslimsk bank. Samtliga nekar till brott.

Pettersson säger att de häktade är gamla bekanta från bloggen…

…och det är långt ifrån allt.

Frågan är varför myndigheterna och politikerna låter muslimerna hållas år efter år?

Det är detta som statsminister Stefan Löfven menar med att det blir lönsamt på sikt, vissa tjänar enorma pengar på skattepengar, ja, ja, ni fattar…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


6 responses to “Muslimska friskolans förra styrelse åtalas för ekobrott, flata myndigheter borde hållas ansvariga

 • NALLEN

  Man skulle kunna tror att svenska myndigheter är rädda för att kontrollera allt som berör islam eller muslimer, utan verkar HELLRE BLUNDA för att slippa hamna i konflikt med denna grupp.
  Kanske är det dags att byta ut dom som har fått förtroendet att skydda svenska folkets skattemedel, mot bedragare och anställda människor som inte är så KONFLIKTRÄDDA utan mer än Järna ta striden mot bedragare och PARASITER.

  Gilla

 • kaj jakobsson

  Polisen idag:barnrånen kan bero på trångbodd het!! Vi har 10 000 tals som under 1940/50/60
  Talet bodde 4 personer på 40 kvadrat.

  Gilla

 • Roland Salomonsson

  Detta kommer vi alldrig höra refereras i MSM/Public Service.

  Gilla

 • Kent

  Det blir förtjänst längre fram, men för vilka?
  Att Sveriges skattebetalare kan diskontera en rejäl förlust står redan klart.

  Gilla

 • Leif

  Klarar sig säkert på att dom inte visste.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<span>%d</span> bloggare gillar detta: