Saudiska kungahuset sponsrar svensk muslimsk friskola


ISLAM. Saudiska intressen letar sig in i Sverige – med syfte att sprida en extrem tolkning av islam. SvD kan nu berätta om en friskola i Örebro som fått miljonbidrag direkt från det saudiska kungahuset.

-Pettersson tycker det är bra att SvD tar upp de saudiska pengarna till skolor och moskéer i Sverige, men det är lite fräckt att låtsas som det är några nyheter.

Vi var inte först men har kritiserat det islamska inflytandet sedan 2010 och den saudiska stiftelsen i Örebro sedan 2016. 

Saudier vill sprida islamsk fanatism i Örebro

TIDIGARE 2017-05-01. Massiv kritik mot undervisningen på muslimsk friskola som stödjs av Saudiarabien

ISLAM. Den muslimska friskolan Alsalam i Örebro får massiv kritik efter att Skolinspektionen granskat verksamheten, rapporterar bland andra SVT. Ledningen för skolan, Al-risalah skandinaviska stiftelse, har fått fyra månader på sig att rätta till alla brister som drabbar eleverna. Annars hotas skolan av en halv miljon kronor i böter.

Kritiken gäller bland annat att det är brist på behöriga lärare, många lärare som slutar, kursplaner som inte följs, brister i betygssättningen och elever som delas upp i flick- och pojkgrupper på lektionerna.

Alsalamskolans rektor uppger i rapporten att skälet till uppdelningen i exempelvis simundervisningen är att ”flickorna på grund av religiösa och kulturella skäl endast närvarar om det är könsuppdelat”.

Skolans chef Hussein Aldaoudi säger att könsuppdelningen kom 2006 efter krav från elever. – Flickorna vill kunna ta av sjalen och ha idrott i frihet från pojkarna, säger Aldaoudi.

Genom att ha könsindelning i ämnen som idrott och simning har också andra lektioner som matematik, teknik och arabiska påverkats så att det blivit lektioner för flickor respektive pojkar, skriver Skolinspektionen i sin rapport.

I flera tidigare beslut från Skolinspektionen har det visat sig vara tillåtet att könsindela barn i ett helt ämne under flera år. Men senaste tiden har frågan hamnat i fokus och indelningen kritiserats kraftigt efter att ”Kalla Fakta” avslöjat att Al-Azharskolan i Vällingby könsindelar elever.

Regeringen vill förbjuda skolor att regelmässigt dela upp flickor och pojkar i undervisningen. Detta ska gälla i alla ämnen, även idrott. Skolverket har fått i uppdrag att utreda hur detta skrivs in i läroplanen. Ett förslag ska presenteras till regeringen i maj.

-Pettersson säger att könsuppdelade lektioner förekommer år efter år utan att något händer, ännu värre är att eleverna inte lär sig något i skolan och att 47 av Sveriges 50 sämsta skolor är kommunalt drivna.

 • Könsuppdelade skolor, år efter år
 • Eleverna lär sig alldeles för lite år efter år
 •  47 av de 50 sämsta skolorna är kommunala år efter år
 • utbildningsministern slipper kritik och sitter kvar
 • Al Risalahstiftelsen finansierar flera skolor och moskéer drivs med pengar och stöd från Saudiarabien. De missionerar för Wahabismen, en sträng tolkning av islam som köper sig makt och inflytande i Sverige. Pengarna ges inte kravlöst, utan i utbyte mot maktpositioner och med en vilja att sprida den stränga Saudiska tolkningen av islam – wahabismen eller salafism. DE tänker absolut inte sprida demokrati och jämlikhet även om naiva politiker och journalister tror det.  Den saudiska tolkningen av islam är strängt konservativ. Och det är den inriktningen de saudiska missionärerna vill ska predikas och efterlevas.

Slutsatsen blir att vänstern diskuterar vinster i skolan och skyller resten på Sverigedemokraterna…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


8 responses to “Saudiska kungahuset sponsrar svensk muslimsk friskola

 • Utvandrad

  Om max 10 år är landet Sverige lagt i ruiner..

  Gilla

 • age

  — men det är väl inte någon överraskning!

  Socialdemokraterna skrev ju kontrakt med muslimerna att bidra till att
  införa islam i Sverige!
  Kontraktet skrevs redan 1999!

  Läs om kontraktet på, http://www.socialdemokraterna kontrakt 1999

  Varför är det helt tyst om detta?
  Varför röstar någon i Sverige på socialdemokraterna?
  Detta är väl ett mycket allvarligt landsförräderi?
  Någon måste vara ansvarig?
  Har någon anmält detta landsförräderi?

  Gilla

 • Monica

  Det är PK-myndigheter och politiker som låter detta fortgå och de bara ser mellan fingrarna för att inte stöta sig med ockupanterna av ren feghet och att också vinna röster medan det är barnen som offras och får sin frihet försakad.

  Gilla

 • Mässkalle

  Det enda positiva av detta inlägg är att det INTE fanns någon betalvägg till SvD.

  Gilla

 • Tore

  Sverige har aldrig varit dummare.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: